lauantai 24. joulukuuta 2016

Mitä miettii Joulupukki Jupiter?




Pelottaa koko Joulupukki Jupiter! Jännittää jotenkin hassusti. Juperilla on paljon kulmia tämän hetken kartalla eli kartalla 24.12. Onneksi se on Vaa'assa, jotta ei ihan intoudu liikaa, yrittää tasapainotella. Kartan mukaan se on tällä hetkellä Vaa'an omassa huoneessa 7, ihmissuhteiden alueella, eiköhän Jupiterikin siinä melkein omillaan yhteisöplaneettana, vaikkakin sen huone on 9. Mitähän tuo pukki tuossa kuvassa tuumailee? Minne kannattaisi suunnistaa? Kontti näyttää aika tyhjältä. Minne nuo viimeiset jakaisi? Kuka tai mikä asia on sen arvoinen?

Jupiterilla on yksi sekstiili. Se on  Jousimies-Saturnukseen ja tarkka!

Jousimies-ystäväni antoi minulle lahjaksi vähän kehonrakennusmateriaalia. Oli tarkkaan miettinyt mitä todella tarvitsen. Hyvä lahja!

Poimin Raimo Nikulan transiittikirjan esille ja turvaan häneen tässä jännityksessä.

Jupiter neliö Merkurius (Merkurius perääntyvänä eli se tulee takaisin vielä samaan kulmaan, ymmärtäisin.) 

Draamaa viestinnässä. Mieleen tulee postin kamppailut yrittää saada perille joulupostia ja vihaiset asiakkaat ja Oulun liikennemerkki. Sanoja ja tekosiaan saa kyllä varoa. Matkustavien kiireet, Viimeksi kuulin radiosta kiitettävän liikenteen sujuvuutta. Miten lie pukki siellä pärjää?

Jupiter kolmio Venus (Tämä oli se Venuksen hyvä joulujuttu, tulee pian tarkaksi kulmaksi.)

Ystävän ja läheisyyden syvä kaipuu, turvallisuuden tarvetta. Vanhojen tuttujen ja sukulaisten tapaamista. Sydän on auki ja antelias! Ihana juttu!

Jupiter sekstiili Saturnus (Saturnus Jupiterin omassa merkissä eli Jousimiehessä)

Rahapussin nyörit ovat olleet löysällä, turhista ei ole murehdittu. Muut tärkeät asiat ovat olleet keskeisiä. Suunnitellaan rakentavasti tulevaisuutta. Optimismi voittaa!

Jupiter oppositio Uranus (tarkentumassa)

Tämä on se mitä jännitän. Vähän oudot tuntemukset. Pikku kapinamieli jo nousi tässä kodissakin, kun poika väsyneenä tuli tähän. Mutta selvitettiin, pyydettiin anteeksi, halattiin. Kapinamieli, suuri mielihalu, oikku ja kunnianhimo voi nousta esiin siellä sun täällä ja siinä tutisee lähiympäristökin. Toisaalta, tekee mieli laittaa jotakin uutta kehiin, vaikka ihan kotioloihin, pikkuremontti tai uusi sohva. Viimeistään jouluvieraitten aikana se vanha on aivan liian pieni. Kaksi pitää olla tai kulmasohva! Tässä toivotaan toistenkin tukea, jota on ehkä vaikea saada.

Jupiter neliö Pluto (Kulma loitontumassa, mutta päällä vielä)

Rajoja rikki, esteitä pois. Kun isot projektit kelluvat ilmassa, tarvitsee se draamaa tullakseen huomatuksi. Suomen Sote-uudistus?  Heräte ja henkinen kriisi.

----

Ja mitähän tuolla pukin kontin pohjalla onkaan? Ei paljoa antaa. Ehkä sitäkin arvokkaampaa.


keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Sydämen värähtelyjä Vesimies-Venuksessa

Rakas iltatähtemme Venus on juuri joulunpyhinä mitä kauneimmasti toivottamassa Hyvää ja Rakastettavaa Joulua! 

Venus on jouluaattona 19 astetta Vesimiestä ja varmaankin viimeistään Tapaninpäivänä kohtaa tarkoissa kulmissa Auringon, Jupiterin ja Uranuksen kanssa. Isällisen Kauris-Auringon se kohtaa sekstiilissä, samoin sekstiilissä tulisen Oinas-Uranuksen, jonka vieressä häntä on rauhoittamassa maan äiti Ceres. Tarkalla kolmion kuviolla Venus kohtaa myös diplomaattisen Jupiterin Vaa'assa. 

Tämän kaiken tässä Suomemme leveyspiirissä pitäisi suoda kaunista joulurauhaa perheen, sukulaisten ja ystävien kanssa. Joskus on hyvä luottaa ulkopuoliseen viestiin silloin, kun se haluaa osoittaa hyvää. 



Venus on ennen kaikkea rakkauden ruhtinas planeettojen joukossa. Kun olen lähemmin perehtynyt astrologiseen tulkintaan ja sitä miksi halutaan kuulla tähtien kertomaa, kysymys on etupäässä juuri Venuksesta, vaikka asiaa ei ääneen sanotakaan. Mitä se Rakkaus olisi tulkinnan pyytäjälle antamassa? Miten selviän seuraelämässä? Joko nyt löytäisin ystävän?  Venus ei kuitenkaan vastaa intohimoihin ja seksuaaliseen liittyviin kysymyksiin, sen tekee Mars. Joka tapauksessa ihmiselle on tärkeintä se, että jos joku välittäisi. 

Venus puolestaan kysyy tulkittavalta, mitkä ovat arvot, millä etsit seuralaista. Onko arvosi rahassa ja materiassa? Etsitkö rikasta seuralaista, joka voi taata materiaalisen turvallisuutesi? Vai etsitkö romanttista suhdetta, jotta sydämesi värähtelisi? Etsitkö jännitystä tai henkistä yhteyttä? Siis mitkä ovat ihmisarvosi? Mikä on elämän arvosi, ympäristöarvosi? Miten arvostat itseäsi? Usein juuri tämä viimeinen arvostus vetää sinuun samoin ajattelevia tai tuntevia ihmisiä. Entäs jos tarkistaisi nämä arvot?

Ken lahjan antaa, se lahjan saa, on pikkujoulujen motto. Tämä motto voidaan laajentaa toisinkin päin. Kun uskallat ottaa  vastaan hyvillä mielin lahjan, annat samalla hyvänmielen lahjan myös toiselle.

Sain eilen postissa erikoisen lahjan, rommisuklaapaketin. Se kuulostaa pieneltä. Mutta se on itse tehtyä, salaisella reseptillä valmistettua. Sekään ei vielä mitään, sillä sydämeni reimuitsi. Siihen lahjaan sisältyy vuosia kestävä vaikea ystävyyssuhde, joka on nyt auennut kuin simpsalapim ja tiedän, että meidän molempien sydän huokaa suuresta helpotuksesta ja laulaa ystävyyden ilosta! Vaikeat väärät tulkinnat, sanat ja väärinymmärrykset on märehditty, ymmärretty ja jotakin on sulamassa valoksi sydämeen.

Venusta Vesimiehessä kulmineen parhaimmillaan!!

Toivon näitä tällaisia "rommisuklaalahjoja" kaikille!!! Hyvää Joulua!

Etsin tanssia ystävyydelle ja löysin tämän. Ystävyys on syvä, alkukantainen voima, kuten tanssikin. 

Cherokee Friendship Dance Song - tässä tanssilaulussa on jotakin rauhoittavaa, lämmintä ja iloista! 

Merkurius, viestejä jostakin...

Huomasin, että Merkuriuksella on piukat paikat juuri nyt, kun se alkoi peruutuksensa eli retron eilen 19.12 ja hipaisi Plutoa. Se perääntyy Jousimieheen 28 astetta ja tulee takaisinpäin 8.1.2017. Enemmän tästä tapauksesta Astrologian Taika-blogissa tässä. Siellä on oikeampaa tietoa. Minähän vain aion leikkiä mielikuvilla, tässäkin.

Joulumieli intouttaa minua kaikenlaisiin mielikuviin. Jos Merkuriuksen ottaa tähän leikkiin mukaan, niin lähinnä mieleeni tulevat jouluenkelit. Siis suojelusenkelit ja arvoitukselliset henkioppaat. Tämä siksi, että Merkuriusta kuvataan jumalten sanansaattajaksi. Ja myös siksi, että jo pienellä lapsella se hyörii ja pyörii siinä lähtistöllä koko ajan aloittaen kulmien suuret ryppäät. Muita saakin odotella, mutta Merkurius pitää opettajan ja oppaan roolissa tästä astrologisesta näkökulmasta  suurimman työn. Eipä silti, kyllähän se vilistelee siellä transiiteissa lapi koko elämän, mutta sen huomio jää pienemmälle hitaampien planeettojen kulmien tullessa tulkintaan mukaan.

Merkurius on pikkuinen planeetta lähinnä Aurinkoa. Sen kulkunoperus on 48 km/s. Se kiertää Auringon ympäri 88 vuorokaudessa. Ainoa missä se on hidas, on sen pyöriminen oman akselinsa ympäri, 59 vuorokautta. Siksipä sen kuuma puoli ehtii aika lailla jäähtyäkin. Ihmeellinen planeettavesseli se on!



Siis mielikuvissani Merkurius on myös ohjaava opettaja, muistuttaja, älyn herättelijä, suojelija, viestintuoja ja opas monella tavalla. Nyt vedän siihen mielikuvaksi jouluenkelit, jotka laulavat, soittavat ja kuiskivat universumin suurta oppia. En tiedä minkä merkityksen tuo Merkuriuksen kohtaaminen Pluton kanssa. Juuri kuulin uutisissa Berliinin onnettomuudesta. Kuinkahan moni ehti juuri sieltä pois ja haukkoo nyt henkeään? Aika moni ei. Joka tapauksessa ei ole vielä varmaa, oliko kyseessä onnettomuus tai terrori-isku. Eutanasia on otettu esille, ja lehtien yksi sivu täyttyy kuolinilmoituksista. 

Kun Merkurius on Kauriissa, yritetään järkeistää asioita. Kun kaupalliset houkutukset ja voimat painavat päälle ja joulun kiihkeä ostovimma, niin järki unohdetaan. Muistan kun toinen pikkupojistani oppi, että hänellä on suojelusenkeli, piti hän siitä kiinni. Kerran hän tippui puusta ja löi päänsä, pauhasin säikähdyksissäni hänelle: -Etkö muistanut pitää käsillä lujasti kiinni, kuten olen opettanut. - Onhan minulla suojelusenkeli, tuumi pikku poika siihen ja hymyili vaan. Silloin suutuin entistä enemmän: -Ei se suojelusenkelikään ihan tyhmiä suojele, vaan antaa opetuksen.

Tämä ei nyt saisi mitenkään liittyä tähän. Kuitenkin on nyt vaara, kun Merkurius lähtee peruutukseen jälleen, järkipuolikin on vähän sekaisin. Posti ei saakaan asioitaan kuntoon. Tietolonettanikin on jo varoitettu useaan otteeseen, että pitäisi uusia F-Securen suojaus. Ja mitenkähän rautatiet hoitavat asiansa? 

Ollaan varovaisia ja tarkastetaan uudestaan kaiken toimivuus! Kuunnellaan enkelien ja oppaiden varoituksia, sisäistä ääntä! 

lauantai 17. joulukuuta 2016

Kuu ja joulumieli?

Laitan tähän tämän päivän jouluisen kartan. Aiheeksi itselleni olen valinnut Kuun, joka vielä päivä sitten mollotti ihanan isona, silloin kun se näkyi pilviharson takaa. Haluan tuon kartan perusteella tutustua Kuun liikkeisiin ja varsinkin merkkien takana olevaan mielialaan. Testaan vähän sen tunnelmia, kun varsinkin joulun alla mielen laatu voi hyvinkin paljon heitellä itse kullakin. 

Tämä kartta on tehty päivälle 17.12, Raahen korkeudelle ja kello 12.00. Kuulla itsellä on nyt aika paljon noita kulmia, suorastaan viuhkamaisesti, kuin se olisi sen avannut tietyssä tarkoituksessa; peittääkseen kasvonsa, leyhytelläkseen tai kutsuakseen? 

Siihen on yhtymässä Vesta, josta se pikkuhiljaa erkanee. Vestaa kutsutaan mm. omistautuvaksi minuudeksi (Juhani Nummela). Tuntuu että se pitää paikkaansa, kun seuraa uutisotsikoita, pajatusta ja kaiken arvostelua. Siitä puhutaan, mistä puute ja mikä ärsyttää. Jokainen omistautuu ehkä liikaakin itselleen, omille mielipiteilleen, omille mieltymyksilleen ja hakee oikeuksiaan, purkaa sitä Leijonan tavoin ärjähdellen. Juuri tuolla Facessä juteltiin siitä, kuinka inhottavasti jotkut asiakkaat käyttäytyvät esim. postissa ja paljastavat omat karvansa inhottavalla tavalla huutaen ja räyhäten ja siten purkaen pettymyksiään syyttömiä asiakaspalvelijoita kohtaan. Se kuulosti Leijonalta! Joulumieli kaukana! Toisaalta mieli on puolustuskannalla asioissa, joita itse pitää oikeudenmukaisena tai joihin liittyy 'minun oikeuteni'.

Toisaalta ymmärrän tuon Vestan omistautuvuuden myös joulun rakentamiseksi. Jokainen haluaisi antaa toiselle jotakin ja muistaa lämmöllä ystäviään ja lähimmäisiään.

Lukija voi silmäillä karttaa omista näkökulmistaan ja verrata sitä muihin karttoihinsa.




Entäs sitten kun Kuu kulkee Neitsyessä. Onko joulumieli nöyrempi? Muut arvot nousevat esille, ei enää oman oikeuden otto, vaan myös palvelumieli. Auttamismieli. Kauniiden asioiden esille tulo. Lämmin lahjasukka valmistuu. Paketoidaan lahjoja. Silitetään jouluverhot ja liinat. Neitsytmieli haluaa tehdä nättiä. Neitsyessä löytyy ehkä kauneinta joulumieltä, jos työpaineet eivät liiaksi paina.

Heittääkö joulumieli sitten laidasta laitaan, kun Kuu on Vaa'assa? Sitä pettyy, kun ei pystykään kaikkeen hyvään, Raha ja aika ei riitä, hermot eivät kestä, juodaan pikkujoulussa pää täyteen tai pimeässä itketä pillitetään. Ja kun Kuu kohtaa Vaa'assa vielä Jupiterinkin, niin miten sitä jaksaa kaikki vieraat ja vierailut? Joulu kysyy hermoja, Pitäisi päättää kutsutaanko vieraita tai mihin mummulaan nyt suunnistettaisiin? Toisaalta Vaaka Kuun joulumieli haluaa olla kaikille hyvä, luoda tunnelmaa ja viihtyvyyttä.

Miten on joulumieli, kun se saapuu Skorpioniin? Silloin on jo jouluaatto. Tunteet ovat hyvin syviä laidasta laitaan. Skorpioni Kuu tuo esiin murheenkryynit tai yhtä lailla voittoisan ilon ja ylpeyden siitä, että joulu saatiin aikaan jollakin tavalla ja suku kokoon. Itsehillinnän naamio kasvoille, vaikka pinnan alla kiehuu. Kyynel tulee herkästi silmään. On pysähdyksen aika. 

Kyllähän sitten Jousimies-Kuu suorastaan vapauttaa ja rentouttaa, kun on pitkät pyhät ja saa levätä!

En tiedä. Voiko Kuu näin ilmaista joulumieltä? Vaikuttaako se mielen liikkeisiin? 

maanantai 12. joulukuuta 2016

Joulun suuri tähti, Aurinkomme

Tähti mikä tähti. Huomasin sen jälleen, kun pyysin 6-vuotiasta Malenaa katsomaan Venus-planeettaamme taivaanrannalla komeasti välkehtivänä. Hän tuli ja tuumasi: - Tuoko planeetta,?Tähtihän se on. 

Hän oli oppinut jo päiväkerhossa, että Maa on yksi planeetta, joka kiertää Aurinkoa monen muun planeetan ohessa. Mutta käsitteet tähti ja planeetta kuin myös Aurinko ovat vielä vähän sekaisin. Yritin opettaa hänelle Aurinko-tähtemme voimaa, joka heijastaa valoaan kaikkiin planeettoihimme, joilla ei itsellään ole omaa valoa. Paitsi tietenkin Maamme sähkövalot.

Huoli se on Auringostakin. Seitsemän vuoden välein esiintyvistä auringonpilkuista eli räjähdyksistä Auringossamme ollaan huolestuneita tähtitieteilijöiden joukossa, koska se on ollut kumman hiljainen tai toimii vähän poikkeavasti omassa rytmissään. Eikä ihme! Koko planeettakunnan olotila ja varsinkin Maa-planeettamme olotila riippuu siitä miten Aurinkomme eli tähtemme käyttäytyy.

Minä palvon Aurinkoa. Se on fyysisen olotilamme jumaluus. Kesällä teen kaiken mahdollisen ulkona. 

Miten Aurinko voi tällä hetkellä? Miten sen olotila on suhteessa muihin planeettoihin tai suhteessa siihen, miten se kohtaa Maan? Osaankohan tuota lausetta laittaa oikein? 

Juuri tällä hetkellä Auringon suhteen on paljon kulmia. Olen lueskellut Raimo Nikulan transiittikirjaa. Sen opin myötä heitän mukaan tulkintaani. Mitä suuri tähtemme meille nyt valaisee?

Aurinko yhtymä Saturnus

Saturnus kuuluu koviin planeettoihin. Silloin yhtymät ovat vaativia ja haasteellisia. Jotakin jurraa. Kaikki ei mene niin nopeasti eteenpäin kuin odottaisi, ei sittenkään, vaikka Jousumies-tuli olisi Auringon hännän alla. Saturnus hidastaa Auringon energiaa. Huumoria tarvittaisiin elämän rutiineissa.

Aurinko avautuva kolmio Uranus, tarkka

Kaksi tulista kohdetta. Mielenkiintoisia mahdollisuuksia, avoimuutta ja  jopa kansainvälistä menestystä. Ihan selvästi Saaran vaikutusta tässä! Mahdollisuudet englantilaisen ja suomalaisen kulttuurin kanssakäymisessä kasvaa, avautuu. Saara on aikamoinen jäänmurtaja tässä! Siis kyllä yksikin persoona voi vaikuttaa laajasti, kun löytyy rohkeutta ja sisua.

Aurinko avautuva kolmio Ceres, tarkka

Samoin. Eikö tässä ole selvästi näkyvissä avautuvia mahdollisuuksia hoitaa elämän eri puolia huolellisemmin. Bioenergia käyttöön ja muuta sellaista. 

Aurinko avautuva neliö Kheiron

Kautta koko maailman kaikukoon käsky tämä: Älä juo liikaa, älä syö liikaa! Kuuntele kehoasi!

Aurinko sulkeutuva sekstiili Jupiter

Onko sopeutumista kaikenlaisessa vuorovaikutuksessa sittenkin tapahtunut? 

Aurinko avautuva sekstiili Mars

Avoimuudella ja rehellisyydellä energiat kulkevat vapaammin. Silloinkin, kun jokin vastustaa.

Auringolla on nyt tulinen energia!! Se on FLAMENCO! Ei yksin, vaan yhdessä Jousimies-energialla.

sunnuntai 11. joulukuuta 2016

Mars Joulumuorina!

Nyt hyppään Jupiterin maisemista toimintaplaneetan Marsin kuvioihin. Odottakoon Jupiter-Joulupukki vuoroaan lähempänä joulua.

Villissä mielikuvissa yhdistän Marsin Joulumuoriin, joka touhuaa ja tekee ja jota tontut ja joulupukkikin tottelee, huomaamattaan. Minkäs Joulumuorille tekee!

Tällä hetkellä ja koko joulunalus Joulumuori Mars oleilee Vesimiehen energioissa ja on hyvinkin suurpiirteinen ja kaukonäköinen. Hän luottaa tonttuihinsa ja pukkiinsa. Ainoa on tuo vähän omapäinen tonttutyttö Pallas, jota hän joutuu pitämään vähän enemmän silmällä. Pallas työskentelee hänen kanssaan keittiössä ritirinnan. Hän kun uppoutuu mieluummin keittokirjan tietoihin kuin toimii muorin rinnalla.

Pojantyttäreni tulkinta Mars-joulumuorista

Mars-Muori on erinomaisella tuulella. Suunnittelut Joulupukki-Jupiterin kanssa käyvät laatuun, tosin he eivät paljoa jouda keskustelemaan tuolla väljällä monen asteen erolla olevassa kolmiossa, molemmilla omat menonsa. Saturnus-tonttu on omilla matkoillaan, mutta pitää iloista yhteyttä kotiin sekstiilillä. Uranuksenkin kanssa ollaan soveliaalla sekstiilillä, joten Mars-Muori ei hermostu pienistä muutoksista, mitä pajassa tapahtuu. Kaikki sujuu mallikkaasti ja muori sen kun hyräilee. Hän uskoo hyvään maailmaan!

Ainoa asia, mikä muoria on vähän huolettanut, on aina vain se, miten hän ehtii kaikki kotihommat järjestää. Miten ruoka riittää? Miten kuri säilyy? Ja muistaako hän kaikki rituaalit hoitaa, mitä jouluun kuuluu. Mars on neliössä hetken Kuuhun, joka kulkee Härässä.

Mutta ei siinä tarvita muuta kuin Joulupukin kiireinen pusu poskelle ja taputus takamuksiin, niin Muori tuntee olevansa taas terästä. Onhan Mars myös sekstiilissä Jousimies-Aurinko-energiaan.

Kaikki näyttää olevan Korvatunturilla hyvin. Ja tämähän kaikki heijastuu jokaisen toimintaan ihmisissä. Joulu velvoittaa aivan kuin Mars velvoittaa ajattelemaan nyt säyseämmin, anteeksiantavammin ja vähän laajempia ympyröitä. Mars potkii aivonystyröitä pysähtymään elämän todellisten tarpeitten edessä ja vähän unelmoimaankin.

Tehdään mukava joulunaika! Ei odoteta muiden tekemisiä. Tehdään se itse!

Näin toivottaa itsenäinen ahertaja Mars Joulumuori Vesimiehessä!



perjantai 9. joulukuuta 2016

Oman kartan Saturnuksesta

Opiskelen astrologiaa koko ajan. Opiskelen itseäni, ihmistä siinä. Elämää.

Yksi metodi siihen on astrologia. Aiheesta lisää Astrologian Taika-blogissa. 

Kun edellä toin esille Saturnuksen joulutontun muistikirjana, teki mieleni katsoa, mitä asioita se tonttu minusta itsestäni tällä hetkellä siellä seuraa, mitä ehkä merkitsee kirjoihin. Sattuu olemaan niin monenlaisia Saturnus-transiitteja astrokalenterissani.


Saturnus avautuva neliö Marsille - seuraava kuvio tälle on Saturnus kolmio Mars

Ihmettelen, että eikö sitä vielä vanhanakaan opi hiljaa kävelemään. Jousimies-Jupeterini ansiosta innostun aina vain uusista asioista, liikaakin. Kunnes huomaan ja harmittelen, että pystynkö kaikkea sitä hoitamaan. Jaksanko pitää kaikkea laajentuneen elämäni sisältämiä lupauksia. Marsini on Neitsyessä, onneksi. Sillä jos tuo Mars olisi esimerkiksi ilmojen merkissä, minulle kävisi paljon huonommin. Voisin todella saada epäluotettavan maineen. 

Tämä transiitti on ollut päällä kuukauden päivät ja on ollut tosi hyvä muistutus suorittaa joitakin asioita, ei pelkästään velvollisuudesta, mutta myös sydämen ja tunteiden rauhoittamiseksi. Voi ne vellovat vedet minussa! Au-Rapu, Asc-Skorpioni ja Kalat-Kuu! Vesi-ihmisten on syytä pitää kontrolli yllä. Heille Saturnuksen seuraaminen tekee terää! Saturnus on heidän henkiopas!

Eli kyllä on välillä tuntunut siltä, että henkeni olen likoon pistänyt suorittaakseni jotakin, mitä minulta odotetaan tai mitä itse olen luvannut ja mitä sydämeni on halunnut. Olen selvinnyt. 

Kiltti tonttu! Miten pärjäsin?  Nythän voin olla vain?

Saturnus avautuva kolmio Saturnus - seuraava sykli on kvinkunssi 150 astetta

Tämä transiitti on muistuttanut minua siitä, että toimin luovimalla siten, että pidän kuitenkin oman vapaan tahtoni auki. Taustalla se on toimivana, tietoisena, että on aina aika, jolloin voin luoda oman itseni olemista. Sitä ei saa unohtaa. Olla rehellinen omalle tahdolle ja sydämelle ja kuulla sitä. Sen tulisi olla kaiken tekemisen pohjana. Mutta kulkeeko sydän ja tahto samaa tietä?

Saturnus yhtymä Jupiter - seuraava kuvio on seksiili Jupiterille

Tämä kuvio jysähtää päälle tämän kuun puolivälissä. Saturnus aloittaa Jupiterini kanssa uudenlaista toveruutta. Laittaako se vihdoinkin kuriin yltiöpäistä Jupiteriani? Onpas tässä koetinkiveä. Tämähän aloitus lupaa menestystä, jos.... Se lupaa hyvää, kun... Se antaa paljon, mutta...

Tässä vaiheessa tonttu siellä ikkunan takana varmaan plaraa muistikirjaansa ja katsoo mitä tähän asiaan on varattuna. Onko perusta jollekin uudelle yritykselle valmistettu? Onko ympäristö sille otollinen. Pikkuisen tonttu raapii päätänsä. Antaa muorin yrittää!

Oma Saturnukseni on Leijonassa 19 astetta huoneessa 8. Sitäkin koskettavat planeetat kulkeissaan tietyillä kulmillaan. 

Jupiterin avautuva sekstiili Saturnukselle

Täytyy tämän yhteydessä kertoa, että onhan Jupiter ollut ihan yhtymässäkin joskus Saturnukseeni.
Jo silloin olen tarkastellut mahdollisuuksiani johonkin uuteen. Kyllä. Ja sitä uutta jatkan... Tämä transiitti palkitsee yritystäni ja antaa potkua tulevalle. 

Tonttu, huomaathan sitkeyteni?

Mars oppositio Saturnus

Tämä transiitti oli päällä jo marraskuussa, jolloin kamppailin halujeni ja lupausten täyttämisieni kanssa. Ei se ihan helposti sujunut. Transiitti on nyt taka-alalla jo. Mitäs tonttu siihen olet kirjoittanut?

Venus oppositio Saturnus

Tämä transiitti osuu juuri jouluksi. Olen jälleen luvannut tehdä joulua koko perheelle ja lähisukulaisilleni. Onkohan sydämeni isompi kuin voimaresurssini? 

Kunhan alkaa nuo valmistelut ajoissa eikä viime tipalla, kirjoittaa tonttu kirjaansa! - Tämä muori ei tarvitse muita lahjoja kuin pienen ylimääräisen energiapaketin!


torstai 8. joulukuuta 2016

Joulutonttujen Saturnus

Saturnus ei ole hiljaa tuolla Aurinkokunnassamme. Sillä on nytkin paljon kulmia, paljon asioita ja paljon sanottavaa, sormi pystyssä! Onhan se Jousimiehessäkin ja haluaa opastaa, opettaa, saarnata ja muistuttaa. Leikkii innokasta opettajaa siinä.

Vai voisiko Saturnukselle antaa joulutontun arkkityyppiä? Jos Jupiter on Joulupukki ja jakaa lahjojaan, niin eikö Saturnus ole se vahti, joka kulkee ikkunoiden takana?

Otanpa Lehtirannan astrologiaa tähän jälleen. Miten hänen osoittama tulkinta osaisi vastata kysymyksee-ni?

Saturnus on tärkein mitta taivaalla ja viittaa karmallisiin kuvioihin. Lehtiranta  on henkisen astrologian kannattaja. Saturnus on myös ISÄ AIKA, pitää tilikirjaa, jossa ihminen kohtaa menneisyytensä jalanjäljen. Sen missä onnistuimme korjaamaan jotakin, sen missä emme.

Tässä näin äkkiä rouhittua. Tuo tilikirja on kylmää järkeä, kovia faktoja ja raakaa todellisuutta täynnä. Sitten on kunkin valinta siinä suuntaan ja toiseen. Työskennellä kanssa, tai vastaan. Toisella puolella onnellisuuteen johtava neuvon vastaanottaminen, sen puntarointi ja oppiminen sen kautta. Toinen puoli on katkeruuden, pessimistisyyden ja muiden syyttämisen puoli.

Eikö se kuullosta vähän kuin ikkunoiden takana hiipivien tonttuen kontrollilta ja arvioinnilta, miten se onnistuu. Suureen paksuun kirjaan tulevat kaikki tiedot. Sieltä löytyy kehityksen kulku, se mitä olemme oppineet, mitä voimistaneet, mitä heikentäneet tai miten taantuneet. Eikö se olekin kuin suuri aikakirja elämästämme, niin kutsuttu henkinen akaasinen kirjasto, jonne on tallennettu kaikki tieto? Tuo tonttujen muistikirja voisi olla sen jouluinen metafora. 

Miten sitten voimme päästä kurkistamaan näitä kirjoja? Saturnuksen merkkien, huoneiden, aspekteiden ja transiittien kautta, ymmärtäisin. Sitten on jokainen vastuussa siitä, mitä sen tiedon kanssa tekee  vai tekeekö mitään.

Miltä tämä kaikki nyt sitten tällä hetkellä näyttää? Saturnus on 18 astetta Jousimiestä, tällä hetkellä Aurinkoon yhtyneenä, kunnes Aurinko kulkee sen ohi tai oikeastaan me kuljemme ohi suhteessa Aurinkoon Saturnus siellä takanamme. Siinähän se, filosofinen opettajamme! Sallii yllemme nuorekasta ja seikkailunhaluista henkeä ja muistuttaa sen saamisesta tasapainoon. Ehkä liialliseen matkustelemiseen tulee rajoituksia. Olisiko sittenkin joulu kotimaassa paras? Tehdään mielikuvitusmatkoja! Aurinkoenergiakin ohjaa siihen. Kerrotaan tarinoita, luetaan seikkailukirjoja, katsotaan elokuvia, dokumentteja, luetaan kirjoja ja selaillaan nettiä!

Saturnuksella on tällä hetkellä myös mukavat sekstiilit Jupiteriin ja Marsiin. Se on sulkeutuvana Jupiteriin; mieti mitä sanot, jotta suhteet säilyvät, varo liioittelua, pysy totuudessa, kiitä ja kehu kun on syytä! Voit saada mukavia lahjoja! Avautuvana tuo sekstiili on Marsiin; toimi sydän avoinna, sysää pois kauna ja kateus. iloitse Saaran menestyksestä, kiitä miestäsi, poikiasi, perhettäsi! 

Sillä kaikki hyvä kirjataan! Ja karmasi kevenee! 

Saturnuksella on myös kolmio Uranukseen. Toimi mieli avoimena, etsi ymmärrystä siihenkin missä sinulla tulee rajat eteen. Uranus antaa rohkeutta särkeä noita rajoja vähän. Huomaat, kuinka olotila kevenee. Jotain uutta valaistuu eteesi. Et kai vain löydä siitäkin negatiivista ja vihoittele!

Muista, et itkeä saa, et meluta saa, tonttu voi tulla ikkunan taa! 

Saturnuksen tanssi on kaunista, harmoonista, mutta rajallista ja vähän kaavamaista. Kuten suomalainen tanhu! 


sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Joulukuun Neptunus

Mitä olisi tähtikarttamme ilman Neptunusta!

Jokaisen kartalta se löytyy, vaikka kaikilla ei kulmia teekään. Neptunus on valtava sininen purjehtija Aurinkokunnassamme. Ehkä se aika, kun se löydettiin, herätti ihmisiä myös enemmän tietoiseksi illuusioistaan, utopioistaan, haaveistaan, unel-mistaan, tunteistaan, erehdyksistään, yleensä tietoudesta itsestä osana ihmiskuntaa. Ja pyyteettömästä rakkaudesta. Luomisesta osana universumia.

Se löydettiin 1846, jolloin spiritualismi, sen mukana kaikki 'huuhaa' levisi Amerikkaan ja myöhemmin ympäri läntistä maailmaa. Nukutusaine keksittiin. Yhtäkkiä fyysinen maailma tuli epävarmaksi. Neptunus, sininen suuri kaasumuodostelma! Kuin Aurinkokuntamme huume.

Katsoin varsin kuinka Erkki Lehtiranta on tulkinnut Neptunusta. Hän jakaa Neptunuksen vaikutuksen kaksijakoisesti: "Ylemmällä tasolla siihen liittyy korkeita henkisiä virtauksia, hienoa inspiraatiota, kuolematonta taidetta, luovaa mielikuvitusta, erilaisia henkisiä kykyjä, pyyteetöntä rakkautta sekä aitoa auttamishalua ja uhrimieltä. Alemmalla tasolla sen energiat edustavat puolestaan petoksellisuutta, itsepetosta, iluusioita, virtatulia, kangastuksia, hallusinaatioita, addiktioita ja pakoa todellisuudesta."

Tulee mieleen tuo Imatran ampumiskohtaus...

Miksi emme voi elää ilman kahta tai vastakkaisuuksia? Ylempi ja alempi. Henkisempi ja ei-henkinen. Realiteetti ja huu-haa. Mitähän loppujen lopuksi on illuusio? Jos luulemamme realiteetti onkin illuusiota. Muistuu mieleen filosofi Berkeley, joka väitti, että vain henkinen on totta. Se mitä emme fyysisesti koe. 

Ikuinen sumuinen Neptunus ja sen johdanteet, tässäkin. Arkkityyppi tuntemattomuudesta?

Nyt Neptunus on 9 astetta Kaloissa, sille määrätyssä merkissään, näin on joskus tulkittu ja päätetty. Tämän Neptunuksen jos minkään pitäisi henkistää ja luoda kaikkea tuota mitä Lehtirannan ylempi Neptunus on. 

Kun katson joulukuun Neptunusta, se näinä päivinä on neliössä Jousimies-Aurinkoon ja tullenee olemaan sekstiilissä Merkuriukseen. 

Itsellä on tuo Neptunuksen neliö Aurinkoon. En vain tiedä onko se ylempää vai alempaa. Vai sielläkö välissä etsiskelen? 

Yritetään löytää tuota ylempää! Varsinkin nyt kun Aurinkokin on filosofisessa Jousimiehessä.

Haluan löytää tähän tanssin, joka kuvaisi Neptunuksen ilmentymää... Se on




torstai 1. joulukuuta 2016

Jouluastron maisemissa Uranus


Joku kerran sanoi, että ruusutarhan pajuaitani portinpielen muistuttavat Oinaan sarvia. 

Sopinee hyvin Uranuksen tunnuskuvaksi tähän.

Uranus on 20 astetta Oinasta, Venus 23 Kaurista. Ne ovat olleet näinä päivinä neliössä toisiinsa. Viuh, se menee pian ohi, sillä Venus ei pitkään koskettele kulmia.

Huomaan uutisista että Guggenheim kaatui. Kasvuyritystapahtuma Slush Helsingissä. Jossakin vanhuksilta on lopetettu tiettyä lääkintää ja he nousevat sängystään ylös.

Arvomaailman mittelöä kaikkialla maailmassa. Trump ja Putin. Länsi ja Itä. Mies ja Nainen. 

Trump haluaa muutoksia taloudessa ja ympä-ristössä.
Putin puhuu talouden ja ympärstön puolesta.
Onko Trump sotaisa lännen mies? Putin idän tunteikas nainen? Joku voi nyt möläyttää.

Luin juuri Paolo Coelhon kirjan Alef. Coelho matkustaa Siperian halki junalla ja tapaa venäläisiä lukijoitaan. Lopulta Putinkin haluaa tavata Coelhon. Tapaamisesta ei kerrota sen enempää.

Mutta että Putinkin on lukenut hänen kirjallisuuttaan. Se oli minulle yllätys.

Alef ei ole henkilön nimi. Se on yllättävä paikka ja hetki, jolloin henkilö tai henkilö toisen kanssa kokee maailmankaikkeuden pisteen. Siinä voi kokea menneisyyttä tai tulevaa. Luulen, että olen itse kokenut näitä humauksia ja jäänyt vähän hölmönä ihmettelemään. Mielenkiintoista oli lukea tästä Coelhon tulkitsemana.

Mutta se Uranuksen "Alef" Venuksen kanssa, joka vaikuttaa kaikkeen ja kaikkialla, se voi olla ihmissuhteiden kaaosta, pelkoa, että jotain luhistuu ja yhtä hyvin kansainvälisten suhteiden laajentumista kuin epävarmuuttakin. Se jää kaikki muhimaan.

Itsellä tuo Venus on juuri ohittanut Rosengard-asteroidini. Eipä siis ihme, jos aivan tutajavana innostuksesta tutkin jälleen ruusujen ja niiden kasvattajien historiaa. Venus on avautuvassa sekstiilissä Ascendenttiini, joten hyvä kuvio aloitella sitä huomionosoituksen hakua, jota seuraavankin ruusutarina-kirjaseni osaksi toivon.  

Joulukuun alkupäivät onkin minulla astrokalenterissa hyvin Venus-voittoista. Tässä tanssii muuten Venus-jumalatar! Mieleen tulee kyllä myös Kreetan käärmejumalatar.