sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Mitä on rakkaus?

Näin vanhempana sitä alkaa ihmettelemään itsestään selvyyksiä, kuten rakkauden määritelmää. Kyllähän lapsena tiedetään äidin- ja isänrakkaus. Joskus se on syliä. Joskus se on piiskaa. Nuorenakin se on itsestään selvää sisäistä kutinaa tai itse seksiä. Mutta jossakin vaiheessa sen sisältöä pysähtyy miettimään vähän enemmän. Ei se olekaan mikään itsestään selvyys! Ei se olekaan viisaiden määritelmiä.

Olen tullut siihen tulokseen, että rakkaus on usein hyvin yksilöllistä, hetkellisistä tunteista koottua ja laajemmasti hyvin yksilöllistä eri ihmisiä kohtaan. Usein sen taustalla on ihmisen ego ja itsekkyys, jopa usko, että tämä on oikeaa rakkautta. Mikä on sitten väärää rakkautta? Ja vielä enemmän uskon, että se on jokin sellainen laaja ilmiö, joka on koko ihmiskunnan ympärillä, eikä sen oikeaa merkitystä ymmärretä vielä ollenkaan, jota ihminen voisi alkaa vasta opiskelemaan. Ehkä se on itse jumaluutta, joka ihmisessäkin välähtää silloin tällöin.

Joskus se on kuin ruusu. Voi kun se täyttää päiviä ja jossakin vaiheessa alkaa rupsahtaa! Nyt kuitenkin, neliö kun on monisuuntainen, täytyy muistaa, että jos Venus onkin ihmissuhdemittari, se on myös kauneudentajun (rakastaa asioita ympärillä), luovuuden (yllättyä ja ihastua omiin ja toisten ulottuvuuksiin ja arvojen mittari. 

Tällaista ruusua pidän kämmenelläni.

Niistä neliöistä. Päällä on tarkasteltavana Jupiter avautuva neliö Venus! Avautuvana Venuksen käsitysmaailma voisi avartua tässä myös. Astrokalenterissani oli niin kaunis teksti, en tiedä onko se Sepon vai Kirsin käsistä, joka tapauksessa tässä siteerataan toisen sanoja. Olen maksanut kalenterini, joten voin sen laittaa tähän:

"Eräs viisas mies on sanonut, että rakkaus on todellista vasta silloin kun osaa rakastaa myös menettämisen tuskaa. Yksi Ihmisen suurimmista haasteista onkin rakkauden todellisen luonteen oivaltaminen, sillä rakkaus on kuin virtaava vesi, joka kauniina ja välkehtivänä virtaa pysähtymättä ohitsesi. Rakkautta ei voi omistaa yhtään enempää kuin kalliopuron kirkasta vettäkään, jonka kauneus ja ihanuus on juuri siinä, että se ei pysähdy. Jos otat tuota puhdasta ja kirkasta vettä isompaan tai pienempään sammioon, niin pian se on pilaantunutta ja juomakelvotonta. Näin käy myös kaikelle sellaiselle rakkaudelle, jonka haluat pysäyttää kohdallesi siinä muodossa kuin sen kohtaat. Jos olet pysäyttänyt jonkun asian tai ihmisen kohdallesi ja odotat aluksi kokemasi tunteen syttyvän päivä päivältä uudelleen, niin tämä Jupiterin jakso edustaa hetkeä, jolloin huomaat, ettei kaikki ole niin kuin pitäisi.
Menossa on aika, jolloin kaikki sisäisen arvomaailmasi vastaiset asiat ja ihmiset saavat sinut tuntemaan tavanomaista suurempaa tyytymättömyyttä omaa elämääsi kohtaan. Tunne siitä, että sinua ei arvosteta ja että muut omilla toimillaan tekevät elämästäsi tarkoituksettoman ohdakepellon, kuuluu ajan kuvaan kuin sateet syksyyn. Sään syyttäminen omasta olotilasta on ihan yhtä älytöntä kuin syyn etsiminen lähimmästä ihmissuhteesta.
Ellet ole uskaltanut elää oman näkemyksesi mukaisesti ja rakastaa joka päivä uusia asioita, etkä siksi ole myöskään nauttinut nykyisestä elämästäsi, tunnet nyt syvää tyytymättömyyttä kumppaniasi kohtaan. Tähän löytyy lääke vain yhdeltä ihmiseltä maailmassa; itseltäsi. Tämä aika antaa sinulle mahdollisuuden kaataa pilaantunut vesi eli tyytymättömyyttä herättävät asiat pois elämästäsi. Tyytymättömyys syntyy vain siitä, että näet ohi virtaavissa asioissa jotain sellaista, jota kaipaisit myös omaan elämääsi. Tartu siis hetkeen ja nauti siitä mitä ympärilläsi koko ajan tapahtuu sen sijaan että odottaisit muiden tekevän elämästäsi ihanan ja onnellisen."



keskiviikko 14. syyskuuta 2016

Mistä? Miksi? Mitä nyt? Voiko astrologia antaa vastauksia?

"Saturnuksen ja Neptunuksen aisteja turruttava neliö on nyt viimeistä kertaa tarkka. Tähän hetkeen sisältyy samaan aikaan sekä ahdistusta että odottamattomia mahdollisuuksia, jotka molemmat ovat piilossa tietoiselta mieleltä. Monet asiat voivat vaivata, ja saatat vaatia itseltäsi konkreettisia suorituksia, joista on kuitenkin vaikea saada otetta."
Minun pitäisi juuri nyt olla kauniin kuulakkaan taivaan alla puutarhassa ahertamassa. Kun elämä pienen ihmisen ympärillä on joskus niin uskomaton, sitä pysähtyy hakemaan vastauksia. Mistä, miksi, mitä nyt? Voiko astrologia vastata siihen.

Tämä on kuitenkin nyt vain sitä itsekeskeistä kanssakäymistä jonkin teorian kanssa omaan elämään liittyen. Enkä ole yksin, vaan uskon, että monet, jotka ovat astrologian parissa opiskelleet, etsivät siitä vastauksia omaan elämäänsä. Miten tähän on tultu? Mitä nyt? Mihin ollaan menossa?



Jos katson taivasmaisemaa pilvineen, niin siellä on tuo ylläoleva teksti astro.fi-sivulta. Nythän kannattaa katsoa, miten tuo neliö sijoittuu omalle syntymäkartalle. Saturnus on 10 astetta Jousimiestä ja Neptunus retrona 10 astetta Kaloja. Minulla Saturnus egon 1. huoneessa ja Neptunus elämään sopeutumisen 3. huoneessa. Ja tosi on, että egoni on saanut kolauksen, hyvän muistutuksen, että kärsimykset usein tulevat siitä, että ymmärtää väärin, tulkitsee väärin eikä tiedä totuuden muita puolia. Ego hallitessaan näkee vain oman napansa ja kärsii sen kautta. Muut tekevät väärin, ei SE. Saturnus on nakannut kriittisen nuolensa siihen ja herättänyt Neptunuksen intuitiivisen totuuden väläyksensä. Se voi tuntua rankalta ja sitä pitää nieleskellä. Oma näkemys ympäristöstä ja toisesta ihmisestä on aina hyvin subjektiivista. Ego ei siedä objektiivisuutta. Olisko näin?

Merkurius retroilee Neitsyessä, joten se tuo analysoitavaksi ja uudelleen puntaroivaksi menneisyydestä asioita, jotka ovat jääneet pinnan alle. Kaivetaan ja möyritään "maa" uudelleen ympäri. Minulla se retroilee tuossa Neitsyt-Marsini molemmin puolin. Möyrii vanhan maan oikein kunnolla! Ja sieltä nousee uutta tietoa, uutta voimallistakin pohjaa. Ymmärrys antaa aina uutta voimaa.

Samalla tuo Merkurius retroilee myös tämän vuoden Auringonpaluukartan Jupiterin päällä. Vuorovaikutussuhteet ovat ajan herkkyytenä. Minulla on kolme vanhaa ystävää, sairaita eri puolella eteläistä Suomea, ja he toivovat vierailuani. Nyt yritän viedä autoa huoltoon, saada sen kuntoon, jotta voisin tuon pitkän matkan suorittaa. Jo astrologia minua tähän osoittaa.

Kuunvaihe on siirtynyt kahdeksi ja puoleksi vuodeksi Neitsyeeseen myös. Mitä se sisälsikään? Olen pohdiskellut sitä tällä sivulla.  Oliskohan aika ottaa järki käteen? Neitsyt pelaa tulevaa aikaani ja tätäkin hetkeäni aika painavasti! 

Järjen käyttöön komentaa minua myös karttani lukuisat neliöt: Jupiterin avautuvat neliöt Stelliumini Aurinkoon, Merkuriukseen ja Venukseen. Marsin neliö Marsille. Ja painavimpana vielä Pluton neliö MC, joka pikkuhiljaa on siirtymässä pois, viimeistään ensi vuonna. 

Minä mielelläni käytän mielikuvia. Esimerkiksi neliöstä tulee usein mieleen lapsuuden nurkkajussi, jossa ei tiedä mikä tai kuka nurkan takana odottaa. Jotenkin koen neliön jännittävänä ja haastavana, myös yllätyksiä tuovana sekä hyvässä että pahassa.  Laitan tähän loppuun erään näistä neliöistä. Se on Seppo Tanhuan tulkinta ja sitä voi vuorostaan itse tulkita omalla tavallaan: Kehiin astuu ensin Jupiter neliö Merkurius: 

"Jos tämän jakson aikana joudut ihmettelemään solmuun menevien asioiden ja väärinkäsitysten paljoutta niin kannattaa vakavasti miettiä, millä tavalla olet ilmaissut todelliset ajatuksesi näistä asioista. Ellet ole uskaltanut tuoda esille sitä mitä ajattelet niin mikään ei voi myöskään mennä siten kuin odotat. Menestys ja onnistuminen elämässä rakentuu aina sisäiselle totuudelle ja ellet uskalla puhua sen mukaisesti niin nyt aika katkaisee siivet kaikilta valheeseen perustuvilta odotuksiltasi.
Sanoitpa mitä tahansa niin ihmiset käsittävät vain sen, mitä todella ajattelet ja näin on väärinkäsitysten soppa valmis nautittavaksi. Tämä aika saa sinut höpäjämään aivan puuta heinää sellaisissa tilanteissa, joilta odotat enemmän kuin on mahdollista toteutua. Muutama suunnitelma saattaa nyt kapsahtaa kommunikaatio ongelmiin, mutta kuten sanottu, sekin on lopulta ihan hyvä juttu ja palauttaa sinut vain reaaliaikaan."

Elämä voisi olla myös tulkinnan viidakkoa. Raivaa siitä polkusi.