torstai 31. maaliskuuta 2016

Uranus testaa - pystytkö muutokseen?

Uranus jyllää perusteellisesti Oinaassa ja pakottaa maailman muuttumaan.

Muistan kun luin armenialaista filosofiaa Gurdjieffiä. Hataraan päähäni jäi tällaista: Elämä on muutosta. Vain muutos on tärkeää. Ihminen kasvaa muutoksissa. Jos ei ihminen muutu, tulee tönäisy ulkopuolelta. Ihmiskuntien tulee elää muutoksissa. Jos muutosta ei tapahdu, syntyy sota. Pallomme Maakin tarvitsee muutosta. Jos muutosta ei tapahdu, maapallo takaa itse muutoksen. Maapallon energia jo tarvitsee ihmiskunnan muutosta eli kasvua. Tässä vähän karrikoiden tätä oman muistikuvani mukaan.



Uranus on tulkittu muutosten arkkityypiksi.

Kuinka vaikeaa onkaan muutos! Tosin toisille helpompaa, toisille vaikeampaa. Sama koskee kansakuntia, missä taistellaan muutosten puolesta ja vastaan. 

Kun itsellä on nuo biokäyrät nousussa, niin on hyvä tarkastella ja kritisoida itseen kohdistuvia muutoksia. Olen saanut useaan otteeseen 'neniin'. Neniin ei saa, jos ei jotakin yritä. Olen yrittänyt, ja asioitani on tyrmätty. 

Sekin on muutosta. Tie ei ole suora eikä omien suunnitelmien ja toiveiden mukainen. Tiestä saattaa tulla hyvin mutkainen. Pääasia että se löytyy eteenpäin kulkevana. Elämä ei saa olla kuin erämaassa kymmenien kilometrien pituinen hankalasti ajettava tie, joka sitten yhtäkkiä loppuu. Tunne olisi kamala. Tosin aina voi kääntyä takaisin. Peruuttaa metri metriltä. Hyi olkoon!  

Transiitteissani Uranus on etualalla, oli tämän kuukauden ja on tulevan huhtikuunkin.
Uranus kvinkunssi Mars - Löytyykö itseluottamusta?
Uranus avautuva kolmio Jupiter - Vihreätä valoa näytetään!
Uranus sulkeutuva kolmio Saturnus - Systeemit uusiksi!
Saturnus avautuva sekstiili MC - Jossakin voi olla kätketty timantti!

Mitä siis tehdä kun saa neniin? Kun kaikki ei sujukaan kuten on laskeskellut? Elämässä ei voi kovin paljoa tehdä peruutuksia. Ajassa ei voi peruuttaa. Suhteissa ei voi peruuttaa. Omassa kasvussa ei ole peruutuksia. 

Mitä mahdollisuuksia on? Ahdistua, vajota itsesääliin, sairastua, katkeroitua, vihata ulkomaailmaa, jopa hyökätä, iskeä, särkeä, tuhota, tappaa...maailmassa sitä tehdään paljon ja maailma ulkopuolella muuttuu. Joustamaton luonne haluaa elää totutussa. Jos sitä uhataan, joustamaton luonne uhkaa ympäristöä. Vaikeinta on muuttaa itseä! Muuttua! Ottaa toisenlaisia askeleita. 

Usein ajatellaan, että muutos on tuhoa. Uranus-planeetan arkkityyppinen luonne on äkkihyökkäys muutokseen siellä, missä vesi on liian seisonutta. Uranus ei ymmärrä itsesääliä, ahdistusta, vetäytymistä tai piiloutumista eikä vanhasta kiinni pitämistä. Jopa nuo kauniit kolmiot transiitteina testaavat sen, miten kohdata muutokset. Miten tarttua uusiin suuntiin ja kokeilla muuta?

Joten ei minunkaan auta murehtia, vaan etsiä uusia suuntia, kokeilla jotakin muuta tapaa mennä eteenpäin. Sillä jokin toinen tapa voi olla jopa parempi kuin se vanha mihin luotti.

Nyt kun biokäyrät ovat koholla ja Uranus näyttää vihreää, siihen pitää tarttua.

Astrologia ja biorytmit

Astro.fi-sivustolla on hurjan paljon kaikenlaisia palveluja, joista tosin pyydetään pientä rahasummaa. Jos ajattelen sivuston oppimateriaalinani, se ei mielestäni paljoa maksa. Mutta jos pitäisin sitä pelkkänä hauskuutena ja hyväuskoisena hömppänä ymmärtämättä sen sisältöä, niin jotakin voi mennä paljonkin sivu suun ja olla pelkkää huvitusta.

Mutta jokainen taaplaa omalla tavallaan.



Joskus kurkistan jopa biokäyriäni. Aikakauslehdissä on usein ollut kirjoituksia tästä aiheesta. Uskonko siihen? Rohkaisevaa on kuitenkin tällaiset käyrät, jotka ovat tällä hetkellä nousussa sekä fyysisesti että tunteen puolella. Kopioin tätä tietoa kyseiseltä sivulta.

"Biorytmit perustuvat saksalaisen lääkärin Wilhelm Fliessin ja professori Alfred Telscherin pitkäaikaisiin tutkimuksiin 1800 ja 1900 lukujen vaihteessa. He löysivät kolme säännöllisesti vaihtuvaa rytmiä, joita on sen jälkeen tutkittu useissa yliopistoissa. Tänä päivänä miljoonat ihmiset seuraavat omia biorytmejään ja pystyvät niiden avulla välttämään vaikeuksia ja toisaalta hyödyntämään kaikkein energisimmät päivänsä.Kolme säännöllisesti vaihtuvaa biorytmiä ovatFyysinen jakso, pituus 23 päivää. Hallitsee voimaa, kestävyyttä, aloitekykyä, tarmoa, energiaa, itseluottamusta, rohkeutta ja aggressiivisuutta. Tunneherkkyyden jakso, pituus 28 päivää Hallitsee mielialaa, optimismia, iloisuutta, seurallisuutta, luovuutta, rakkautta ja muita tunnetiloja. Älyllinen jakso, pituus 33 päivää. Hallitsee huomio-, arvostelu-ja järkeilykykyä, tarkkuutta, päätöksentekoa ja sisäistä viisautta."

Tällä hetkellä minulla noista jokaisesta käyrästä kaikki ovat kiipeässä ritirinnan ylöspäin, joten tekemisilleni pitäisi löytyä voimia.

Jos ihan 'varteks' otan huomioon nämä rytmit ja vertaan niitä niihin Uranuksen kulmiin, mitä minulla nyt on, niin saan aikaan ihan varteen otettavan yhtälön. Mutta tässä tulkinta noista nousevista käyristä, jälleen kopio em. sivustolta.

"Fyysinen kuntosi on hyvällä mallilla. Sinulla on kestävyyttä ja energiaa melkein mihin tahansa. Tunnekäyräsi ja älyllinen käyräsi ovat kuitenkin heikossa vireessä. Älä luota liikaa arvostelukykyysi, sillä voimantuntosi ei pysty korjaamaan virheellisiä päätöksiä. Varo sitoutumista pitkäaikaisiin järjestelyihin. Tunnetasosi alavireisyys saattaa houkutella sinua luottamaan lupauksiin paremmasta huomisesta. Energia olisi hyvä purkaa fyysiseen tekemiseen ja jopa itsensä rääkkäämiseen. Puutarhan muokkaus, puiden pilkkominen, ylipitkä lenkki tai punttisali ovat esimerkkejä fysiikkaa vaativista vaihtoehdoista tällaisille päiville."

Ja totta onkin, aivan kuin käskystä tottelisin käyriäni. Ihan niin ei ole, mutta tuolla rantteella on isot pinot puita, mitä pitää siirtää liiteriin. Kevät kuivaa nurkkia, joten voin aloittaa pian haravoinnin ja roskein keräämisen. Ja niin edelleen... Jospa laiskan, aika liikkumattoman talven jälkeen lihakset kuntoutuisi. Tanssin, joogan ja uinnin puute (uimahalli on ollut remontin alla koko talven) tuntuu kehossa.

Uranus-kuvioista kirjoittelen seuraavalla sivulla.

keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Kysy astrologilta neuvoa!

Iät ajat on tiedetty, että suuret johtajat ongelmineen turvautuvat jopa astrologiaan.

Ruusumuorikin aikoo nyt turvautua astrologiaan. - Milloin minun kannattaa avata pieni kesäkahvilani? Ja millaiseltahan se tuleva kesä näyttäisi?

'Astrologi' alkaa penkomaan karttoja...

Minullahan on näillä sivuilla neljä roolia blogeineni;
1. Ruusumuori, jolla on pieni kesäkahvila
2. Metsätonttu, joka luulee pystyvänsä rakentamaan ruusutarhan.
3. Muori, jolla on kaksi kissaa huolettavana.
4. Astrologian harrastaja, joka tutkii ja tutkii...

Nyt siis leikin omien roolieni kautta, että Ruusumuori hakee apua kahvila-asioissaan 'astrologilta'.

Otetaan esille ensinnäkin itse Ruusumuorin kartta. Se on tehty päivälle, jolloin hän päätti kahvilan perustamisesta ja loi roolinsa eli kaiken tämän syntymäkartta, Auringonpaluukartta on mukana myös, koska pian tulee viides vuosi sen syntymästä. Mukaan otetaan myös transiitteja, tottakai, ja vilkaistaan vähän progressioita, lähinnä Kuun sijaintia.

Astrologia kertoo Ruusumuorille, että on kyllä aika työteliäät transiitit (tästä ei karttaa mukana). Neptunus sulkeutuva neliö Venus, jossa haihatellaan vieläkin jostakin suuremmasta, sillä ruusutarha ei taida olla valmis vielä ensi kesänäkään jos koskaan. Intoa ja luovuutta jos onkin.

           

Jos ajankohtaa kesäkauden avaamiselle etsii, niin tuossa on 12.6 sellainen Merkurius-asetelma, jossa voisit saada ääntäsi kuuluville, Merkurius avautuva sekstiili Merkurius, ja sitä seuraa kaikkea muutakin mukavaa Merkuriukselta. 

Sinulla on Ruusumuorina Kuu Kaloissa, joten tunteiden pohjalta olet tätä kaikkea rakennellut. Oinaan aikana itse rakentaminen oli korkeimmillaan. Nyt tosin osaat jo olla jalat maassa siinäkin, kun progressiivinen Kuu on siirtynyt Härkään. Tiedät jo mitä tarhasi ja kahvilasi vaativat, kunhan et liian innokkaasti noita ruusuja keräilisi etkä niitä ruusukuppeja. Sielläkin tuo Merkurius on sopivasti yhtyneenä syntymäkarttasi Uranukseen, joten ota uudet ideasi vain rohkeasti esille. Eivät ne tapa epäonnistuneinakaan.

Auringonpaluukartassa silmäni iski tuohon Rosa-asteroidiin. Sehän on tarkassa yhtymässä Aurinkoosi. Siitä varmaan voimia saat tai sitten ruusut vievät voimasi. Tai sitten aloitat jotakin uutta ruusuinesi (Totta, olen mukana kanadalaisruusujen koeviljelyksessä.). Kannattaa ehkä tosiaan varoa liiasta, sillä MC-akseliisi on yhtyneenä Kheiron. Terveys ennen kaikkea! Tuolla on Kuu nyt Neitsyessä, joten varmaan otatkin järjen käteen. Ideoilla ei ole loppua eikä tapahtumillakaan, sillä Mars on Jousimiehessä 5. huoneessa. Työsi suuntaa näyttää tuo julkisuuden, uran ja työn huone  10.(Aurinko yhtymä Rosa, yhtymä Uranus. Lisäksi siellä on myös Venus ja Ceres.)

Lisäksi kurkataan myös kirjoittajan omaan karttaan. Siellä on paras päivä myös 12.6, koska Jupiter tulee jälleen kerran retroillessaan ehkä painavimmillaan yhtymään Marsin kanssa, viimeisen kerran tänä vuonna. Se taikasauva siis jälleen heilahtaa! Siellä taustalla kyllä on noussut tekijäksi myös Pluton avautuva neliö Keskitaivaalle, joka haastaa (Tällä jaksolla menee monelta naama vakavaksi, sillä nyt mitataan sosiaalista asemaasi suhteessa laajempaan yhteiskunnalliseen kehitykseen.) Mutta on siellä myös Jupiterin avautuva kolmio Jupiterille. Hyvin työteliästä, energistä ja vuorovaikutteista aikaa! Tosin sinulla on rajoitteena Saturnuksen oppositio Venukselle. Kait sinulla suurimmat luulot kaikesta touhuistasi ovat jo karisseet maan tasolle, Palvelumieltä sinulla kyllä on, Pluton sulkeutuvassa kolmiossa Jupiteriin olet oppinut löytämään paikkasi tässä yhteisössä.

Astrologian harrastaja nostaa päänsä kartoista, nyökkää Ruusumuorille hyväksyvästi: - Ei tämä homma huonolta näytä, jos hyvin jaksaa töitä tehdä ja on nöyränä. 12.6 on hyvä aukaista kahvila.
Onnea tulevalle kesälle!

----

Näin tehtiin. Tilattiin uudet käyntikortit ja päivitettiin Ruusumuorin Kesäkahvilasivut. 

Tähdet ovat puhuneet!

torstai 17. maaliskuuta 2016

Vettä, vettä...Kalat-aikaa!

Aurinko (27) on vielä Kaloissa, Merkurius (21) on siellä ja Venuskin (6) sinne saapunut tervehtimään suurta Neptunusta (10) ja pitkällä radallaan olevaa Chironia (21). Suluissa astemäärä. Märkää aikaa, vaikka se vielä tiivistyy jääksi. Unelmoin kestohangista!

Nytpäs onkin mielenkiintoista tonkia lisää sekä Evangelinen että Artemajoksen käsitystä Kalat-energiasta.

Artemajoksen Aurinko Kalat: Tunteellinen, herkkä ja sielukas merkki, jota hallitsee Neptunus. Kaloilla on voimakas intuitio ja mielikuvitus, mutta usein liian herkkä itsetunto ja yliherkkyys ympäristön vaikutteille. Kalojen tulisi harjoittaa tahdonvoimaa, sillä Kalat on se viimeinen merkki, jossa tehdään lopputilitys kaikesta, mitä eläinradalla on koettu ja jos voimaa löytyy, ihminen voi tässä vapautua jälleensyntymisen pyörästä. Kaloissa yhdistyy viisaus ja rakkaus.

Tuo 'pyörästä irtautuminen' olisi iso juttu Kaloille!! Muilla ei ole siihen vielä mahdollisuutta. Jos elämme elämiä vuorotellen eri merkeissä, minunkin on elettävä ainakin vielä 8 elämää, ennen kuin tuo on edes mahdollista. Jos ei sitten lähde uudelle kierrokselle, jonka näkisinkin sopivampana.

Merkuriuksen ollessa Kaloissa lisää muistia, mielikuvitusta, sisänäköisyyttä ja tunteellisuutta. Tänä aikana voi ilmetä psyykkisiä taipumuksia ja filosofisia ajatuksia. On kuitenkin syytä varoa oikullisuutta ja ympäristövaikutuksia.

Venus Kaloissa mieli on osanottavainen muiden kärsimyksille, herkkä, tunteellinen, auttavainen ja intuitiivinen. Katse kääntyy myös taiteeseen.

Neptunus Kaloissa tuo esiin avunantoa, syvällisyyttä, miellyttävyyttä ja ajattelevaisuutta. Psyykkiset taipumukset pinnalla.

(Chironia ei ole Artemajoksen kirjassa.)

Tämä kaikki siis Artemajosta. Positiivisuutta on paljon esillä. Ja sitähän tässä ajassa tarvitaan, jolloin pelätään, että taaantuminen ja käännös pahempaan odottaa koko ihmiskuntaa tämän päivän melskeissä. Ehkä Kalojen hetkenä tajunta herkistyy ja on mahdollisuus tehdä täyskäännös.


Kun itsellä kaikki tuo tapahtuu 2. huoneessa, jossa positiivisen Artemajoksen mukaan pitäisi olla 'menestystä raha-asioissa', niin ainakin pitää se paikkansa, että huolia minulla pikkuisen on juuri raha-asioissa ja omassa kunnossakin, mutta ei suinkaan menestystä. Jospa nuo planeetat vahvistaisi olotilaani. Ainakin eilen sain mieltä kohottavan ruusumeditaation. Tänään kuuntelin radiosta erästä haastattelua kulttuurista. Siinä todettiin, että kulttuuri on ihmisellä parhaimmillaan sitä, kun antaa itsestään pyyteettömästi jotakin ympäristöönsä. Olisiko tämä nyt sitten sitä kulttuuria? Mielestäni blogikirjoittajat suuressa määrin jakavat pyyteettömästi, ilmaiseksi, kiitosta odottamatta ja ilman vastalahjaa suuria määriä tietoa ja taitoa! Näin minä olen kokenut lukiessani eri alan blogeja. Ja juuri tämä minusta kuuluu Kalojen energiaan!!

Mutta otanpa esiin Evangeline Adamsin, sillä sieltä löydän Kalojenkin merkeissä erään mielenkiintoisen seikan.

Hän nimittäin jakaa Kalojen kuten muidenkin merkkien kohdalla päivät kolmeen osaan, siis 8-10 päivän osiin. Eli tässä tapauksessa voisi olla Alku-Kalat, Keski-Kalat ja Loppu-Kalat (oma sanonta). Nyt silmäilen hiukan eroa tuollaisissa jaksoissa. Sitä en tosin ihan ymmärrä, kun Auringon ollessa Kaloissa tiettyä kohtaa, Evangeline kertoo esim. Saturnuksen, Jupiterin tai Marsin olevan vaikuttamassa tähän taivaalla. Pyrin kuitenkin lyhykäisesti löytämään näiden Kalojen erot Evangelinen tekstistä, sen mitä puutteellisella englannintaidollani ymmärrän. 

En muuten ole oivaltanut, että Kalat-symboliikassa on kaksi kalaa uimassa eri suuntiin, myötävirtaan ja vastavirtaan ja siinä Kalojen ehkä eräänlainen päättämättömyys ja vaara.  Kaloillahan korostuu runollisuus, taiteellisuus ja unelmointi. Inspiraation lähteenä Neptunus, joka on merkin hallitsija. Yleensä Kalojen vaarana on keuhkot ja flunssat. Eiköhän meillä kaikilla tällaisena aikana? Ja ainahan Kaloja varoitetaan alkoholista ja huumeista. Lisäisin siihen myös lääkkeet.

Alku-Kalat: Päivät  20.2 - 29.2  Saturnuksen vaikutus

Tässä ajassa syntyneillä Saturnus valvoo ankaralla kädellä, mutta ohjaa onnistumista enemmänkin työn kuvioissa silloin, kun se käsittää käytännön työtä. Naisilla se käsittää yleisesti (huomaa ajankohta 1940-50-luku) kodin hoitamista tai talouden ylläpitoa. Kaikessa Saturnus kuitenkin vaatii itseluottamusta ja sisimmän äänen kuulemista, sillä Kalat usein alistuu toisen vietäväksi itseluottamuksen puutteesta. Ymmärtäisin tämä kohdan siten, että jos Kalat vajoaa liian suuriin odotuksiin tai illuusioihin kyvyistään, kannattaisi nostaa sitä arkielämää enemmän esiin ja tarttua käytännön asioihin. Siihen Saturnus tulisi tueksi.

Keski-Kalat: Päivät 1.3 - 9.3  Jupiterin merkittävyys

Tässä ajassa syntyneille Jupiter lupaa merkittäviä ystäviä ja tukea heidän toimissaan. Neptunus kuitenkin luo syvää tunteikkuutta, ja Jupiter innostusta tarttua erilaisiin taiteen alaan liittyviin asioihin. Vaarana voi olla itsepetos. Kannattaa varoa myös väärään seuraan joutumista. Ehkä olisi miettiä sitä, mikä on elämänsuunta, se  vastavirta tai myötävirta.

Tutkiskelin Kalat-tuttujani, joita löytyi tältä alueelta montakin. Heidän seuransa on hyvin suosittua, he ovat positiivisia ja rakastettavia ihmisiä. Yksi heistä on mennyt rohkeasti omaa tietänsä ehkä läheisten kauhuksi ja on tyytyväinen elämäänsä,. Toinen on uinut vastavirtaan ja ollut vaikutteille hyvin altis. Kolmannella on vaikeita itsetuntokysymyksiä ja on siten myös vaikutteille altis. Eräs jo lapsena joutui alkoholikierteeseen (veljensä perässä) ja nyt on lääkekierteessä. Kaikki aivan ihania ihmisiä ja syvästi luovia persoonia. Näkisinkin, että tässä 'keskellä' tämä luova puoli on kaikkein herkin.

Loppu-Kalat: Päivät 10.3 - 21.3 Marsin painoitteisuus

Nämä henkilöt ovat kaunosieluja. Heidän kauneudentajunsa (muototaju ja yhteensopivuus) on hyvin herkkää, ovat usein taiteen suuria ihailijoita, jos eivät itse harrastakaan taidetta. Mars vaikuttaa heihin ehkä liian rauhattomasti keskittymään syvemmin taiteenlajeihin. He ovat tutkivia ja kyseleviä persoonia, haluavat ottaa asioista selvää. Mars antaa heille rohkeutta tarttua aina uusiin asioihin, He ovat energisiä enemmän kuin muut joskus hitaammasti asioihin tarttuvat Kalat, ja heillä on sitkeyttä.

Minulla on eräs ystävä, joka on syntynyt tähän aikaan. Hän itse ihmettelee aina, ettei hän ole oikein Kalat. Mutta nyt kun luin tätä osiota Evangelinen tekstistä, ystäväni sopii hyvin tähän kuvioon. Ystäväni on suuri taiteen ihailija, varsinkin maalausten ja runouden alalla. Ja kun hän ihastuu johonkin taiteentekijään, hän tutkii tämän taustaa ja ottaa selville asioista. Mm. sukututkimus on hänen alaansa. Hänkin on tarttunut moneen hyvin erilaiseen ja yllättäväänkin alaan. Esim. tutkimalla Raamattua tai etsiytymällä jonkin erityisen tanssilajin harrastamiseen. Hän on voimakkaasti muuntautuva ihminen, positiivisella tavalla.

---

Joten tällaistakin olen jahkaillut vanhoista teksteistä. Enpä taida tähän oikein innostua. Jotenkin tuntuu, että tämä on turhaa pilkkomista, kun kartan eri alueilta voi löytyä samat asiat, mm. eri planeettasijaintien ja aspektien muodossa. Tulee tunne, että Evangeline tulkitessaan monia tuhansia ihmisiä, on tutkinut näitä alueita ja ehkä itse tullut tällaiseen tulokseen. Ymmärsin, että hän on päätoimisesti elättänyt itsensä astrologialla, ja se on ollut hänelle täysimääräinen tutkimuskenttä. Kun luen enemmän hänen kirjaansa, siitä tulee esiin ajankuva ja amerikkalainen elämänmuoto ja sen ihanteet myös. 

Ehkä  vielä kirjoittelen kuitenkin  hänestä.


tiistai 15. maaliskuuta 2016

Vanhaa tutkimassa - Artemajos

Rapu-energia (Au-merkkini) kulkee useinkin taaksepäin kaivaen vanhoja pölyisiä nurkkiaan. Eläimenäkin Rapu kulkee taaksepäin.  Minulla tässä juuri Mars neliö Kuu.

Tosi on, että tekee mieli kaivella vanhoja. Fyysisesti olenkin vintin yhtä nurkkaa pölyyttämässä ja pyrkimässä siihen, että saan jotain heitettyä pois. Olen tehnyt kaksi valokuva-albumia vanhoja muistellen. Henkisesti käyn paljonkin läpi vanhaa, varsinkin sitä mitä ei oikein ole vielä ymmärtänyt. 


Ja tartuin toiseenkin vanhaan astrologiseen julkaisuun, nyt enemmänkin kriittisellä otteella. Kirjanen on Artemajos, Astrologia, Syntymähoroskoopin tulkitsemisopas, vuodelta 1987. Biokustannuksen sarjaa 'Tunne itsesi 3".

Ensinnäkään en arvosta oikein tässä nimimerkin käyttöä. Artemajos on kirjoittanut seitsemisen kirjaa. Saan niistä kuvan, että Artemajos on teosofi, kirjoittelee siltä pohjalta ja pyrkii tuomaan esiin asioita hyvin tiivistetyssä muodossa. Ainoa henkilö, jonka hän tekstissään tuo esiin, on Claudius Ptolemaios vuodelta 135 jKr. Hän kehitteli astrologiaa Maa-keskeisesti, joten en ymmärrä, miksi juuri häneen pohjautuisi länsimainen astrologia Artemajoksen sanojen mukaan. Ehkä kuitenkin juuri Ptolemaios toi astrologiaa länsimaahan idän puolelta. 

Tässäkään kirjasessa ei löydy lähteitä, vain astrologiaa käsittelevä kirjaluettelo, joka on kyllä aika kattava tuohon aikaan. Mutta liekö Artemajos näitä kaikkia teoksia on lukenut? Evangeline Adams ei ole luettelossa. Suomalaisista astrologeista siinä on mukana Olavi Asikainen ja Sven Stenberg ja muutamia, joita en tunne kuten Alma Tuomi, Tähtien  vaikutus kohtaloon ja Emil Kaarna, Astrologian opas.

Etusivulla Artemajos tuo esiin  joitakin näkökulmia, jotka kiinnostivat minua. Hän jakaa astrologian neljään osaan:

1. Maapalloa koskeva astrologia, jota sovelletaan meteorologiaan, seismologiaan ja maanviljelykseen.

Tunnistan tuosta biodynaamisen viljelyn ja kalastajien kalenterin. Mutta liekö meteorologit hyväksyvät astrologiaa näkemyksiinsä? Vaikka paljon on tutkittu mm. Jupiterin ja Marsin haasteellisia kulmia osoittamaan Maan luonnonmullistuksia.

2. Kansoja ja  valtioita koskeva astrologia, joka käsittelee kansojen ja hallitsijoiden tulevaisuutta.

Artemajos väittää, että jokaisella kansalla on oma valvoja eli vartija, jonkinlainen planeettahenki.
Monet astrologit tekevätkin valtioille omia karttoja ja tulkitsevat niitä. Olisiko se hallitseva planeetta tai nouseva planeetta sitten se planeettahenki?

3. Horaarinen astrologia, jonka avulla ratkaistaan erilaisia ihmismielessä syntyneitä asioita.

Siihen olen hiukan tutustunut yhdellä pikkukurssilla, mutta vähän sitä epäilen. Siis todella ennustavaa ja pulmia ratkaisevaa hommaa, kuin kävisi selvännäkijältä kyselemässä vastauksia! En tohtisi tällaiseen luottaa.

4. Syntyperää koskeva astrologia, jonka avulla ratkaistaan erilaisia ihmismielessä syntyneitä asioita.

En usko nyt ihan tällaistakaan! Mielestäni astrologia ei ratkaise ongelmia, en ainakaan itse ryhtyisi tuollaista tulkitsemaan. Ehkä ongelmien ratkaisu löytyisi parhaimmillaan astrologisesta itsetutkiskelusta eli etsisi (kuten itse teen) oman luonteen heikkouksia ja vahvuuksia planeettaenergioista. Aspektit osoittavat ongelmapisteitä ja transiitit antavat mahdollisuuksia selvittää ja ymmärtää niitä. Tästä voisi tehdä hyvinkin laajan selvityksen. Omakohtaista selvitystä lienee parhaimmillaan koko tämä blogini.

Sitten karvani vähän nousivat pystyyn. Artemajos kirjoittaa: "Astrologian maine on myöhemmin joutunut huonoon valoon, koska rahanahneet ennustajat häpäisivät tämän mysteerien pyhän tieteennalueen. (Ehkä juuri Evangeline Adams laskettiin näihin.) Nämä valheelliset astrologian harjoittajat kehittivät siitä pelkkään matematiikkaan perustuvan järjestelmän, vaikka se alkuaan perustui hyvin korkeatasoiseen metafysiikkaan, jonka käyttövälineenä olivat taivaankappaleet." 

Ymmärrän tästä sen, että Artemajokselle astrologia on pyhää ja jopa uskonto, jota tieteellinen, matemaattinen laskennallisuus on mennyt häpäisemään. Artemajos katsoo astrologiaa teosofian näkökulmasta. Voi jukra! Hän selittää näkemystään itämaiseen jälleensyntymään ja karmaan nojautuen. Kun mielestäni astrologia on ennenkaikkea tie ihmisyyden ymmärtämiseen sen eri näkökulmista, niin aika rankkaa on toteamus häneltä:" Monella ihmisellä on syntymähetken tähtiasemien perusteella hyvin säälittävä kohtalo."

Niinpä! Uskoako tähtitaivaan määräämään kohtaloon vai ottaako vastuuta omista valinnoista tässä elämässä ymmärtäen, oppien ja kasvaen niissä? Tähän Artemajoskin lopulta palaa ja toteaa, etteivät planeetta-asemat kuitenkaan kahlehdi ihmisen henkeä ja vapaata tahtoa. Mutta onko näin? "Taivaankappaleiden asema syntymähetkellä on täydellinen luonteen avain?"

Piti tämäkin laittaa tänne kuin omaan arkistooni. Palaan vielä Artemajokseen kuin myös Evangeline Adamsiinkin. Luulenpa, että nämä kaksi ovat vähän kuin itä ja länsi. 

perjantai 11. maaliskuuta 2016

Seitsemän päivän liukuma ja Evangeline Adams

Varsinkin kun aloittaa astrologista oppia itsetuntemuksesta tai tulkintaa toisesta, on hyvä pysyä tietyissä rajoissa. Kun olet Ravun tähtijärjestelmän vaikuttamana syntynyt, niin olet ja siten sitä tulkitaan. Samoin tulkitaan huoneita.

Edistyttyään opinnoissa ja ymmärryksessä tulee lisää ihmettelemistä. Mitä ovat huoneiden kärjet? Olen oppinut, että varsinkin akselien AC - DC ja MC - IC lähettyvillä olevat planeetat ovat  niistä syntyvien huoneiden kärjillä, kun ne ovat lähellä akselia. Kuvainnollisesti voisin ajatella, että se huoneen kärki, joka osoittaa ympyrän keskelle, olisi 0 asteisena. Astrologinen kärki (engl.cusp) tarkoittaa huoneen sivua sen alkuasteissa eli 0-5 asteeseen.

Kun tutkailen Evangeline Adamsin vanhaa kirjaa vuodelta 1931, löydän sieltä joitakin mielenkiintoisia seikkoja. Hänen tietonsa saattaa olla vanhentunutta, syrjään laitettua tai jopa unohdettua. Uskon kuitenkin, että kaikki tieto loppujen lopuksi perustuu ja nojautuu johonkin vanhaan. Uusi tieto on käynnistynyt vanhan tiedon sysäisemänä tai sen kumoten käyttökelvottomana. Tai sitten sitä on sopeutettu aina sen hetkiseen ajankuvaan.

Evangeline puhuu myös huoneen kärjistä, mutta hän puhuu niistä päivissä. Hän puhuu 'seitsemän päivän ajasta'. Huone on 30 astetta, joten siitä se 5 astetta on ihan ymmärrettävää. Aurinko on yhdessä merkissä myös noin kuukauden, vaikka usein se siirtyy merkkiin 21-23. päivien tienoilla eli kunkin merkin lopussa. 

Joka tapauksessa Evangeline näkee, että jos on syntynyt merkin alussa tai lopussa (sisällyttäen tuon 7 päivän eron) on huomioitava kummankin merkin vaikutus. 

Eli esim. kun minä olen syntynyt 26.6. (4 astetta Rapua) ja Kaksosten aika on 21.6 asti, tulisi siitä 5 päivän ero, joten minuun olisi vaikuttamassa hyvin paljonkin Kaksos-energia. Ja varsinkin, kun Venus ja Merkurius ovat 1 astetta Rapua ja Uranus 26 astetta Kaksosta, niin ymmärtäisin, että minuun vaikuttaa hyvinkin paljon Kaksos-energia! Ja täten pystyn ymmärtämään itseäni paljon paremmin. Olen liian avoin, sosiaalinen ja vuorovaikutuselämästä riippuvainen, liian idealistinen, jotta saisin mahtumaan itseni Rapuun.

Olen usein miettinyt ja tuumaillut ihan fyysisestikin taivasta tuijottaen, että jos aurinko liikkuu toiseen merkkiin toista jättäen, niin eihän siellä mitää n muurirajaa ole! Vaan kaikki tapahtuu liukuen ja edeltävä energiaryöppy vielä säteilee omiaan mukaan, joskin koko ajan heikentyen. Voimakkaita transiittejakin luetaan siten, että ne jo vaikuttavat ennen osumista ja jälkeenkin. Tällaisen liikkumatilan olen ottanut huomioon tulkinnoissa ystävilleni. Varsinkin kun olen heitä tuntenut muutenkin, tuo ilmiö on usein ollut aika osuvaa. 

Kaksi astrologiaa on löytänyt persoonani eli Nousumerkkini Jousimiehenä, mikä todellisuudessa on Skorpioni. Näin ollen ymmärtäisin senkin viitaten tuohon Evangelinen 7 päivään. Nousumerkistäni löytyy ihan sama ilmiö. Kartalla olen 27 astetta Skorpioni, joten huoneen kärjen mukaisesti minuun on vaikuttamassa myös Jousimies, jonka itse olen omaksunut luonteeseeni paremmin. Vaikka eipä silti, kiitollisena otan vastaan myös Skorpionin syvämietteisyyden. 

Näin olen saanut tässä asiassa nyt Evangelinelta tukea.

Kuitenkin...mikä minä olen tuntemaan itseäni. Toisethan sen näkevät selvemmin, sanotaan. Mutta eikö syntymäkarttakin ole joku toinen, toinen objekti?

perjantai 4. maaliskuuta 2016

Astrologinen maisemani maaliskuussa

Astro.fi-sivuston astrokalenteri on jotenkin hauska, koska kunkin kuukauden esillä olevat planeetat näkyvät siinä niin hauskasti. Aivan toisin kuin horoskooppisivulla ne vaaleansiniset, siniset ja punaiset viivat. Nyt ei ole punaisia viivoja!

Aivan nauratti kun katselin kalenteriani. Tuli mielikuva Paskarämeen valkoisesta puolen kilometrin mittaisesta kapeasta niitystä, jossa jänikset hyppelevät ristiin rastiin aurinkoisella hangella juuri tähän aikaan. Kävin katsomassa muutama päivä sitten. Punaisesta ketusta ei jälkeäkään. Ilves on astellut, mutta toisella suunnalla. 

Siis kalenterista hyppii silmilleni iloisesti Venukset ja Merkuriukset, melkeinpä ne yksinomaan. Maisema on jotenkin niin siloisen kuulas. Vain yksi hankala neliö: Marsin neliö Kuu. Sekin juuri aikoihin, kun yritän lähteä Lappiin hiihtämään ja koti jarruttaa. On vaikea löytää sille ja kissoille perään katsojaa.


Mutta...tuollainen kuulaus kulmissa ja taivaan tapahtumissa vetää laiskaksi, huomaan. Tulee tunne, että voisi asettua laakereilla lepäämään ja olla löhöttää vain. Muistan, kun kurssilla opettaja huomautti sellaisesta juurikartasta, jossa on vähän haasteellisia kulmia (oppositiot ja neliöt) ja paljon kolmioita, että elämä voi olla liian helppoa. Sellaisen kartan omistaja voi tuudittautua kultatarjottimen tarjontaan ja tulla laiskaksi. 

Nyt minulla on sellainen aika.

On siellä tosin pieni hetki Uranuksella puhurin lailla puhaltaa kuin pohjoistuuli yli maiseman. Uranuksen kvinkunssi Marsille. Se voi muistuttaa minua asioista, joita olen laittanut alulle, vaikka vielä siellä metsän takana niin tuntumassa kuitenkin. Joten ahdistustakin löytyy. Törmäsin erääseen sellaiseen tuolla kaupunkireissulla.

Tällaista voi olla pienellä ihmisellä. Ja sillähän ei ole paljoakaan merkitystä, kun ympärillä kiehuu,;Suomessa, Euroopassa ja koko maailmassa. Katselin Oscar-skaalaa ja siellähän nämä arat paikat tulivat hyvin esiin. 

Ehkä on hyvä olla valppaana ja valmistautua.