sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Miten astrologi hioo taitoaan? Evangeline Adams

Voiko mikään olla sattumaa?

 Astrologia ainakin osoittaa sattumalle tähtitaivasta.

Nyt tulin ajatelleeksi myös sitä, mihin omat mielenkiinnot, innostukset, havainnot ja esimerkiksi tällä blogilla kirjoittamiset osoittavat. Tekemisillä on usein tie, jota emme tiedosta, mutta jota pitkin vääjäämättä kuljemme.

Esimerkkinä nämä blogikirjoitukset. Venus Vesimiehessä ja entisen mieheni muistelemista (vihdoinkin pystyin tarttumaan hautajaiskuviin niitä järjestääkseni). Saturnus tuolla,  jonka oppia otin Mallan maailma -blogista lisää), sahaa edestakaisin sekstiilikulmaa MC:lleni (jossakin hiotaan timanttia sosiaalisen maailman kautta). Toinen vaikuttava transiittini on Jupiterin yhtymä MC: lle taikasauvaa heilutellen ja Marsin yhtymä Nousumerkilleni, joka sanoo, että jos haluat oppia jotakin, toimi! 

Nämähän ovat tienviittoja! Miksi en kulkisi eteenpäin? Ja tienviittoja tuli lisää!

Ei siis voi olla sattumaa, vaan tarkoitusta, että lähdin siivoamaan vanhaa hevostallia ja tutkia sinne unohdettuja laatikoita. Ei ole sattumaa, että tartuin juuri siihen vanhimpaan Valittuun Palaan vuodelta 1949, eikä sattumaa, että osuin sivulle, missä kritisoitiin astrologiaa. Siinä törmäsin Evangeline Adamsiin! WAU!

Koska olen Au-Rapu, kuljen usein mielelläni, pakostakin, taaksepäin ja perinteisiin. En usko, että vanhat opit ovat noin vain lokaan heitettävää aineistoa. Usein juuri sieltä voi löytää jotain, minkä tämä aika ja ajan arvot ovat unohtaneet. Jostakin tämä uusikin oppi on peräisin. Kun selailin astrologiakirjoja, huomasin, että hyvin harvat laittavat viitteitä kirjoista, joita ovat lukeneet. Jotakin tietoahan hekin kaikki ovat omalla tavallaan omaksuneet ja tulkinneet.


Ei myöskään se ole sattumaa, että sain ehkä sen ainoan Evangelinen kirjoittaman kirjan, joka Suomen markkinoilla vielä pyöri ja kulutti kansipaperia. Se on nyt käsissäni, 1.painos tehty 1931, tämä kirja vuodelta 1945. Ja kiitos, hän kirjoittaa hyvin ihmisläheisesti ja selvästi. Englanninkieli minullekin on ihan luettavaa. Tosin tämä kirja kertoo ihan alkeista, mitä nyt sitä silmäilin, mutta jotakin erilaista sieltä varmasti tulen löytämään.

Alkusanat hän kirjoittaa 'To my clients', asiakkailleni. Ja silmiini rävähti hänen osoittamalla esimerkillään kaksi suurta seikkaa, jotka hän oli oppinut asiakkailtaan: VISUALISAATIO  ja VÄRÄHTELY.

Evangeline kertoo työpöytänsä toisella puolella olevasta tuolista, jonka hän nimeää 'Voiman istuimeksi', ehkä sen voisi kääntää muuksikin (Mahdollisuuden istuimeksi?)The Seat of Mighty.

Siinä hänen kertomanaan on istunut lähes sata tuhatta ihmistä. Siis hänen asiakkaitaan. Hän luettelee heitä joitakin rehellisesti. Minä nappasin heidän ammattejaan netistä; luonnontieteilijä John Borroughs,  rautatiensuunnittelija James Hill, lakimies William Bryan, tenori Enrico Caruso, pankkiiri Pierpont Morgan, kuuluisa lehtimies Richard Harding Davis, näyttelijä Jospeh Jefferson, oopperalaulaja Lillian Nordica,  kirjailijat Lady Paget  ja Hezekiah Butterworth ja pastori Minor Savage.

Nämä olivat varmaan eri alojen esimerkkejä asiakkaista. Evangeline kertoo, että vaikka hän oli luottavainen astrologian taitoihinsa ja ehkä antoi jotakin apua ja tietoa asiakkaittensa kysymyksiin, ei ole rajoja sillä, mitä hän itse sai ja oppi asiakkailtaan.

Kun hän kysyi rautatien rakentamisesta Mr. Hilliltä, joka kertoi kuinka hän mielikuvissaan rakensi sitä paikasta toiseen ottaen huomioon etäisyydet, maaston, paikkakunnat, niiden ihmiset ja heidän yrityksensä ja tarpeensa, hän oppi visualisoinnin voiman. 

Toisen esimerkin saamastaan opista Evangeline kertoi eräästä pikkukaupungin vanhapiika-hatuntekijästä. Hatuntekijä kertoi yrityksensä hoidosta. Hän piti kortteja jokaisesta asiakkaastaan. Kun joku heistä ei ollut käynyt pitkään aikaan, hän otti kyseisen henkilökortin ja kuvitteli, kuinka tälle asiakkaalle tulee tarve saada uusi hattu ja kuinka hän muistaa hatuntekijän ja kävelee liikkeeseen. Se oli toiminut hyvin. Eli astrologi oppi häneltä värähtelyn teorian. 

Nämä kaksi asiaa eivät ole outoja meidän päivinämme. Ja varmasti astrologit ottavat huomioon nämä seikat. Mutta opetetaanko niitä? Siis muoks...eihän niitä voi opettaa, mutta puhutaanko niistä?

Luulen, että Evangeline (se on niin kaunis nimi) ei tykkää huonoa, jos tämän ajan mukaisesti häntä sinuttelen. Uskon, että hänellä oli jokin syy tulla minun työpöydälleni.


torstai 18. helmikuuta 2016

Venus Vesimiehessä

Kun on väsynyt toistamaan Marsin kuvioita, joita jo kolmen neljän vuoden ajan on tutkiskellut, tekee mieli kurkistaa muutakin.

Venuksen eteerinen maisema kiinnostaa.



Venuksen transiitteja ei tule seurattua niinkään, kun ne menevät niin vikkelästi ohi. Mutta jotakin yleisluontoisempaa energiaa voisi katsella.

Venus kaiken taustavoimana on ymmärtääkseni aika suuri, sillä kaikki alunperin nojaa tunteisiin, arvoihin ja tajuntaan siitä mikä on hyvää tai pahaa itse kullakin. Tuota ei vain tule aina ajatelleeksi, koska kaikki toiminta, järki ja näkyvä on niin suuresti esillä.

Venus siirtyy pian maaelementtisen järkevistä arvoista ideologisempaan ilman elementtiin.

Olen usein miettinyt miestäni, jonka kuolemasta alkaa pian olla jo viisi vuotta. Synergia astrologisesti minua ei ole kiinnostanut juuri senkin vuoksi, että miehelläni ei ollut ( saunassa syntynyt) syntymäkellon aikaa enkä voinut tutkia hänen karttaansa kuten en yhteensopivuuttakaan. Me kyllä sovimme yhteen rapu-kauris akselilla, ja sillä että kummallakin oli Jupiter Jousimiehessä, vaikka vuosia oli välissä 24 (Jupeterin kiertohan on 12 vuotta).

Ymmärtäisin, että miehelläni oli Venus Vesimiehessä. Jos kartta on klo 12.00:lle ja Venus on keskellä Vesimiestä, ei se sieltä kauas voi liikkua. Voisin siis tulkita tässä miestäni Vesimies-Venuksena.

Mieheni sydän ja arvot olivat maailmalle auki. Kun tulin tähän taloon ja löysin kaikki ovet avoinna ja jotka eivät menneet kunnolla kiinni edes, huomasin, että samoinhan on tämän miehen sydänkin. Ahtaissa uskonnollisissa ja työnarvo-ilmapiirissä kasvaneena usein ihmettelin hänen lojaalisuuttaan, laajaa ymmärrystä ja rohkeutta uusiin asioihin. Hän ei koskaan pelännyt mitään vierasta, halusi tutustua kaikkeen uuteen ja vasta asiaan tutustuttuaan päätti, oliko siinä jotakin hänelle vai ei. Hän oli utelias kaikista kulttuureista, uskonnoista ja erilaisten ihmisten ajatusmaailmoista. Aivan toisenlaisessa maailmassa kasvaneiden ystävieni (ollen eri sukupolveakin) oli helppoa tulla toimeen mieheni kanssa, he suorastaan ihastuivat häneen. Samoin poikiemme ystävät hän otti avosylin vastaan. Ainoa mitä hän kavahti, oli alkoholi ja huumeet. Esim. minun oli aika työlästä saada hänen päähänsä se, etteivät kaikki soittajat ole juoppoja. Toinen pojistamme kun innostui bändimusiikista. Kuitenkin hän oli mukana kuulemassa bändikokoonpanoja ja seurasi innolla kehitystä. Hänellä tosin oli syy tähän pelkoon kokemuksestaan edellisessä avioliitossa.

Puhunko tässä Vesimies-Venuksesta? Nyt näen, että maailma tarvitsee  tuollaisia henkilöitä, varsinkin nyt!! Tuollainen Venus-energia on tositarpeen. Tietenkin Vesimies-Venuskin voi maailman-katsomuksessaan mennä äärimmäisyyteen ainakin ideologisesti. Ja jos ideologialta pettää maa alta, on siihen kuuluvalla henkilölläkin maailman kirjat sekaisin. Hyvässä lykyssä silloin voi hakea turvaa vääränlaisesta asenteesta joko täysin lamaantuneena, masentuneena ja käpristyneenä, tai hakeutua toisenlaiseen ääri-ideologiaan jopa materiaalisuuteen ja välinpitämättömyyteen muuta maailmaa kohtaan. Näin olen ymmärtänyt Vesimies-energiasta, mikä Venukseenkin on nyt vaikuttamassa, mutta mikä Auringon ollessa Vesimiehessä muutenkin on päällä.

Mieheni ideologia oli työ, velvollisuudet ja vastuu kuten Kauriin merkkiikin liittyen, mutta myös ihmisten ymmärtäminen ja myötätunto, kohdata heitä avoimin mielin, kuunnella ja kunnioittaa. Hän rakasti luontoa, eläimiä, ihmisiä (varsinkin ihaili naisia) ja lapsia. Hän oli aina valmis kuuntelemaan heidän elämäänsä, ei uteliaisuudella, vaan puhtaalla halulla tutustua erilaisiin ihmisiin. Olin joskus vaikeuksissa, kun jouduin maailmalla tulkkaamaan noita keskusteluja.

Onko avoimuus arvo? Vesimiesmäinen Venus haluaa uskoa veljeyteen ja ihmisten hyvään. Eipä silti. Mieheni arvosti myös vastuuta yhteisöllisesti. Jo nuoresta hän kuului kaiken maailman yhdistyksiin ja seuraelämään. Hänen sydämensä ei mahtunut kodin piiriin, se ulottui yhteiskuntaan ja maailman tapahtumiin myös. Kuin kotka se halusi nähdä laajalle.

Tämä arvio tuli esiin ihan miestäni muistellessa. Kuinka paljon yhä kunnioitankaan häntä! Minunlaiseni ihmisen oli helppoa seistä hänen rinnallaan.

Tekee kuitenkin mieli kurkistaa astrologian teoriaa. Olenko oppinut ymmärtämään jotakin tästä Venuksesta. Tuekseni otan Nikulan ja Astrologian ihmiskuvan. Hän kirjoittaa sanoja, jotka vain täsmentävät mieheni Vesimies-Venusta mm. näin:

"Ihmisen arvot ja kyky lähestyä muita samanarvoisina olentoina pohjautuu tässä merkissä avaraan ja ennakkoluulottomaan kokemukseen. Yksilö on vapaa, ystävällinen ilman henkilökohtaisia ennakkoluuloja. Hän lähestyy muita ihmisiä yhteisten ihanteiden ja solidaarisuuden yhdistämänä. Hänen arvonsa ovat hyvin ihmiskeskeisiä tai välineellisiä."

sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Taikauskon julistajista vuodelta 1949

Järjestellessäni vanhoja nurkkia, löysin laatikon, joka oli täynnä vanhoja Valittuja Paloja.

Minua kiinnosti se vanhin, vuodelta 1949, melkein syntymäajoiltani oleva kirjanen. Sieltä löytyi mielenkiintoinen lyhennelmä Fred C Kellyn kirjoittamana Tähdet ja kohtalomme, tosin kriittisestä näkökulmasta 'Taikauskon julistajat pettävät yhä miljoonia ihmisiä'!




Nauratti tuo vanhahtava teksti. Kopioin sitä vähän tähän. Onko maailma tästä paljoakaan muuttunut?

"Tuntuu uskomattomalta, että nykyisenä tieteen aikakautena (1949!!) on vielä tämän taikauskon kannattajia. Se on kuin jäte ihmiskunnan henkisen lapsuuden pimeiltä päiviltä, jolloin maata pidettiin litteänä. Mutta kaikesta huolimatta astrologit yhä vain häpeämättömästi muka ennustavat tulevaisuutta, tekevät luonnetutkimuksia ja keksivät erikoisia kykyjä pelkästään vain tutkimalla tähtien ja planeettojen keskinäistä asemaa. Sadattuhannet ihmiset, joiden luulisi olevan järkevämpiä, kysyvät heiltä neuvoa niin liike- kuin henkilökohtaisissakin asioissa."

Kelly myöntää kyllä, ettei tässä ole kyse lain rikkomisesta, mutta ihmettelee hyvämaineisten liikeyritysten moraalista tasoa. Hän löysi jo tuolloin ainakin 250 sanomalehteä, joissa oli astrologiaa käsitteleviä kirjoituksia ja kymmenkunta astrologiaa käsittelevää aikakauslehteä. Jopa radioasemat tukivat tätä taikauskoa sallimalla astrologien esiintyä yleisradion ohjelmissa. 

Sitten hän viittaa historiaan, jolloin ammoin sitten alulle panijoina toimi Babylonian ja Assyrian astrologit ja heidän Arabiassa, Egyptissä, Kreikassa ja Roomassa eläneet seuraajansa, jotka yhdistivät kiertotähdet pakanallisiin jumaliinsa. He uskoivat, että planeetoilla oli samanlaisia voimia kuin ne, joiden katsottiin kuuluvan niiden nimikkojumalille. Ja että nuo järkäleet vaikuttavat meihin sen vuoksi, että niille on annettu sama nimi kuin eräille taruolennoille. "Olisiko järjettömämpää, jos väittäisi, että Venus-nimisessä laivassa matkustaminen tietää menestystä lemmenasioissa."

Hän etsi tukea kritiikilleen Harvardin yliopiston tähtientutkija Bart J. Bokilta, joka ajatteli näin: "Jos pelkkä ainemassa vaikuttaisi ihmisluonteeseen totta kai silloin pilvenpiirtäjillä olisi tavattoman paljon suurempi vaikutus New Yorkin asukkaisiin kuin miljoonien peninkulmien päässä olevilla kiertotähdillä."

Huhhuh! Monenlaista kritiikkiä tulee tänäkin päivänä usealta taholta Suomessakin, mutta ajatusmaailma tosin toisenlaista. Vai yhäkö pelätään Kreikan 'pakanajumalia'? Tuo vertaus pilvenpiirtäjiin on aika hauska, vaikka tiedämme kyllä miten ne saattavat vaikuttaa ihmisen hermostoon vilkkaassa suurkaupungissa. 

Kumma kyllä, kriittisyys ja tuomitseminen ei ole pystynyt kaatamaan uskoa astrologiaan tai haluun sen tutkimiseen. Oliskohan se vain lisääntynyt?

Tämän kritiikin ja pelon oli varmaankin saanut aikaan suurelta osalta Evangelina Adams, joka nimettiin  "America's first astrological superstar".



Kun hän aloitti radiopakinansa vuonna 1930, hän sai kolmen ensimmäisen kuukauden aikan 150 000 horoskooppipyyntöä. Vuotta myöhemmin hänelle tuli neljätuhatta kirjettä päivässä. Hänet kuitenkin häädettiin 'eetteristä', kuten Kelly kirjoittaa. Yhdysvaltain hallitus ja tähtitieteellisen seuran asianomainen jaosto esittivät vastalauseen. He saivat apua Amerikan taikureiden seuralta, jotka nimittäin  vaativat, että ihmisille on suoraan sanottava, milloin heitä petetään.

Ymmärsin nettitiedosta, että Evangelina vedettiin oikeuteen kolmena eri vuotena, mutta häntä ei koskaan tuomittu. Evangelina kuoli 1932. Enemmän tietoa hänestä TÄSSÄ. Tosin tiedoissa ilmenee kaksi erilaista syntymäaikaa, joten karttaa hänelle on vähän vaikea tehdä. Onkohan jossakin tallella hänen kirjojaan?

Kelly lopettaa kritiikkinsä sanoin: " Järjestä ei ole apua niille, jotka tälla tavoin haluavat joutua petetyiksi. Mutta muiden olisi syytä muistaa, että kaikki tieteelliset tosiasiat  voidaan näyttää toteen. Jos tähtitieteilijä väittää, että aurinko on niin ja niin kaukana maasta, hän voi osoittaa täsmällisesti, miten hän on saanut sen selville. Mutta astrologian tueksi ei voida esittää minkäänlaisia todisteita.

Huomaan, että tiedot hänestä eivät netissä avaudu. Tällaista löysin youtubesta.
Sekä tällaisen lauluvideon 

Kuvien takaa aukeaa tietoa lisää  mm. tässä! 

perjantai 5. helmikuuta 2016

Taikasauva kädessäni?

Jupiterihan se niitä jakelee!

Pysähdyin luovassa työssäni katsomaan transiittejani. Mikä se siellä pukkaa tuota vauhtia niin ettei syömään ehdi? 

Jupiter kulkee tällä hetkellä analysoivassa energiassaan keskivaihetta Neitsyessä.  Luovuuteni on toiminut valtavan itsekritiikin ja analysoinnin kautta. Jos siihen ei saa apua tai tukea muualta, voi se olla aika rankkaakin. 

Olin rentoutuksessa yksi ilta ja vähän mietinkin tuota edellistä. Sain vastauksen aika kirkkaasti, mistä lie!
" Kun toiset auttavat, niin onhan se hyvä. Mutta se hyvä ei kestä useinkaan kauan, kun odottaa jo lisää sitä ulkoista apua. Ja taas odottaa lisää. Todellinen apu löytyy sinusta itsestäsi. Vain siitä syntyy pitkäkestoinen ilo ja ylpeys, joka kasvattaa tukirankaasi."

Olen luovuudessani ollut itsekäs, laittanut monta asiaa syrjään, mutta toiminut toistenkin hyväksi. Usein siitä ei aina kiitosta saa, vaan kritiikki voi kraakkua kuin varis perään. Mutta olen toiminut. Sitten voi taas hengähtää.

Transiitteissani on Jupiterin yhtymä Mars! Tanhua tulkitsee tämän kohdan ihanasti "Taikasauvaksi", Tällainen taikasauva-ilmiö tulee jokaiselle kerran 12 vuodessa, joten se on ihan varteenotettava energia. Sitten on eri asia, käytätkö sitä ja miten sitä käytät.

Mietinkin tätä kuviota eri elementeissä. Jos Mars on maamerkeissä, kuten minulla Neitsyessä, niin se taikasauva on varmaankin sellainen, mitä minun tulee harkiten kriittisesti käyttää. Löytää se oikea kohde. Ja sellainen kohde, jonka kanssa tunnen olevani 'jalat maassa'. Sellainen kohde, joka ehkä parantaa minun talouttani tai järjestystä tai kohentaa minun kykyä olla olemassa. Tai joka innostaa ja antaa uusia voimia, parantaa siis.

Jos Mars on tuossa kuviossa ilmamerkeissä, tuo taikasauva on vähän kuin keijukaisen sauva. Sillä voi luoda ilmapiirejä, rakentaa ideamaailmaa, yhdistää ihmisiä johonkin nautinnolliseen suoritukseen tai huvittaa ihmisiä. Samalla pääsee itse mukaan johonkin uudenlaiseen ja virkistävään.

Jos Mars on tulimerkeissä, tuo taikasauva voi toimia laserin tavoin. Se voi olla kuin viidakkoveitsi, jonka avulla tunkea jostakin läpi voittajana. Sen osoittava voima jättää jäljen, jota kukaan ei voi olla huomaamatta. Tai se on kuin tulisoihtu pimeässä, jonka perässä muidenkin on helppo kulkea. Valo!

Jos Mars on taas vesielementissä, taikasauva toimii kuin merenkuninkaan Ahdin sauva. Se voi taikoa tyvenen, suuren myrskyn tai mainingit. Se aukaisee tukkoisia tunnepatoutumia, purkaa jännitteet ja puhtaaseen ilmaan pääsee luovuuden ihanat virtaukset.

Annoin mielikuvani leikkiä tässä. Mutta tästä voisi ottaa onkeen. Taikasauvan heilautus auttaa kuitenkin elämässä, jos siihen uskot. Ainakin itseen pitää uskoa. Taikasauva pukkaa uutta liikettä, uutta tuulta purjeeseen, uutta ajatusta, uusia ihmisiä, uusia ilmiöitä, uutta mahdollisuutta, vanhan kuolemaa ja uutta 'Sinua'.

Minä uskon taikasauvaani. Olen ottant sen käteeni. Se on maaelementtinen, ryhmyinen keppi ja aivan ihmeellinen.