keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Jumissa

Jotenkin on ollut sellainen energiasää, että kaikki on vähän ollut jumissa.

Selkä on jumissa. (Kheiron oppositio Mars)
Talous on jumissa. (Merkurius neliö Saturnus)
Tulevaisuuden haasteet ovat jumissa. (Merkurius neliö Pluto)
Mieli on jumissa. (Venus neliö Mars)
Saappaat ovat jumissa, en tahdo saada niitä pois jalastani, kun ovat niin hikiset. (Mars neliö Saturnus)
Kotihommat jumissa. (Saturnus neliö Kuu)

- Voi että on mukava löytää syyt negaatioihin muualta. Tietenkin ne ovat tuolla taivaalla! Ei minussa eikä toisessakaan ihmisessä.


Ja kuitenkin jos vertaan edellä kirjoitettuun 'kosmiseen maisemaani', niin ainakin nuo uhkaavat Pluto-pilvet väistyvät pikkuhiljaa. Kosminen säätila kirkastuu koko kesäksi. Uranus häipyy omillensa. Pluto perääntyy ja jättää minut koko kesäksi rauhaan, mutta palaa kaamosaikaan. Tulkoon!

Kun tarkemmin katselen tuota jumissa olevaa kauniin vihreää autoa, niin mikäs sillä ollessa. Vähän olisi siivouksen tarpeessa, kuten minun majanikin. Joka päivä päätän, että lopetan ulkotyöt ajoissa, jotta jaksan siivota edes saunan ja kylpyhuoneen vapuksi. Sitten huomaan, että kello on jälkeen 21.00. Kun on niin hyvä sää, sisähommat jäävät.

Aurinko paistaa. Ulkotyöt ovat niin mukavia (Mars kolmio Mars). Mukava nähdä, että jotain siistiytyy, kohentuu ja näyttää jopa hyvältä.  Naapurit käyvät, muitakin tulee kylään. Piristäähän se, jutella, hirvitellä työn määrää ja myyrien määrää (ei minulla, siitä kissat pitävät huolta) ja vaihtaa apua ja tavaroita (Jupiter sekstiili MC). 

(Uranus kolmio Saturnus) Aika on kuitenkin hyvä suhteessa ympäröivään yhteisöön ja yhteiskuntaan. Jo kolme ryhmää on tulossa vierailulle Kesäkahvilaan ja luvassa lisääkin. On huomattu, että kaupunkilaisille kahvilani on sopivan pyöräilymatkan päässä. 

Uranus onkin saapunut nyt huoneeseen neljä, läheisten ihmissuhteiden alueelle. Ehkä se antaa yhä enemmän uskoa siihen, että jos haluaa rauhaa rakentaa, se pitää lähteä lähipiiristä. Sen hyvä energia vaikuttaa sitten laajempiinkin piireihin, jopa kosmisiin verkostoihin. Me emme vain tiedä vielä, miten pienikin (ja monet monet pienet) positiivinen energia voi  vaikuttaa Maata ympäröiviin verkostoihin ja luoda sinne omaa hyvää.

Siis aurinko paistaa tuon auto-raukankin ympäristössä jo lämpimästi. Koivut kuin tukena, kavereina siinä ympärillä pian mahlaa tippuvana, hiirenkorvia rapisuttelevina. 

Vappu tulee, vaikka vähän jumissakin!

perjantai 17. huhtikuuta 2015

Astrologia on terapiaa!

Vaikka ei astrologiaan niin kamalasti uskoisikaan, siinä käytetty kieli menee hyvin syvälle ihmismieleen ja käytännön tilanteisiin. Tulee väistämättä mieleen vanha kiinalainen Muutosten kirja ja henkinen Tarot. Niissähän pureudutaan hyvin laajasti ihmiselämän kaikkiin mahdollisiin koukeroihin (jos ei siitä ole tehty kilpailevaa ja materiaalista pintatulkintaa). En usko, että psykologia tai filosofia pystyy sen kummempaan, mitä nyt norsunluutorneistaan pystyvät antamaan. Tarkoitan, että sehän kieli ei helposti saavuta kaikkia ihmisiä.

Terapia missä enemmän kuunnellaan toista ja esitetään teräviä kysymyksiä, on lähempänä ihmistä. 

Tiedän, että tekniseltä kuuluva astro.fi-sivustojen sisältö voi ärsyttää ja jopa kadehdittaa joitakin. Mutta...kyllä minun täytyy myös kiittää sitä rikasta kieltä ja moninaisuutta mitä Seppo Tanhua pitkäjännitteisellä työllään on paneutunut ohjelmaan. Hän kuten monet muutkin astrologit ovat terapeutteja omalla laillaan. Kannattaa joskus pureutua oikein kunnolla heidän teksteihinsä. Joskus tuntuu, että he paneutuvat siihen koko sielullaan.

Jotenkin tämä Marsin sulkeutuva kvinkunssi Keskitaivaalle (MC) puhututti minua hyvin paljon. Jos nuo kaikki lauseet kääntäisi kysymyksiksi, niin kyllä siinä puhuu terävä terapeutti.  Osuva kulma ajankohtaani. Kopioin se kokonaan tähän:

Jos tiedon ja taidon tasolla uskoisit itselläsi olevan mahdollisuuksia haastavampiin ja mielenkiintoisempiin tehtäviin joko nykyisessä työssäsi tai kokonaan uudessa ammatissa, niin tämä aika testaa henkiset edellytyksesi. Onko sinulla riittävästi itseluottamusta pystyäksesi odottamaan omaa aikaasi vai erehdytkö tämän transiitin aikana vaatimaan itsellesi tehtäviä, joihin ollaan valitsemassa muita sinun mielestäsi paljon sopimattomampia ihmisiä?
Asiat eivät nyt välttämättä näytä kovin merkityksellisiltä koko uraasi ajatellen, mutta erehdykset tällaisella jaksolla eivät anna paljoa toivoa tulevaisuudessa tapahtuville tärkeämmille valinnoille. Ajan laatu edellyttää sinulta kykyä hyväksyä asemasi juuri sellaisena kuin se nyt toteutuu, vaikka voisitkin selvästi tuntea tulleesi kaltoin kohdelluksi.
Nousemalla taisteluun oikeuksiesi puolesta joko suoraan tai selän takana osoitat vain kypsymättömyytesi etkä tule jatkossa kuulumaan niihin, jotka valitaan vastuullisempiin tehtäviin. Ole nyt tarkkana ja ota vastaan takaiskut oikeutettuna viestinä aiemmista erehdyksistä. Tämä on ainoa tapa kääntää tilanne lopulta eduksesi, mutta se edellyttää kärsivällisyyttä ja vankkaa itseluottamusta.
Samanaikainen avautuva semisekstiili keskiyölle tuo kodin ja perheen parissa esille sellaiset uudistukset, joita sinulla oli mahdollisuus toteuttaa pari kuukautta aiemmin Marsin yhtymän aikana. Jäikö elämääsi tehtäviä ja velvollisuuksia, jotka eivät tue henkistä kehitystäsi? Ne tuntuvat nyt tavallista raskaammilta ja vaikeammilta. Vastoinkäymiset eivät välttämättä ole kovin suuria, mutta parempaa aikaa niiden huomioon ottamiseksi ei Marsin rytmistä ole löydettävissä.
Voit nyt korjata suuntaasi perhe elämäsi ikäviltä tuntuvissa asioissa suhteellisen helposti ja vaivattomasti. Eikä sinun tarvitse kuin tiedostaa, mitkä asiat menevät pieleen, ja myöntää etteivät ne ehkä lainkaan kuulu sinun elämääsi.

torstai 16. huhtikuuta 2015

Miten luoda kosmisten energioitten maisemaa?

Olen hauskasti oppinut 'maalailemaan' oman elämäni maisemaa astrologisten oppien auttamana. Ja tartun joskus pyyntöihin maalata niitä muillekin.

Apuvälineitä siihen löytyy monenlaisia. Kirjojen ohella olen ostanut avuksi myös astro.fi:n tarjoamia palveluja, jotka eivät mielestäni ole kalliita. Astrokalenteri, transiittilista ja oman astron vuositransiitit ovat edelleenkin tarpeen minun opiskelussani. Tiedän, että jonakin päivänä tilaan itselleni ehkä tuon Solar Fire-ohjelman, enkä enää tarvitse noita edellä mainittuja tukia. Ne ovat vain niin helppoja seurata kuitenkin. Olen myös oppinut seuraamaan astro.com:n erilaisia karttoja, kuten auringonpaluu- ja progressiokarttoja. Ja luen suomalaisten sekä ulkomaalaisten astrologien tulkintoja. Astro Logoksen lehdet tarjoavat oppia runsain mitoin! Enkä voi unohtaa kurssejakaan mitä olen saanut käydä. Paljon saanut, kiitos!

Siis jos haluaa oppia jotakin, tarjolla on runsain mitoin ilmaista oppiakin avoimesti.

Astrokalenterista näkee heti mitkä kosmiset energiat ovat vaikuttamassa. Siellä on esillä 'pitkäaikaisesti vaikuttavat planeetat' sekä seuraavalla rivillä ne planeetat, jotka kyseisen kuukauden kartalla ovat vaikuttamassa. Minun huhtikuulleni ovat syttyneet Merkuriuksen lamppusymbolit suurin joukoin. 

Näin voin siis maalata kosmisen maisemani tässä. Se näyttää tällaiselta kuvasymboliikaltaan:


On Härän aika, joten nyt ollaan turvallisesti maalla. Ihanaa aikaa työskennellä puutarhassa, puhdistaa sitä talven jäljiltä ja laittaa siementä itämään.

Uranus oppositio MC:n kaltaiset myrskyn mainingit ovat hiljentyneet, lipuvat taka-alalle. Jos Uranuksen muutokset ovat fyysisiä, niin olen sen kyllä tuntenut jalkapöydässäni ja väsyneessä selässäni. Näin olen todella joutunut miettimään ja valitsemaan tekemisiäni, harrastuksiani ja sitä mitä enemmän pitäisi ottaa esille. Uranuksen nykyinen Oinas-energia ei ole kuitenkaan luopumista, päin vastoin hinkua tarttua johonkin uuteen asiaan. Joskus jonkun asian luopuminen antaa tilaa uuteen asiaan tarttumista. Karttani Uranuksella on myös sulkeutuva vinkunssi Marsille, ja ajaa näin mukavasti uutta asiaani, kunhan vain teen oikeat valinnat.

Tuossa maisemassa nousee kuitenkin uhkaava pilvi esille. Se on minulla Pluton avautuva neliö MC:lle kahden vuoden ajaksi eteenpäin. Kun tuossa rannalla kävelin kauniita kiviä etsien ja sade uhkasi, katselin mahdollisuutta juosta turvaan. Löysinkin kalliosta edessäni luolan tapaisen suojan. Luolassa hämmästyneenä katselin sen seinämiä. Ne pyöreät kivet, mitä rannalla oli meren huuhtomana runsain mitoin, olivat täällä kiinni vanhassa laavakivessä myös kalliossa. Ymmärsin, että nuo pyöreäksi hioituneet kivet olivat tosiaan ikivanhoja, jo muinaisten tulivuorten purkausten edeltäviä muotoja. Ja noita kiviä vesi voimallaan irroittelee vanhoista laavakallioista (Turkin Antalyan rantaa). 

Mitä se opetti minulle sadepilven alla? Se opetti, että se mikä näyttää helpolta ja tarjolla olevalta, on menneitten aikojen tulosta. Kaikki mikä on nyt, onkin monien aikojen ja tapahtumien syntymää. Eli kaikki mitä minulla on nyt, on syntynyt monien resurssien tuloksena. Ja sitä kaikkea minun tulee arvostaa, kiittää ja siitä ottaa oppi. Voin vain muuttaa hiukan sen tarkoitusta ja parhaiten olemalla kiitollinen sen kaiken menneestä. Näin voin hyvällä toimia ja ulkoistaa toimintaani.

Tätä ei ymmärrä nyt kuin minä itse. Mutta voi antaa vinkkiä esim. Pluton energioista. Ihminen voi aina ymmärtää jotakin enemmän, syvemmin ja paremmin. Ja voida myös paremmin.

Merkuriuksen 'lamppusymbolit' astrokalenterissa toimivat nyt tässä hyvinkin valaisevasti. 

Tuossa maisemassa on vielä mukana märkä, raskas hiekka, jossa kävelessäni jalat alkoivat tuntua aika raskailta ja etsin kovempaa maata. Saturnuksen sulkeutuva neliö Kuulle. Samaa märkää maata kaivelen kotinikin nurkilla. Talon kivijalan saneeraus käynnissä. Sen reunalle salaojaa, soraa ja mitä kaikkea vielä. Mietin, muuttuuko talon turvallisuus siitä missä se on jo kestänyt lähes 70 vuotta. Miksi minä mitään tekemään, jos ei kuitenkaan kauaa jaksa tässä olla? Kaikenlainen kritiikki mielessä, epäluulo, turhautuminen ja vaikka mitä. Aikamoista Saturnusta kaikki...

Kuvan taka-alalla on kuitenkin luvassa kuulas uusi aamu. Uskotaan siihen, eletään se ja taas päivä kerrallaan. Muistan, että Jupiter kulkee Leijonassa, missä ei pelätä mitään. Ja missä se vieläkin sivelee positiivisuudellaan minun juurikarttani Plutoa ja Saturnusta.

sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Kevään alkutöräys Marsin ja Auringon sekstiilissä!

Katselin vähän vanhan Marsini menoa edeltäviltä vuosilta. Ymmärsin, että se aika, kun Mars on joko avautuvassa tai sulkeutuvassa sekstiilitilassa stelliumiini (Merkurius, Venus ja Aurinko), se tarkoittanee jonkin sortin 'lomaa', vapauttavaa ja iloista aikaa. Huomasin, että noihin aikoihin olen usein tehnyt jonkinlaisen virkistävän matkan ja saanut uudenlaisia energioita.


Kuten nytkin. Kun sain jotakin jurraavaa valmiiksi talven jälkeen, tunsin ansainneeni pienen virkistävän matkan. Tein sen nyt Turkin Kappadokiaan. Sieltä sai uusia ideoita ja energioita. Tosin tuo ikävä kuvio, Saturnusken sulkeutuva neliö Kuuhun, on ollut vähän varjona siellä Kappadokian aurinkoisella taivaallakin. Kotityöt odottaa ja kipeä jalka sitä jarraa, meinasi selkäkin saada noidannuolen kiipeillessäni Turkin vuoriston hyisessä tuulessa.

Mutta sekstiili on aina hyvä, sanotaan usein. Sekstiilissä jotakin järjestyy. Se on toimiva ja urheilullinen,  varsinkin sekstiilissä Aurinkoon. Siis kaikin puolin onnistunut matka. Kappadokiahan on kuin liikkuisi aivan toisella planeetalla. Varmaan kokoan siitä jotakin tietoa ruusublogiini. Tällaisia matkoja tarjotaan nyt roppakaupalla ja halvalla. Tosin se "halpa" on vain houkutin, jolla pyritään kohottamaan Turkin matkailua sellaisinakin aikoina, jolloin hotellit ovat tyhjillään ja turkkilaisten pienyrittäjien leipä laihaa. Kun lennot ja hotellit ovat alennuksella (kuitenkin Turkin hallituksen tukemina), antaa rahaa mielellään Kappadokien pienten kylien kaupustelijoille.

Eipä silti. Turkki oli hyvin sopiva minulle astrologisen travel-linjojenkin kannalta. Muistathan astro.comin "Astro Click Travel"! Siellä on minulla iloinen Jupiterin sekstiili MC:hen juuri Alanyan ja Kappadokian alueella. Kannattaa kurkistaa tällaisia karttoja lomia suunnitellessa. Ihan huvin vuoksi.



keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Mumma miettii...

Joskus olen miettinyt, että jos kaikki tieteenhaarat ovatkin vain ihmisen arkkityyppipuolia. Kultakin alalta löytyy jotakin ihmisen puolta ja jokin niistä hallitsee ihmisen olevaisuutta enemmän ja vähemmän. Ja ne ovat liikkuvaisia mielenkiintoja. Väliin olen kiinnostunut tieteestä terveydenhoito, väliin filosofiasta, väliin psykologiasta, väliin kirjallisuustieteestä. Milloin mistäkin. Jopa kasvatustieteestä! Elämän eri sektoreita ympärilläni.



Nekin voisivat omalla tavalla olla symboleita. En ole nyt mukana tieteenharjoittajana millään alueella (tai jos nyt vähän astrologiassa) enkä mustamaalaamassa tai aliarvioimassa mitään. Joku materialisti raivoaisi tuollaisesta katsantokannasta. Hyi olkoon tätä tyhmyyttä! Parempi on ollakin tyhmä.

Eikö kaikki ne instituutioit ja järjestelmät mitä on rakennettu, ole tarkoitettu palvelemaan ihmistä? Jopa ihmisen hyvää ja aina parempaa olotilaa varten. Jotta ihmisen elämä olisi helpompaa ja onnellisempaa. Siinä ei kylläkään olla onnistuttu.

Eikö ihan samanlainen sektorijärjestelmäympyrä kuin on tähtikartta astrologiassa voitaisi tehdä kaikista tieteenlajeista yksilön ympärille?

Siten voitaisiin 'symboloida' myös kaikki tieteenhaarat arkkityypeiksi ja löytää sieltä se voimakkain tyyppi mitä kukin ihminen edustaa tai mihin hän suunnistaa, hallitseva alue. Tai yhtä hyvin kaikista tieteistä oma osansa palvelemaan jotakin ihmisen osaa luonteenpiirrettä. 

Taidan heilua asiassa liian kaukana ja liian tyhmänä sitä ymmärtämään.

Kuitenkin vielä palaan tuohon astrologiseen huonejärjestelmään noine kaikkine planeettoineen, jotka mytologian pohjalta ovat nimensä saaneet. Miksi juuri mytologian? Missä se on päätetty ja ketkä? Ja miksi nimistö on yleisesti hyväksytty? Voisihan Venus olla yhtä hyvin nimitetty Rakkaudeksi, Mars Toiminnaksi, Saturnus Kritiikiksi, Uranus Tieteeksi, Jupiter Kaveriksi tai niin edelleen. 

Siis todella ihailen tuota systeemiä, jossa vanha historiamme mytologia on otettu noin komeasti esille ilman mitään vastaväitteitä. Se on kaunista! Jotenkin se on aina ilmaissut planeettojen ja asteroidien tuntemattomuuden ja salaperäisyyden, jota kaikkea yhä tutkitaan. Yhtä hyvin kuin ihmisen olevuuden eri tuntemattoman puolet.

Kaikki mielestäni ovat juuri tuota arkkityyppiä, koko astrologinen järjestelmä. Henkäisinkin ihastuksesta, kun selasin Raimo Nikulan astrologisen sivuston tekstejä. En voi olla lainaamatta sitä tähän. Siinä oli se ydin ytimekkäästi sanottuna:

Platon ja arkkityyppinen astrologia, Raimo Nikula


.Astrologiassa käytetään siis arkkityyppejä, universaaleja toimintamalleja, jotka ovat syvästi ankkuroituneet ihmislajin kollektiiviseen psyykeen. Astrologiassa arkkityypit ovat planetaarisia (Mars, Jupiter jne.), kulmasuhteita planeettojen välillä (konjunktio, neliö, kolmio jne.), huoneita (arkkityyyppisiä elämänkokemusten perusmalleja) ja luodaan niiden avulla mielikuvia, laadullisia ominaisuuksia yksilön syntymäajan ja -paikan luoman kartan perusteella. Ilman symbolis-myyttistä taustaa, ihmisellä ei ole pääsyä kohtalonsa ymmärtämiseen, sitä ei voi suoraan tajuta. Symbolis-myyttisen tiedon ja tajunnan laadun poistamiseksi länsimaiden materialismi on tehnyt kaikkensa jotta monoliittinen ja yksitasoinen materialismi ja sitä vastaava mekanistis-materialistinen tiede saataisiin yksinvaltiaaksi mielen valtakunnassa. Viisaammat tosin ymmärtävät, että tämä on samalla kulttuurin loppu. ...

Kiitos!!!