lauantai 21. maaliskuuta 2015

Marsin ja Jupiterin voimakas vuorovaikutteisuus eri kulmissa

Koska minulla on juurikartallani Marsin ja Jupiterin keskinäinen neliö, jo sekin haastaa minua vuorovaikutteisuuden merkitykseen. Näinhän on yltiöpäisellä Jupiterillani haastava jarrukin tuossa, kuten sillä on myös Merkuriuksen oppositiossakin. Tutkiva tausta kaikelle vuorovaikutteiselle toiminnalleni ehkä hyvinkin tärkeä pointti!



Kaikkina näinä aikoina olen aika paljon turvautunut astro.fi - sivuston apuun mm. jo rekisteröitymällä sinne, jotta olen saanut tutkia karttoja. Tosin olen tehnyt sen myös astro.com-sivuille, josta saan monipuolisempia karttoja. Eteen tulee ehkä vielä sekin, että on jostakin tilattava Solar Fire-ohjelma. Mutta näillä pärjään vielä. 

Transiittilista on ollut tärkeä lukea. Sen heikkoutena on kuitenkin se, että siinä on vain Marsista uloimpien planeettojen osuvat kulmat ja siten, että ne osoittavat aina Aurinkoon päin olevien planeettojen kulmia. Siis esim. Marsin kulmia suurempiin planeettoihin eli toiseen suuntaan ei ole esillä. Siksi joudun tilaamaan myös vuosihoroskooppini, jossa nämä kulmat ovat nähtävillä. Se ei tosin ole kovin kallis ja käy hyvänä oppikirjana sekin. Ihailen kyllä niitä astrologeja, jotka näkevät ja osaavat laskea nuo kulmat suoraan kartalta. Sitä kaikkea en vielä osaa.

Laskeskelin Marsin kierron kulmia Jupiterille. Marsin yhtymä Jupiterille on yleensä aloittanut jotakin uutta, kuten nytkin minulla olevat astron peruskurssit ja ruusutarinakirjan aloittaminen viime lokakuusta lähtien (tosin silloin oli muutakin mukavaa). Eli yhtymä tähtää aina johonkin vuorovaikutteiseen tilanteeseen, uusiin ihmisiin ja uudenlaiseen kohtaamiseen jonkun asian kanssa toiminnallisesti. Mars potkaisee sitä alkuun! Tai siis antaa mahdolliset energiat uuden toiminnan alkuun. Olen ottanut siitä kiinni! 

Selasin noita Marsin ja Jupiterin kulmakohtaamisia vuosikalenterissani taaksepäin. Kulmathan tapahtuvat tässä järjestyksessä: (kvintiiliä en ole tähän ottanut)
- yhtymä 0 astetta
- avoin sekstiili 60 astetta
- avoin neliö 90 astetta
- avoin kolmio 120 astetta
- avoin kvinkunssi 150 astetta
- oppositio 180 astetta, jonka jälkeen asteet taas vähenevät kun kuviot lasketaan astrologisina kulmina, joilloin niitä voi kutsua myös kasvavina ja vähenevinä kulmina, kuten Nikula ne nimeää
- sulkeutuva kvinkunssi 
- sulkeutuva kolmio
- sulkeutuva neliö
- sulkeutuva sekstiili
- yhtymä

Mutta näin minä olen seurannut Marsini kulmia ja oheistanut niihin jopa toimiani, testannut näin myös astrologista paikkansapitävyyttä.

Kun neliövaiheessa olen editoinut ruusukirjoitelmiani ja pitänyt astrologiankurssilla herännyttä opintopiiriä kysymyksiin vastaellen ja korjaten tietoja, nyt on helpompi vaihe kolmiossa korjata jonkinlaista satoakin. Tila on iloisempaa. Ruusutarinat ovat oikoluettavana parasta aikaa (eräs ihana puutarhuri ehdotti itsensä siihen, myös varmistaakseen, että tietoni ovat oikeita, mikä todella on hyvä hajamielisyydelleni). Ja mikä ihanteellisinta astroporukalle ja vähän muillekin kokoontua juuri tänä iltana, kevätpäiväntasauksena,  meditoimaan ja keskustelemaan myös taivaan tapahtumista.

Mars avautuva kolmio Jupiter toimii tässä hyvän tahdon lähettiläänä ja myös laajentamassa näkemyksiä! En ole tässä ottanut nyt huomioon kartan muita tekijöitä, joita on kyllä kosolti, voimakkaina ja pitkävaikutteisena. Tähtään NYT-hetkeen ja näen sen hyvänä. Luon sen hyväksi.

torstai 12. maaliskuuta 2015

Huoneet 9 - 12 ja chakrat

Ah, olen loppusuoralla! Kuka hullu tällaista viitsii tehdä? Minä. Mutta arvata vain voi, mitä kaikkea olen näiden huoneiden kulussa oppinut, jo huomiointeja omasta elämästäni. Kloks!

Ja mieluusti päätän nämä huoneiden opinnot siihen, mitä chakrat voisi niistä vinkata lisää. Ihan uteliaisuudesta katson löydänkö Caroline Myssin sanoista mitään uutta.

Arvata  voi, että chakroissa kivutaan ylemmäs tavoittelemaan ylempiä chakroja, mutta ei varmaankaan yksin. Liitän tähän voimallisen kuvan Elämän Kukasta, jonka olen vuonna 2007 Martin Keitelin pöydältä ostanut. Elämän Kukka-aihehan on kotoisin kirjasta Elämän Kukan salaisuus, Drunvalo Melchizedek. Kukka kuvaa matemaattisesti olevaisuutemme.

9. huoneessa chakra seitsemän: Hengen taistelu

Tämä chakra kuvaa ylintä eli kruunuchakraa, joka oppimisen haasteena kuvaa yhteyttä jumalalliseen ja kosmiseen ulottuvuuteen. Matkustamisen ja oppimisen lisäksi tässä kuvataan myös uskonnollisuutta ja henkisyyttä kuten myös viisautta. 9. huoneen merkin Jousimiehen kautta voimistuu inspiraatio, uskollisuus, urheus ja riippumattomuus, halua myös luoda suhdetta jumaluuteen. Vastakkaisen huoneen Leijonan tuli nousee tässä hengen transsendenttisille poluille.

Tässä käytin Myssin sanoja. Samoin hän jatkaa tästä huoneesta 10. huoneeseen, jotka ovat molemmat ympyrän huipulla ja auttavat ihmistä muistamaan, ehkä alitajuisesti, sitä että elämä on henkinen matka. Yksilöllä se  voi olla joskus tuskallistakin. Muistan, kun ystävä minua kerran varoitti. - Jos lähdet henkiselle matkalle, koet suuren yksinäisyyden tunteen, joka pitää hyväksyä. 

Uskontokysymyksissä on vähän toisin. Siellä tulee ryhmä tueksi ja voi löytää suurenkin turvallisuuden tunteen. 9. huoneen haasteena onkin uskonkriisien käsittely ja sietäminen.

Muistan, että kyllä tunsin sen ja selvisin siitä. Myss kysyykin, kuinka erottaa tämä yksinäisyyden masennus henkisen asian kasvussa kliinisestä depressiosta? Hän tähdentää, että kliininen masennus johtuu usein ulkoisista ja fyysisistä tapahtumista, elimistön epätasapainosta tai traumaattisesta elämän muutoksesta. Henkinen masennus sitä vastoin aiheutuu paljon metafyysisten kysymysten pohdiskelusta. Kuitenkin oivallus, että elät sielun sopimuksen turva-alueella ja saat kaiken, mitä henkistä kehitystä varten elämässäsi tarvitset, voi auttaa sinua.

10. huoneen chakroja viides ja seitsemäs: Sielun sopimus?

Kun olet käynyt tuon henkisen taistelusi 9. huoneen merkityksen mukaan, voit tässä avata sylisi ja jakaa sitä rikkautta mitä löysit. Kuinka paljon voit rohkaista toista ihmistä? kysyy Caroline Myss. Millaisiin suorituksiin saat omat lahjasi venymään. Tässä tulet kohtaamaan 'sielun sopimuksen' ja ehkä löydät kohtalosi. Entä jos tunnet epäonnistuneeksi? Pelkäät kohdata toista ihmistä?

10. huoneessa haasteena onkin torjunnan ja epäonnistumisen käsittely.

Nämä ovat aika suuria asioita ja jos ajattelee elämän kiertoa, harvapa näitä päässään pähkäilee. Mutta yllättäen ne jossakin tilanteessa voivat tulla esille. Niihin tarttuu kiinni tai ne torjuu. Viides chakra eli kurkkuchakra ilmaisee luovuutesi vastaanottavuuden ja annin ja tulee sieltä neljännen huoneen vesielementistä. Kymmenennessä huoneessa haastetaan voittamaan epäonnistumisen pelko. Estätkö kykyjesi käytön ja miksi? Ja jos olet päässyt pitkälle, muistatko nöyryyden? Tässä huoneessa voi tapahtua jotakin tai tapaat jonkun, joka testaa sisäisen kasvun syvyytesi ja kestävyyden.

11. huoneen chakroja neljäs ja kuudes chakra: Sinä ja maailma

Suhteesi ulkoiseen maailmaan ja ajatuksesi näkyvästä maailmasta on tämän huoneen sisältöä. Neljättä chakraa eli sydänchakraasi on nyt tukemassa kuudes eli otsachakrasi, sisäisen näkemyksen energia. Palveletko yleishyödyllisessä tehtävässä kuten ympäristö- ja rauhantyössä? Oletko optimisti tai pessimisti ihmiskunnan tulevaisuutta kohden? Kuinka suuntaat luovuutesi lähimmäisiäsi kohtaan? Sydänchakra säätelemässä sydäntä ja otsachakra mieltä.

Jos nämä chakrat ovat voimissaan, ihminen pystyy ajattelemaan globaalisti, että kaikki on mahdollista. Näin tekivät Martin Luther King ja Mahatma Gandhi, kirjoittaa Myss. Nämä energiat eivät merkitse kuitenkaan sitä, että tällaiseen tarvitsisi yltää. Jokainen tekee kasvuaan yksilöllisellä tasolla. Kyky löytää maailmasta hyvää ja kaunista ja nähdä ihmisen hyvä, on jo Myssin mielestä kasvua eteenpäin. Esimerkiksi kun Beatleksen John Lennon vetäytyi julkisuudesta ja alkoi hoitamaan poikavauvaansa, oli se ennen kuulumatonta. Häntä pilkattiin. Kuitenkin hän avasi teollaan uuden tien.

11. huoneen haasteeksi nimetäänkin antautuminen asialle, jonka tunnet omaksesi.

Heikkoina nämä chakrat voivat näyttää sielun pimeän puolen. Esimerkkeinä Adolf Hitler, Stalin ja Charles Manson. Myss nimittää tällaisten ihmisten psyykettä hämänhäkinverkoksi. 

12. huoneen chakroja kuudes ja seitsemäs chakra: Intuitio ja piilotajunta

Kalat ovat myös vaiston ja intuition tähtimerkkiä. Alitajunnan paljastamiseen tarvitaan älyä, intuitiota ja henkisiä aisteja. Siihen tarvitaan terveet ja vahvat kaksi viimeistä chakraa. Koko Myssin tuotanto perustuu melkein intuitioon. Hän paransi intuition avulla. Hän sanoo, että intuitiomme on meidän alkuperäinen aistimme. "Olen varma siitä, että meidän rationaalisen ja intuitiivisen minuutemme polariteetti luo ilmapiirin, joka on valmis kärsimykselle ja masennukselle." Näin kirjoittaa Myss tarkoittaen sillä sitä, että jo kehittyessämme imemme itseemme ympäristön energioita ja meidän herkät näkemyksemme enkeleistä esimerkiksi leimataan mielikuvituksen tuotteiksi, torjumme tai piilotamme sisäisen kyvyn. Sitä ei tarvita tässä materiaalisessa maailmassa. Elämme silloin vaikeassa ristiriidassa sisäisen minän ja ulkoisen kanssa. 

Jos 12. huoneen pimeä puoli tuntuu kauhukammiolta psyykkeemme synkkien kolkkien vuoksi, on parasta hakea apua. Myssin mielestä monet riippuvuudet ja paniiikkihäiriöt johtuvat syvimmiltään hylätyksi tulemisen pelosta, joka löytyy tämän huoneen kätköistä. Tämän huoneen haasteena onkin pelon voittaminen.

-----

Miten sitten vahvistaa chakroja, joiden voima vahvistaisi myös ymmärrystämme käsitellä noita viimeisien huoneiden sisältöjä? Se on taas ihan toinen laaja alue syventyä. Olen siitäkin lukenut monenmoista. Tietty musiikki auttaa, värit, harrastukset ja keskustelu ryhmissä esimerkiksi. Energiahoidot tasapainottavat chakroja ja tuovat hyvää oloa. 

Kuka sitten uskoo tällaisten chakrojen olemassaoloon? Joissakin maissa ja kulttuureissa nämä ovat ilmastaan selviä asioita, mutta järkiperäisissä länsimaissa se on puppua. Jokainen voi siihen tutustua siinä määrin, miten nämä asiat kiinnostavat. Minä kuitenkin tässä olen tuonut tämänkin näkökulman esille. Uteliaisuuttani. Uteliaisuuttani myös sitä kohtaan, mitä astrologia tästä sanoisi. Mutta hyvin vähän yleensä kommentteja tulee.

Joka tapauksessa planeettojen huonekiertojen aikana tuskin lopsautamme korvaamme tällaisille asioille, mitä joku elämän sektori tai nurkka voisi meille valoittaa tai muistuttaa. Näin on parasta. Antaa kosmisen pyöriä ja me pyörimme mukana. Sitten kun jotakin välähtää eteemme, voimme sitä tarkemmin tutkailla. Ei ne auringon kierrotkaan paljoa ehdi elämäämme loppujen lopuksi vaikuttaa, varsinkaan kun niitä ei seuraa.

Parempi olla seuraamatta. Tässä on itselläkin olo, kuin olisi liian syvälle maata kääntänyt. Onneksi tulee nyt muuta tekemistä. Onhan se Jupiter sentään vielä Leijonassa ja Oinas-Aurinkokin pian loistaa!

12. huone, piilotajunnan valon ja varjojen huone

12. huone kuuluu Kalat-energialle ja sitä hallitsee Neptunus. Se tuntemattomuuden salaperäinen kulma. Torjuttujen tunteiden, vyyhtien ja salaisuuksien perimmäinen huone. Entäs sitten jos se kaikki sivuun työnnetty onkin se valopuoli, jota kylläkin luulet varjopuoleksi pelkojesi vuoksi? Valopuoli, jossa on hukassa piiloitettuna jotakin hyvinkin arvokasta, kunhan uskallat vain kaivaa sen esiin.

Tulee mieleen kaikki ne jos minkäkinlaisesta kaapista tulleet ja paljastetut väärinkäytökset. Minkä vapauden he ovat kokeneet, kun uskaltavat ottaa sen esille ja näyttää maailmalle! Mutta varjoissa on myös  vaara, ettei kestä ulkopuolisten reaktiota. Totuus on joskus hyvin haavoittava. Ja joskus sen haluaakin pitää varjossa, jotta jaksaisi itse ja jotta ei loukkaisi muita. Esimerkkinä tästä päivän valoon tulevat insestitapaukset.

Kerran ihmettelin ystäväni kanssa sitä, miksi joku ihminen kantaa koko ikänsä hiljaa jotain häpeämäänsä taakkaa, minkä voisi helposti laskea ja luovuttaa ja mikä ei ole ehkä toisen mielestä ollenkaan 'paha' tai vaikea. Tähän ihmettelyyni vastasi viisas ystäväni: - Juuri se taakka voi olla hänen elämänsä sisältö ja ehkä tarkoitus kantaa sitä hautaan saakka. Jos hän siitä luopuisi, voisi hän tuntea elämänsä niin tyhjäksi, ettei kestäisi sitä.

Miksi toin tähän esille varjon? Nyt on ihan pakko kaivaa esille Carl Jungin kirja Symbolit, piilotajunnan kieli, jota lukiessani kiinnostuin tästä käsitteestä. Jung selittää varjoa mm. näin: "Siellä missä torjutaan tai sivuutetaan asioita, niiden erityinen energia katoaa piilotajuntaan ennalta arvaamattomin seurauksin. Se psyykkinen energia, joka näytetään tällä tavalla kadotetun, tosiasiassa vahvistaa ja voimistaa sitä, mikä piilotajunnassa sitten onkin kaikkein päälimmäisenä - kenties pyrkimyksiä, joilla siihen mennessä ei ole ollut mahdollisuutta itsenä ilmaisemiseen tai joille ainakaan ei ole sallittu estotonta olemassaoloa tietoisuudessa."

Näin syntyy "varjo" meidän tietoiselle mielellemme. Ymmärsin, että tämä 'varjo' tulee esille inhotessamme toisessa ihmisessä jotakin tai kun toinen nostattaa mielessämme vihaa. Tai kun raivostumme itsellekin selittämättömästä syystä. Tämä varjo voi olla myös kollektiivista pelkoa, joka ilmenee tietyissä ryhmissä pelon purkautuessa ja voi nostattaa esiin ennalta arvaamattomia raakuuksia. 

Huomasin nettia selatessani, että Raimo Nikula on myös tutkinut tätä aluetta ja kirjoittanut siitä TÄSSÄ, jos joku on enemmän kiinnostunut tästä. 

Alla oleva kuvan ruusutarhasta, jossa on kaksi polkua, otan kuvaamaan ihmisen ulottuvuuksia. Ei sen piilossa olevan tarvitse olla pimeää ja tarkoituksetonta, vaan hämmästyttävän valovoimaista.


Tässä huoneessa siis tulee ilmi ihmisen kyky käsitellä itseä, tunteita, tahtoa ja himoa. Tämä huone on terapian ja kehitysprosessin huone. Tässä huoneessa asustaa hiljaisuus, omat ajatukset, erakkomaisuus, itsesääli, haaveilu, mielikuvitus, todellisuudenpako, hyväntekeväisyys, tyytymättömyys, itseaiheutetut vastoinkäymiset, syyllisyys, pelot, ja päiväunet. Tämä huone symboloi sairaalaa, luostaria, vankilaa, mystisiä kokoontumispaikkoja, salaisia yhdistyksiä ja ilotaloja. 

Näitä asioita miettiessä voi kuitenkin voittaa itsensä, vapauttaa itsensä menneisyyden rajoituksista ja antautua uusille ihanteille, kosmiselle yhteydelle ja uudelle tasolle kasvun kierroksellaan. Jos täältä saa mukaan vahvistavia eväitä, niin kierto oman itsensä 'nousemiseen' 1. huoneessa on taas paljon vahvemman 'minän' kanssa. 

Johanna Karpov vetää esille tässä vastahuoneen 6, johon kuuluvat myös fyysiset sairaudet, kun taas tässä huoneessa nousevat esille psyykkiset sairaudet. 12. huoneessa koetaan mystiset asiat, ja esim. Saturnus voi estää niiden kokemisen. Aurinko tässä huoneessa auttaa suoraan yhteyteen alitajuntaan, mutta jos se on Kauriissa, on se skeptisempi kuin Ravussa. Tässä muutamia esimerkkejä.

Elementit voisivat kertoa myös jotakin. Ihan omasta päästäni tuumin, kuinka ilmamerkki tässä huoneessa voisi vahvistaa intuitiota ja oivaltamista, maamerkki jumittaa tai sitten löytää järkevyyden kautta itselleen voimaa vapautua menneestä. Tulimerkissä herääminen tai havahtuminen voisi olla hyvinkin repivää ja järkyttävää. Vesimerkissä tunteiden kautta löytyy viisautta ja ymmärrystä ihmisen syvimpään olemukseen (intuitio) tai sitten vajoaa pettymykseen. Mutta tämä tuli mieleeni hyvin karrikoidusti. 

Itsellä tuossa huoneessa minulla on syvällinen skorpioni-energia. Planeettoja ei ole, mutta Urania-asteroidin yhtymä Nousumerkkiini voisi kertoa jotakin astrologian ja mystiikan kiinnostuksesta. Uskoakseni olen aika avoin mystiikalle ja erillaisuudelle, vaikka en sitä ehkä itsestäni löydä. Kuitenkin juuri tuollaisia ihmisiä pyörii ympärilläni. 

Ap-kartallani tuossa huoneessa sijaitsee Onnenpisteeni. Tulkitsisin sen tasapainottavaksi tekijäksi. Jonkinlaisen rauhan sieluuni olen löytänyt. Progressiivisella kartallani siellä kulkevat yhdessä 11. huoneesta saapuvat Horus- ja Rosa-asteroidit huolehtien sielustani. Skorpioni-energia jokaisella kartallani vallitsee aika sitkeästi. 

Ihana juttu tuli mieleen Rosa-asteroidista siellä Skorpionin maisemissa. Jospa 60 ruusupensastani olisivat jo neljän vuoden aikana löytäneet pihani maaperän rikkaan savimaasyvyyden ja imeneet sieltä juurillansa hyvää voimaa. Kun taas minä itse tarvitsen sitä salaperäistä ruusunkukkavoimaa.

keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

11. huone, ihmisen mitta

Nyt voisi pysähtyä miettimään mitä olla  ihmisenä. Mihin elämäsi arvot kohdistat? Mitä sinä elämästä ymmärrät, miten olet kokemuksiesi rikkaudet käyttänyt? Oletko yltiöpäinen hihhuli vai katkera pessimisti? Mihin olet energiasi virrat kanavoinut? Lukkojesi varmistamiseen vai aitauksesi rikkomiseen? Oletko pettynyt maailman veljeyteen ja omaan voimattomuuteesi, täyttänyt päiväsi vääränlaisilla hedelmillä lohduttaaksesi itseäsi? Vai oletko hiljaa tyytyväinen vähään tiedostaen tasapainon, kiitollisuuden ja tunnet kosmisen rakkauden ympärilläsi?

Huone 11 on suurten mahdollisuuksien huone ihmisen todellisessa kasvussa. Yritän löytää tässäkin jonkin ytimen, ehkä juuri muistutukseksi itselleni, mutta jota voisi muutkin ihmetellä.

Miten mitata ihmisyyden arvo, veljeys, ihmisen tehtävä muiden ihmisten joukossa? Miten löytää ykseys. Se että toinen ei ole toista kummempi. Usein juuri itse kohottaa toisen ihmisen ylös ja toisaalta jonkun toisen alas. Kun se toinen kulkee omaa sinulle tuntematonta polkuansa. Itse itsesi madallat tai korotat useimmiten, ei toiset. Eikö kaikki lähde yksilön mielen omista sokkeloista? Onko olemassa varmempaa totuutta kuin se oma tai mihin haluaa uskoa? Voisiko yhdessä olla jotakin enemmän, johon jokainen voi kantaa siihen oman kortensa? Jos yhä vielä tuijotat elämää laput silmiesi sivulla kulkien yhtä polkua ja sivuttaen jokaisen tielle osuneen haasteen, voit miettiä mitä olet elänyt. Huomasitko toisenlaisen mahdollisuuden nähdä maailmaa?



Vesimiehen energia viimeistään räväyttää sinut maailman kartalle, ja jos sinulla ei ole siihen rahkeita, tuntuu se aika kipeältä. Uranus voi ravistella sinua rajumyrskyn tavoin, revittää syviä railoja kulullesi ja puhaltaa vanhat kulissit taivaan tuuliin.

 - Heh, taidan puhua kuin saarnamies! Se voi olla inhottavaa.

Sallin itseni töräytellä. Tuntuu vain siltä, että mitä ylemmäs tai ulommas huoneissa mennään, niin sitä ankarammin tulee niitä kohdella. Ei enää mitään lepertelyä tai tissuttelua. Joskus olisi otettava itseä niskasta kiinni ja kysyä: - Mitä ihmettä minä olen elämälläni tekemässä?

Mieleeni tuli juuri nyt Viktor Franklin, logoterapian luoja, joka piilotti hänelle elämänsä tärkeimmät kirjoituksensa saappaan varteen jouduttuaan keskitysleirille. Kun saappaat vietiin, huomasi hän, että onhan hänellä järki vielä tallella ja päässä tieto. Hän piti sitä tietoa niin arvokkaana, että oli pakko selviytyä, jos halusi esittää sen tiedon muille. Leirillä ollessaan hän huomasi, että ne, joilla oli joku päämäärä, unelma, tehtävä suoritettavana, he selviytyivät.  He, joilla ei ollut 'mitään', ei ollut mitään tarkoitustakaan elää. He usein sairastuivat ja menehtyivät. 

Tätä voimaa voisin kutsua intentionaalisuudeksi (filosofinen käsite). Se tarkoittaa ulottumista johonkin itsensä ulkopuolelle. Sitä ei voi toinen tarjota, vaan sen luo itse. Siinä on voimaa päästä itsesäälistä ja omista kärsimyksistä. Se on kuin  valo itsensä ulkopuolella, jotakin johon kurottautua. (Huom, omaa tulkintaa tässä) Joka tapauksessa intentio ei ole ollenkaan sama kuin illuusio, intuitio tai unelma. Se on pyrkimystä johonkin. Tämä käsite oli ihan pakko ottaa mukaan tähän huoneeseen, jossa ei ole kysymys enää siitä, mitä ihminen on itselleen, vaan hänen pyrkimystään johonkin laajempaan. Voisin kuvitella, että jokainen ihminen kantaa aarretta sisällään usein sitä tiedostamatta. Kun sen tiedostaa, syntyy siitä valtava voimavara. Se voisi olla se intentio. Ja siitä seuraa palkkiot ja boonukset, perintö ja voitto. Franklin selvisi keskitysleiristä ja loi maailmanlaajuisesti tunnetun psykologispohjaisen menetelmän kohentaa ihmisten elämää logoterapialla. Tämä huone on valaistumisen huone!

Siksi en ihmettele, jos tässä huoneessa on sellaiset merkit ja planeetat, jotka toimivat kuin tajunnan räjäyttävinä (Uranus, Pluto, Mars, Venus, mikä tahansa). Etsiydyt johonkin maailmanlaajuiseen järjestöön tai hakeudut Amman syliin tai kokemaan jotakin erityistä. Huomaat rakastavasi elämää, tätä Äiti-Maatamme, ihmisiä. Haluat tehdä jotakin sen eteen ja löydät siinä elämäsi tarkoitusta. Täman alueen kautta huomaat tietoisuutesi kasvun. Tämä on henkisen elonkorjuun aluetta. Täältä löytyy uudenlaiset tekniikat, keksinnöt ja ideat, joiden avulla voi yhdistää ihmiskuntaa. Mitä kaikkea yksilö onkaan saanut aikaan mm. facebookin kautta! Yhden rohkean ihmisen älynväläyksestä voi löytyä laajalle vaikuttava idea. Sen älynväläyksen taustalla on kuitenkin jo paljon tietoisuutta siitä mitä ihminen voi olla. Astrologisesti tässä on hyvä muistaa, että tämä huone on 5. huoneen jatke synnytyksessä (lapset) ja luovuudessa.

Jos elämä tuntuu ahtaalta, niin tämän huoneen kautta, varsinkin jos sinne osuu planeettoja tai kulmia, voi jo miettiä elämänsä laajentamista esim. uudenlaisilla harrastuksilla tai yhdistyksiin liittymällä. Tai miettiä sitä tarkoitusta, miksi juuri on mukana tietynlaisessa porukassa tai hommassa.

Näin kiteyttää tämän huoneen sisältöä  Johanna Karpov: " Kun viidennessä huoneessa loimme oman identiteettimme, yhdennessätoista huoneessa annamme identiteetin toisille."

Vesimies-energia vaatii laajentumista. Uranus rikkoo innoissaan niitä raja-aitoja. 

Itselläni tuo huone on Skorpionin energioissa. Siksi kai näitä huoneitakin tässä jauhan omalla tavallani, niissä syvänteistä mikä minulle on mahdollista, ehkä vähän mustavalkoisesta maailmastani tiedostaen omat haavani ja arpeni. Niiden kautta vaahtoan. Onhan minulla siellä itse Chiron, joka on neliössä Saturnukseen ja Plutoon. Sitten olen kyllä löytänyt parhaimman surun ja haavojen parantajaksi sinne Rosa-asteroidin (ruusutarhani) ja Horus-asteroidin (mieheni perinnön sekä fyysisesti että henkisesti), joilla on ihan henkilökohtaista merkitystä siellä. 

AP-kartallani on hauskasti sitten tuo Horus ja Diana vastakkaisessa huoneessa 5, kun taas 11. huonetta kansoittavat asteroidit Vesta ja Ceres, sekä Kuunsolmu. Mutta olen niin alussa asteroidi-opeissani, että en ala tässä niitä mietiskelemään. 

Progressiivisella kartallani taas tuo Diana on huoneen rajalla. Kummasti Diana kummittelee noissa huoneissa, joten on liene syytä minulla joku kerta siihen perehtyä paremmin.


tiistai 10. maaliskuuta 2015

10. huone - koti uraputkessa?

Mitä on työ ja mitä on ura? Käsittelen tätä huonetta hyvin paljon ensin kuuntelemalla omaa intuitiotani siinä, mitä tämän alueen tulisi sisältää. Voisiko uraan sisältyä myös ihmisen ja elämän suurempaa ymmärtämistä? Olisiko itsekasvatus myös työtä? Talkootyö ja toisten auttaminen? Mitä muuta?

Muistan kun ihastuin tarinaan intiaanien matkasta joella. He meloivat sitä pitkin, kunnes tuli hyvin matala ja kivinen paikka. Heidän oli kannettava kanootteja olallaan ja kivuttava hyvin vaivalloista kalliorinnettä joen rantaa pitkin. Mikä työ!! Mutta intiaanit sen kun naureskelivat ja rallattelivat. Heillä ei ollut olemassakaan sellaista sanaa kuin 'työ'. Heillä oli sana 'haaste', joka sisälsi aina tietynlaista uutta asiaa ja yrittämistä. Se innosti heitä.

Tämän huoneen pitäisi olla jatke huoneelle 4. Miten toimit tuolla kodin huoneessa ja miten ilmennät itseäsi voimavaroinesi, opittuine kokemuksinesi kodin ja suvun ilmapiiristä kasvaneena ja miten olet valmis rakentamaan työuran 'kotia' maailmalla? Miten sinut siellä hyväksytään osana yhteiskunnan rakentajaa, ja miten yhteiskunta hyväksyy sinut? Oletko yhteiskunnassasi kotona?


Mitä sinulle merkitsee synnyinkoti muuta kuin ponnahduslautaa maailmalle? Entä rakentamasi koti? Miten pystyt hoitamaan oman kodin ja työpaikkakodin eettisesti ja esteettisesti sydämellä ja järjellä hoidettuna. Yläpuolella olevan kuvani on tarkoitus herättää kaaoksellaan elämän tilaa.

Valitettavasti ja onneksi koti voi olla myös työpaikka. Sitä kotia eli työkotia jotkut innolla kehittävät, remontoivat ja uusivat, jopa rakastavat. Se nk. koti on usealle vain nukkumispaikka. Kuva urasta, mahdista, kunniasta ja jopa vallasta maailman markkinoilla voi olla henkinen unelmakoti, mitä koko elämänsä ajan rakentaa, suunnittelee, taistelee sen puolesta ja raivaa tilaa sille. Joskus jotakin siitä onnistuu, mutta usein se koti on pelkkää kulissia, lasitornia tai utopiaa. Tai sitten se on elämän täyttymys, Esimerkkinä voisin kertoa TV-sarjan Gran Hotel, jossa keskeisintä oli hotellin loisto ja kunnia. Onkohan silloin eletty oikeasti?

Jos tällaisten käsitteiden  ja mielikuvien pohjalta tutkiskelen 10. huoneen aluetta, voin saada jostakin kiinni. Mihin asti olet yltänyt uraputkessasi? Onko uraputki sinulle itsekunnoituksen rakentamista, vai onko se pelkkä ulkokuori, jolla voit mahtailla tai molempia? 

Yhä useammat sortuvat kiilloitettuun ulkokuoreen ja ovat sisältä tyhjiä. Monet taiteilijat elävät ilman kiiltoa, mutta jotakin heissä saattaa palaa iloisesti loppuun asti. Elämäntuli, josta jäi toisenlainen jälki kuin siitä kauniiista kulissista, joka sortuu ilman henkistä tukirunkoa.

Eipä silti, tämä huone kuuluu Kauris-energialle ja Saturnukselle. Kauris-energia liitetään maa-voimaan, materiaan ja kylmäkiskoiseen kunniaan kilpailuineen. Saturnus, joka perkkaa roskat pois, erottaa jyvät akanoista ja puhdistaa, on tarpeen. Jos ajattelisikin siten, että Kauris-energia on myös viisas, syvällä hyvin rakastava voima (minulla on monta tällaista ystävää) ja tietää missä on tasapaino ja kultainen keskitie, niin Saturnuskin tekee tässä palvelustaan myös kauniisti. Tässä huoneessa on oltava kuria utopistiselle ylivuotavuudelle ja alistetulle mitättömyydelle. Nämä äärimmäisyydet voivat helposti pongahtaa täällä esille. Yhtä lailla mahtailu, väärä vallankäyttö ja petturointi, salakähmäisyys, häpeä, skandaalit ja konkurssit nousevat esille.

Voiko Johanna Karpovin kirja näissä ajatuksissa minua tukea? Kyllä. Siirtoa 4. huoneen asioissa yleisemmälle tasolle. Itsensä kehitys, oma ala, virat, julkinen kuva ja kunnianosoitukset. Huoneen kulman merkki osoittaa luonteen, jolla siellä sijaitseva planeettalla on mahdollisuus toimia. Aurinko tässä huoneessa ja varsinkin Leijona-merkissä on selvä merkki vaikutusvaltaiselle persoonalle. Taas Aurinko Skorpionissa voi rakentaa kauniit kulissit.

Ei unohdeta työnakselia tämän huoneen vahvana 'seinänä'! Kuten edellisessä blogissa ymmärsin, työnakseli toimii tässä energioitten ollessa virkeimmillään, suoraan päivänvalossa ja nähtävillä. Johanna painottaa, että mikä tahansa planeetta, joka tässä huoneessa on lähellä MC:tä, tuo mausteen henkilön työn kuvaan.  Kuu hoitoalalle, Merkurius kirjoittamiseen, Venus kauneudenhoitoalalle tai taiteeseen, kirjoittaa Johanna. Jupiter ohjaa opettajaksi, Saturnus virkamieheksi, Pluto valtahenkilöksi. 

Mielestäni tätä huonetta voi katsoa myös elementtipainoisesti. Löytävätkö vesimerkkiset henkilöt kutsumusammatin, jossa on tunteet vahvasti mukana? Ilmamerkit etsivät haaveittensa täyttymystä ja vaihtavat ehkä usein uraa? Tulimerkeillä on kunnianhimoa ja kilpailuviettiä? Maamerkkiset vahvistavat tässä identtiteettiään, onhan tämä maaelementin huone. Syntyykö työ heille liian elämänkeskeiseksi? 

Nyt kun ollaan kosmisella alueella, pitänee siihen liittää myös työmoraali ja työn arvo sekä ihmisen että yhteisön arvo. Pystytkö kantamaan osaasi yhteiskunnassa yhtälailla kuin vastuuta perheestäsi (4.huone)? Miten kokevat työttömät, heittotyöläiset, sairaseläkeläiset ja syrjäytyneet tämän huoneen merkitystä elämässään? He ovat varmasti parhaansa yrittäneet, mutta jostakin ilmestyy aina seinä vastaan. Olisi varmaan hyvä muistaa, että yhteiskunnalla on myös oma vastuunsa, sillä tässä huoneessa toimii myös yhteiskunta ja koko Maa. Olisiko tässä kirkas peili, josta todella voi nähdä millaisessa yhteiskunnassa eletään? Yhteiskuntahan on myös osaksi sitä, miten vähäosaisimmat sen tuntevat. Siinä he ovat areenalla, näytön paikalla osoittamassa hyvin tärkeää asiaa. Yhteisö on sitä, miten siellä asiat hoidetaan kutakin kuunnellen. 

Tämä alue on kirjoittajalla itsellä kuin villiä puhdasta metsää, missä luonnonlapsi hyppelee sinne tänne kuin ei olisi ollenkaan tietoinen tehtävästään. Diana-asteroidihan se siellä juurikartallani yhtyneenä MC:hen (Siksi kai juuri tällaistakin kirjoittelen.). Kaunista Vaaka-maailmaa. Transiiteista huone on tyhjä, mutta vuoden 2014 Auringonpaluukartalla siellä sentään on majaillut Mars, joten jotakin on tultu tehtyä. Astrologiaa? Huomaanpa vasta tässä kuinka lapsenomaisesti olen hypellyt siellä täällä ilman varsinaista määränpäätä vähän kuin nuo inkkarit joen varrella uusia metsästysmaita katsellen. Työ ei ole ollut minulle mikään ura, vaan kokemuksien suma, jota olen sattumanvaraisesti kasannut. Ehkä minulle uraputki on ollut kokemuksien keruuta. Työkoti siellä ja täällä, maailma kotina. From here to there, from there to here, funny things are everywhere. Ei ihme, jos vanhempani olivat minusta joskus huolissaan! - Huh, olipa terveellinen huomio itselleni! Kuin olisin elämäni tarinan kohdannut tässä huoneessa. Kiitos astrologian viisauksille!

Aika hauska, sillä progressiivisella (kun sitäkin olen nyt oppinut katsomaan) kartalla Diana on tuolta karkaamassa ja Mars on siellä aika pysyvästi useita vuosia, eli siirtynyt Neitsyeen 9. huoneesta 10. huoneeseen vaakailemaan. Yhä  vain etsin jotakin. 

maanantai 9. maaliskuuta 2015

Pluto hampaat irvissä koputtelemassa

Kyllähän sitä pitäisi ihmisen arvata jo tietyssä iässä, että muutoksia tulee olemaan, ilman astrologiaakin.

Joustava mieli ottaa noita muutoksia luonnollisena ilmiönä  vastaan. Onhan luonnon mukaista jo se, että synnytään, tullaan nuoreksi ja vanhaksi. Ehtoopuoli opettaa, että nuorena hankitut 'laajat tilat' kyllä rajoitetaan omalla tavallaan, kun keho alkaa kallistua iltaa kohden. Eikä sen rajoittumisen tarvitse olla negatiivista, se voi olla myös kristalloitumista. Koemme mitä kehossa tapahtuu, mutta koemmeko sen mitä tapahtuu syvällä sisimmässämme?


Pluto neliö MC

Siksi käytän mieluummin otsikkona Pluton irvistämistä kuin jonkin tekemistä tai vastaanottamista itse irvistäen. Katsos kun on tulossa taas vuosikymmeneni suuri henkinen koitos. Pluto neliöi Keskitaivastani. Tämä ohitus toistuu noin 120 vuoden välein... Tervetuloa ainutlaatuisuus! Että tämänkin kokemuksen saan elää. Uskon elämiseeni. 

Tuo Keskitaivaani, MC ja työnakselini, on tosiaan tähtäimessä monelta kantilta (Uranus ja Mars myös). Sosiaalinen asemaniko vaakalaudalla? Voin huokaista, että pieni se miljöö on, vaikka sitäkin arvokkaampi. 

Luin uusimmasta upeasta Astro Logoksesta Markku Mannisen riemukielistä tekstiä Vertex -kontaktien kulmasta. Manninen kertoo, että on 23 vuoden ajan kerännyt aineistoa ja havaintoja Vertexin salaisuudesta. En tässä nyt enempää siitä, mutta Vertexin ohella hän valoitti minulle myös MC:n merkitystä.

Kun ajattelee MC:tä kellonajan mukaan keskipäiväksi, niin se kuvaa hetkeä, jolloin on eniten hereillä. Tämän vuoksi voi MC:n ammatillistaa liittyväksi työhön. Näin kirjoittaa Manninen.

Ymmärrän tämän 'hereillä-olemisen" myös tiedostamisena. Planeettojen ja kulmien osuessa MC:lle se voisi täten myös merkitä havahtumista itsen ulkopuolisesta elämästä ikään kuin kirkkaassa päivänvalossa. Se voisi merkitä siis myös tietoisuuden kasvua ympäröivästä maailmasta ja omasta tehtävästä siinä, mutta myös ympäristön tietoisuudesta yksilöä kohtaan. Jos Uranukseni on oppositiossa MC:hen, sen tulisi olla peilinä minulle näkemään hyvässä valaistuksessa myös itseni (mikä ei varmasti ole aina kaunista), mutta ulkopuolella oleva näkisi myös itsensä suhteessa minuun. 

Näin ollen neliössä ollaan vähän kuin nurkan takana epätietoisuuden tilassa vielä siitä mitä edestänsä löytää. Tulee mieleen lapsuuden ajan leikki "nurkkajussi"(oli sillä joku toinenkin nimi), missä kierrettiin taloa ja yksi oli luudanvarrella tai kepillä koputtamassa talon nurkkia. Se oli varoitus, että se 'kamala' tulee ja saa kiinni, jos ei ehdi juosta seuraavan nurkan taakse. Varuillaan sai olla, kurkistella joka suuntaan ja juosta henkensä edestä. Kiinni jäädessään eli nurkkajurssin nähdessä joutui itse nurkkajussiksi. Mikä sekin oli aivan mukavaa.

Varsinkin kun Pluto on avautuvassa neliössä Keskitaivaaseen, se muistuttaa valpaudesta tulevaan, jos haluaa helpottaa elämäänsä. Turhat riisuttava pois. Alistuttava jollekin uudelle ilmiölle. No, ulkoisesti tässä iässä ei oikein välitä enää vaatteilla keikaroida, ei juosta kampaamoissa saati sitten paljoa meikatakaan. Oppii tyytymään 'alastomampaan' olemiseen. Mutta Pluto meinaakin henkistä aluetta. Ja siitä olen kyllä saanut ihan selviä merkkejä viime päivinä. - Teet automaattisesti arkitöitäsi ja niitäkin, joita luulet tulevan sydämen halusta. Nekin täytät vain velvollisuuden tunteesta lahjojasi kohtaan. Syvin itsesi on kuitenkin lukossa, se ei elä täysillä! 

Näin sanoi eräs unennäkijä minusta eikä ollut saanut rauhaa omalle päälleen, ennen kuin tuli unistaan minulle kertomaan. Hän uskoi, että unissaan hän näki viestin minulle. Ja tottahan otan tuollaisen vastaan selvänä merkkinä jostakin, jota en ole itse huomannut tai ajatellut. On hyvä pysähtyä tuollaisen asian ääreen. Mitä Minä on siellä syvällä? Mitä se Minä oikeasti tahtoo? Mikä on Minun ilo?

Tunnustan, että esim. monet sairaudet johtuvat lukkiutuneesta henkisestä tilasta. Omat varjot, tekemättömät, piilotetut asiat joko tiedostaa taikka ei edes halua niitä tiedostaa, mutta  kehon tila kyllä kertoo niistä.

Löytää rakkaus ja ilo Itseä kohtaan, ei ole helppoa. Löytää se Itsen Koti, IC syvemmältä Pluto-energian auttamana, jota Uranus on jo toista vuotta ravistellut yhtymällään.  Kuinka helposti ja selvästi astrologia antaa vihjeitä kaikkeen siihen, mitä pitäisi arkielämässä ilman mitään -logejakin tajuta!

Eikä se kaikki ole yksilöstä kiinni. Yhtä lailla pitäisi ympäristönkin tajuta mitä ihminen toisena yksilönä on, kohdata yhtälailla hänet rakkaudella ja ilolla. Ei kapinoida sillä mitä toisella on ja toiselta uupuu, vaan siten, että toinen on toisen täydentäjä.

Eipä silti. Selailen aina noita kirjojani ja erilaisia tulkintoja sieltä. Lehtirannalta ja Stenbergiltä löysin Pluto-voiman tässä kuviossa lohduttavana: "Voit muuttaa tavoitteitasi suuressa mittakaavassa, sillä mielikuva omasta itsestäsi tulee nyt muuttumaan. Perinpohjainen uudistuminen johtaa sinut entistä myönteisempään suuntaan".

Tällainen työmaa Pluton kera pari vuotta eteenpäin. Kiitos!

keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

9. huone, korkeampi oppiminen

Mitä on korkeampi oppiminen?

Kun aikoinani kiertelin maailmaa, sanoi isäni: - Miksi sinä haaskaat elämääsi tuollaiseen pintaliitoon?
Kun sitä ihmettelin, sanoi hän aika viisaasti siihen: - Jos olisit paikallasi, voisit pysähtyä ja nähdä jotakin ylempää ja alempaa, päästä korkeuksiin ja ymmärtää jotakin sisältäsi. Nyt vain kiidät vaakatasoa kokematta tärkeintä.

Silloin minusta tuntui, että isäni mitätöi minun opiskeluani maailmalla tutustumalla eri kulttuureihin ja erilaisiin ihmisiin. Nyt annan arvon kummallekin; sille mitä itse olen kokenut vaakatasossa liitäen, mutta myös sille, että olen osannut pysähtyä ja antaa tietouden kohota kuin myös kaivaa syvänteitä.

Korkeampi oppiminen voi yhtä hyvin olla korkeakoulut ja matkustaminen, mutta yhtä hyvin henkisen alueen laajempaa ymmärrystä Itsestä ja Toisesta ja energioista niiden välillä, yhtä hyvin laajasta kosmisesta tilasta kuin myös juurista ja varjoista eli minuuden avaruudesta. Olemme saapuneet alueelle, joka käsittää kosmiset huoneet 9-12. Kuvassa symboloin 3. huonetta ja 9. huonetta yhdessä. Varjolla on oma merkityksensä.


Tämän Jousimies-energialle pyhitetyn alueen isäntä-planeetta on tietenkin Jupiter (vastakkainen huone kolme Merkurius Kaksosissa) laajentaa opintietä ja maailmannäkemystämme. Tähän huoneeseen liittyvät suuret lomakeskukset, kaupungit, loistoristeilijät, lentokoneet, mutta fyysisenä symbolina myös kirjastot ja omat kirjahyllyt, nettimaailma, korkeakoulut ja yliopistot ulkomailla.

9. huoneen teemaa ymmärtääkseni enemmän ja laajentaakseni sitä toisten ymmärtämisellä ja kokemisella, kyselin sitä facebookin astro-sivulta. Miten yleensä koetaan oman kartan 9. huone ja sen merkitys. Sainkin sieltä monipuolista tietoa asiasta. Kiitos!
Poimin heidän esille tuomiaan seikkoja nyt tähän.

Muutto ja asuminen muualla

Uranus-planeetan sijainti tässä huoneessa kertoo usein muuttamisesta toiseen maahan tai ainakin tuntemuksesta, että jossakin muualle olisi enemmän kotona. Toki monet muutkin planeetat lisäävät tätä muuttohalukkuutta. Olenhan itsekin asunut monessa vieraassa maassa (Mars 9. huoneesssa).

Matkustaminen 

Hyvin monelle (itsellekin) tämä alue osoittaa korkeamman oppimisen sisältöä juuri maailmaa koluamalla, tutustamalla erilaisiin olosuhteisiin ja kulttuureihin. Pienikin turistimatka jo laajentaa näkemystä ja antaa arvostusta toisella tavalla kotimaalle. Mutta jo matkakirjojen ja TV-matkadokumenttien katsominen sohvalla istuen tai nettiä selaillen voi antaa samaa virikettä.

Irtiotto kasvuympäristöstä

Jossakin tapauksessa Kuu tai Mars voisi antaa energioita hyljätä vanha tuttu kasvu/kasvatusympäristö ja löytää omaa olotilaa, joka voi olla hyvinkin ristiriidassa lapsuuden maailman ja kasvatuksen kanssa.

Korkeampi koulutus 
Usein tuo korkeampi koulutuskin tapahtuu ulkomaiden yliopistoissa tai kurssituksena. Jupiter voi antaa tässä huoneessa menestystä, onnistumisia ja kunniaa siinä, mihin on kouluttautunut. Itse aloitin avoimessa yliopistossa opiskelun Jupiterin yhtyessä tähän huoneeseen. 

Henkinen kasvu
Ymmärtäisin, että juuri Auringon ollessa 9. huoneessa, tulee tarve jakaa energioitaan laajemmin myös henkisille alueille, eri kulttuureihin, uskontoihin sekä ymmärtää laajemmin politiikka ja yhteiskuntaa. Ja mitä useampi planeetta tässä huoneessa on juurikartalla, sitä liukkaammin suunta on ulkomaille opiskeluun kielissä ja kulttuureissa. Myös parapsykologiset ja erilaiset näkemykset henkisellä alueella kiinnostavat. Yleensä matkustelu henkisissä sfääreissä on tämän huoneen sisältöä.

Yleisesti horisontin laajeneminen mm. ihmis- ja maailmankäsityksessä on tämän huoneen tapahtumaa, varsinkin planeettojen ohittaessa tätä juurikartan aluetta,  Uranus voi synnyttää paljonkin kaukokaipuuta tässä liikkuessaan. 

---

Tämä pieni keskustelu jo antaa  vinkkiä paljonkin tuon huoneen sisältöön. Huonemerkissä kuitenkin huomioonotettavin on se merkki, joka on huoneen kulmassa, mutta muutkin merkit antavat huoneelle väriä ja merkitystä. Kuten itsellä huoneen kulma Neitsyessä (varovaisempi ja varauksellisempi maailmanmatkaaja), mutta huonetta puoleksi hallitsee myös Vaaka-merkki (avoin sosiaaliselle kanssakäymiselle). Neptunuksen majaillessa tässä juurikarttani huoneessa on luonut varmaankin yhtä hyvin illuusioita kuin myös intuitoherkkyyttäni. Uskon, että maailmaa kiertäessäni juuri tuo intuition voima tai vaistonvaraisuus on suojellut minua pahimmilta törmäyksiltä. Neptunus on neliössä Aurinkooni juurikartalla kuin myös Mars neliössö Jupiteriin. Haasteita!

Transiiteissa tällä hetkellä Uranuksen oppositio MC:lle eli 9.huoneelle tässä jo usean vuoden ajan on osoittanut esteitä tuolle menolleni, varsinkin matkustamiselle rahan käytön ja terveydenkin suhteen. Uranuksen majaillessa 3. huoneessa se suo kuitenkin minulle 'lyhyet matkat', kiitos.

Ap-kartallani tuo huone osuu Leijonaan. Progressiokarttalla 9. huone on taas niin täynnä, että kohotin kulmakarvojani. Mitä ihmettä Aurinko siellä tekee? Jakaako se energioitani laajempiin sfääreihin, ehkä jo Merkuriuksenkin kautta? Vestakin siellä itsenäistä tietä osoittamassa ja Vertex yhtymässä juurikarttani Marsiin. Taidan olla nyt pulputtamatta enempiä...

Planeettauutiset maaliskuu 2015



sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Marsia saan monesta kiittää!

Kun sattumia ei ole olemassa, vaan jonkin sortin synkronismi, niin en ollenkaan ihmettele, että kun selasin sivujani noin kaksi vuotta sitten, osuin Marsin sivulle, jossa se oli yhdistyneenä Merkuriuksen kanssa Oinaassa. Eikä siis ihme sekään, että samaisella sivulla oli myös tuo spiraalikäsite, minkä otin esille chakroja ja huoneita tutkiessani. 


Siellä oli kuvana simpukan spiraali. Oikeastaan osuvasti kivikovaan arkiseen ja oppimisen maailmaan. Nyt oli tarkoitukseni laittaa tähän ruusun spiraali, koska Mars on yhtyneen Venukseen. Senkin vuoksi, kun ajattelin kiittää Marsia näistä kolmesta vuodesta mitä se on minulle opettanut mm. astrologiasta, mutta sen mukana myös aivan arkielämästäni ja itsestäni. Ruusu on kuitenkin pehmeä ja neutraali symboli elämälle ja rakkaudelle, se androgyyni. Sama antrogyyni voima voisi syntyä nyt Marsin ja Venuksen yhtymästä Oinaassa.

Itsellä nämä rakkaat ystävykset kulkevat 3. huoneessa eikä ihme, että mielessä pyörivät omat siskoni ja veli ja tulevat kesän juhlat. Mutta vielä olen hyvin sidottu kotinurkkiini, jossa yritän löytää luovaa voimaa ja vuorovaikutusta oman sisimpäni kanssa. Mars ja Venus lähestyvät IC:tä, kodin akseliani, jossa myös viipyy Uranus. Mitä tapahtuneekaan, kun nämä ystävykset ovat yhtymässä Uranuksen kanssa? Joko minä saan ruusutarina-kirjaseni valmiiksi? Kun yleensä ruusun kanssa luovaa työtä teen, niin toivottavasti Marsin ja Venuksen voima luo siihen omaa näkemystään. 

Koska olen opiskellut myös jotakin uutta asteroideista, en voi olla huomioon ottamatta Junoa, joka on juurikartallani 4 astetta Oinasta. Miten Venus ja Mars ovat sitä herätelleet? Liekö sattumaa, että sisko ilmoitti hääkutsun? Tai itse tein eräänlaisen 'liiton' kirjapainoyrityksen kanssa?  Juno Oinaassa onkin merkki jonkinlaisesta yrityksestä, yrittämisestä. Jos heitän kauniisti, niin tuo liitto (Marsin ja Venuksen kosketus Junoon) on syventänyt suhdettani ruusuun. Näin maan läheinen maailma vesi-elementtiselle persoonalle tekee varmasti hyvää! 

Kuinka hyvin tähän sopiikan Suomen Euroviisun voittokipale "Aina mun pitää"! Sillä viedään tärkeää sanomaa maailmalle! Kaipa se on sitä Jupiteria Leijonassa tämä! Ruusu siis heillekin!