torstai 26. helmikuuta 2015

Huoneet 5 - 8 ja chakrat

Kuva lainattu Kheiron.info-sivulta
Chakrojen kanssa on mielenkiintoista tehdä yhteenvetoa noista huoneista 5-8. Olen ymmärtänyt ne eräänlaisiksi kodin ulkopuolella toimiviksi huoneiksi, sosiaalisuuden ja vuorovaikutuksen huoneiksi.
Egon tai itsen taidot punnitaan täällä yhteisön näkökulmasta ja viimeistään 8. huoneessa selvitetään myös minuuden arvoa. Se missä se on? Löytyykö sitä? Onko se aivan puristuksissa hengettömänä vai vieläkö sen äänen  voi kuulla?

Tähän sopisi hyvin tuo termi hermeneuttisesta spiraalista, mikä minua kiehtoi filosofian opiskelussa. Tiedon kulusta elämän kokemuksissa ja persoonan ajattelussa oleva toisinto, joka kirkastettuna voi kohota spiraalimaisesti radallaan ylös tai sitten kiertää samaa kehää. Jotenkin tämä sama tapahtuu myös kognitiivisessa oppimisessa, vaikka siihen yhdistetään vähän erilaisia syklejä.

Ihmettelin joskus, miten toimii Linnunratamme spiraali. Onko siellä keskellä myös jonkinlainen kristallisuus, josta meillä on vain aavistus. Ei tuho, vaan voitto?

Astrologista karttaa voisi silmäillä samalla tavoin sen huoneita elämässämme kokien. Tai vaikka ne eivät ole huoneita tai edes syklejä, niin on pakko huomata, että usein kohtaamme saman vanhan haasteen ja taistelemme samojen elämänkysymysten kanssa. Painammeko yhä ne villasella ja olemme samassa liemessä, samassa pisteessä vai onko meillä jo johonkin etäisyyttä, rohkeutta, ymmärrystä ja viisautta katsoa kuin 'alas' ja singahtaa seuraavalle tasolle?

Mutta lyhyesti chakrojen sisältö suhteutettuna näihin huoneisiin:

5. huoneen chakra on kuudes chakra eli usein kutsuttuna kolmas silmä, joka säätelee älyä ja mielikuvitusta, mutta myös intuitiota ja selvännäköä. Kun olet rakentanut oman pesän ja turvallisuuden 4. huoneessa, on vuorosi löytää kanavat luovuudelle ja seksuaaliselle energialle. Tässä on spontaanisuus, ylenpalttisuus ja tilaisuudet. Heikkona tämä chakra tuo esille tässä huoneessa kontrolloimattoman luovuuden ja seksuaalisen kiihkon  itsekkäästi ja muita hyväksi käyttäen. Tämän huoneen energioissa ja kuudennen chakran kautta kehittyvä lapsi voi  luoda esim. mielikuvitushahmon leikkitoverikseen tai varttuneempana uljaan prinssihaaveen tai  usko enkeleihin ja jumaluuden voimaan vahvistuu.

6. huoneen chakrana esiintyy yksin ja voimakkaana toinen chakra eli sakraalichakra. Maamerkkinä Neitsyt tämän huoneen isäntänä eroaa maamerkkisestä Härästä siinä, että se ankkuroi meidät työelämään ja yleensä yhteisössä selviytymiseen. Etsimme tasapainoa sekä henkisesti että terveydellisesti. Kannattaa kysyä itseltä, kuinka se miten käyttäydymme tai toimimme, vaikuttaa meidän terveyteemme. Ja tässä tulee esille niin moraali ja eettiset päämäärät. Tässä kohtaamme chakra 2. huonetta haasteellisemman syklin.

7. huoneen chakrat ovat toinen ja neljäs chakra. Tämän huoneen teemoina kaikki suhteet; ihmissuhteet, työsuhteet, sopimukset, mutta myös persoonallisuuden rajojen säilyttäminen eli miten noudatat arvojesi pohjalta rakentamia sääntöjä, kun olet vuorovaikutuksessa muiden kanssa. Caroline Myssin mukaan omien rajojen määrittely on tärkeää kasvuprosessissa. Toisen chakran opetuksena oli toisen kunnioittaminen, neljännen chakrassa rakkauden löytäminen jumalallisena voimana, yhdessä ne rakentaa viisautta toimia yhteisön hyväksi.

8. huoneen chakroja toinen ja kuudes chakra (otsachakra eli 'kolmas silmä'). Toinen chakra toistaa itseään läpi kaikkien näiden huoneiden, Jos 8. huoneen haasteena on ahneuden torjuminen ja rehellisyyteen pyrkiminen sekä ulkoisesti että itsensä myötä, niin kuudes chakra pyrkii totuuden löytämiseen. Tässä huoneessa arvioidaan chakran kautta älyllinen taito, visioiden arviointi (itsen arviointikyky), innoituksen vastaanotto ja kokemusperäinen viisaus. Keskittymiskyky ja kurinalainen mielikuvituksen käyttö puntaroidaan tämän chakran avulla.Tai toisin..., jos näitä avuja löytyy, vahvistuu kuudes chakra. Chakran ollessa heikko on itsepetoksen vaara. Monet sopimukset, joita ihmisten kanssa solmit, koskevat tavalla tai toisella rahaa, seksiä ja valtaa, sanoo Caroline Myss. - Tässäkin huoneessa petetään ja syntyy väärinkäsityksiä, mutta uskollisuus ja rakkaus  voi toisaalta tehdä tästä huoneesta valtavan voimanlähteen.

----

Nämä ovat niin syvällisiä juttuja, että päätä pakottaa. Varsinkin kun omalla kartallani tämä huone on niin 'täynnä'. Tosin tämän vuoden Ap-kartallani huone on ollut vähän helpompi. Merkurius ja Kuu ovat olleet yhtymässä Kaksosissa ja Vertex Auringon kanssa Ravussa. Huoneessa on myös majaillut Jupiter, joka on tehnyt kultaisen kolmion Nousumerkin ja Kheironin kanssa. 

Miksikähän ihmeessä minä näitäkin asioita tongin? Löytääkö sillä 'minuutta'? Missä arviointikykyni?


tiistai 24. helmikuuta 2015

8. huone, rahan ja hengen sotatanner

Nyt tulen oman karttani työläimpään huoneeseen. Onneksi olen jo näin vanha ja työstänyt sitä jo melkein koko ikäni, sillä huomaan, että huone on pikkuisen keventynyt tai siistiytynyt progressiivisella kartallani. Mutta töitä vielä on!

Taas nostan esiin tuon 2. huoneen, jossa mitataan elämän arvot, talouden pito, itsensä hoito jne, Sitä vastapäätä olevassa 8. huoneessa niitä todella mitataan, uudistetaan, poistetaan tai suorastaan osaa kuoletetaan.

Kun on läpikäyty elämää niinkin pitkälle, että on työtä, suhteita ja velvollisuuksia syli täynnä,  niin viimeistään nyt 8. huone on kuin se täpötäysi varasto, joka pitää siivota kipeäksi asti. Tai se on kuin koko talo ja sen sisältö, joka tulee uudelleen arvioinnin kohteeksi. Mistä voit luopua, mistä ei? Mitä antaa jakeluun, mitä säästää? Nyt on syytä jättää tilaa uudelle. Tehdä itsenkin kuolema aina vain uudelleen ja luoda uutta nahkaa. Mitä rooleja heittää hiivattiin? Mitkä arvot joutavat romukoppaan? Mitä uusia löytää Tässä parkitaan nahkaa!


8. huoneen haltijaplaneetta on Pluto ja energia Skorpionin. Kuten käärme luo nahkansa, tulee ihmisenkin kasvussaan käydä läpi pieniä kuolemia ja nousta uudistuneena. Skorpioni-energia takaa sen, että tällä alueella käydään syviä kasvuprosesseja. Täällä on yksinäisyys ja itsensä tutkiskelu, rankin huone psykologisesti. Seksuaalisuus, tunteiden tutkiminen, hiljaisuus ja syvällinen pohdinta. Myös salaiset suhteet ja  seksitaudit nousevat esiin täällä. Vahvuutena täältä löytyy uusiutumiskyky ja jopa pitkäikäisyys. Sukupolvien vauriot poistetaan, vanhat vihoittelut ja kaunat. Perintöriidat ja lakiasiat selvitetään. Tässä joko vahvistuu tai katkeroituu. Nousee spiraalin lailla seuraavalle kierrolle tai jää jurraamaan samalle.

Tässä huoneessa on paljon surun, kiukun ja ilonkin kyyneleitä. Täällä taistellaan olemassa olosta, ainakin halutun roolin olemassa olosta, talouden ylläpitämisestä ja hyvinvoinnista. Tässä tulee joku tai jotakin, joka laittaa kaikki uusiksi, polttaa poroksi, jotakin tulee ryöstetyksi tai väkivalloin irroitetuksi. Tässä huoneessa voidaan tapella verissä sormin. Ja jos et vielä ole kohdannut omaa minuuttasi, tässä se nostaa äänensä kuuluville ja puhdistaa yltään ylimääräiset roolit, nekin joita luulit arvokkaiksi. Fyysisesti paikkaa tässä voi olla kuvaamassa oikeussali, poliittiset kokouspaikat ja pankit. Henkisesti se paikka on ihmisen sisin ja omatunto.

Tämä huone on rahan ja hengen temmellyskenttä. Ainakin näin se on minulla ollut. Sen huoneen isäntäenergiana on skorpioni, joka minulla on ascendentti ja sen hallitsijaplaneetta Pluto sijaitsee tässä omassa huoneessaan, mutta Leijonan energiassa. Huoneen kulma on Ravussa, joka energia ehkä vähän tasoittaa tuota kaaoksen ja muutoksen huonetta. Siellä on myös stellium Ravussa (Merkurius, Venus ja Aurinko) mistä ehkä voimani olen saanut ja uskon itseeni ja yleensä elämään. Samoin Ravussa on Vertex ja Onnenpiste. Huonetta jatkaa sitten Leijonassa Pluto, Vesta ja Saturnus. Kun tähän huoneeseen osuu planeetan kulku, niin varmasti tapahtuu. Viimeksi siellä kulki Jupiter ja todella ravisutteli minua uudenlaista suuntaa kohden. 

Mitä Nyt? Laadin transiittikartan maaliskuun 1. päivälle. Silloin siellä edelleen kulkevat Jupiter ja Juno tehden yhtymää Pluto-Vesta-Saturnus- ryhmälleni. Ja silloin sinne tulee myös Kuu. Aavistan, että kommunikointi eri tahojen välillä voi olla minulle vilkasta, ja minun on otettava muutokset huomioon. 

Progressiivisen Kuuni kulku tuossa huoneessa takaa minulle pelkojeni kohtaamista, jopa kuoleman kohtaamista, taloudellisen kunnon kohtaamista, ehkä lainan ottoa. Progressiivinen Kuu Leijona-merkissä antaa kuitenkin rohkeutta, jota varmaankin atrologiselta kannalta katsottuna tarvitaan, koska Kuu pyörii siellä Pluton tietämillä. Ravun merkissä seilaavat Venus yhdistyen juurikarttani Vertexiin ja Ceres Onnenpisteeseeni. Jos se tietää jotakin hyvää, niin tarvitsen varmaankin sen. 

Tuntuu, että ensi kesää kohden on hiottava miekka ja suunniteltava sotisopua.

Tästä kirjoituksesta tuli vähän sekava, mutta sekava minulla on tämä huonekin. Sori!

torstai 19. helmikuuta 2015

Suu suppuun! Marsin neliöt stelliumille!

"Tarkkaile siis puheitasi ja kaikkia aggressiivisia reaktioitasi, sillä ne ovat vahvoja merkkejä eksymisestäsi sellaisten asioiden pariin, joiden hoitaminen kuuluu joillekin muille kuin sinulle."

Tuollainen varoitus löytyi Marsin neliöstä Merkuriukselle. Voisi olla ihan varteenotettava neuvo. Löpisen ehkä jonninjoutavia astrologisissa huoneissakin. Kukas siivoaa sotkut siellä! Ei ainakaan Mars. Nyt on hyvä pöllyyttää neliöhuoneita nurkkia myöten  ihan fyysisestikin ja siivota pois sellaista mitä ei tarvitse. Auttaisiko? ....ainakin jouluvalot poimin pois pihalta ja ikkunoista. Niiden tilalle juuri tänään istutin kukankotteja kasvamaan ja siemeniä itämään. 

Katselin varsin kahden vuoden takaista samanlaista kuviota sivullani 'Marsin ylämäkeä' (tässä). Vähän ahdistavalta tuolloin kaikki tuntui, tietokonekin pimahti eikä työt oikein maittaneet. Oli sellaisia 'isi-päätteitä' paljon. 


Tosi on, että kun olen taas laittanut itselleni monenlaisia uusia haasteita, täytyy ottaa vaarin tästäkin haasteisesta ajankohdasta. Marsin neliöt ovat sulkeutuvana, joten vielä on hetki aikaa puntaroida tekemisiäni. Missä menee pieleen? Mitä huomioida enemmän? 

Marsin energiaa tässä sytyttää tuleen myös sen saapuminen Oinaaseen 20.2. Minulle vähän pahaan aikaan. Oinas voi sytyttää noita haasteitakin palaamaan taivaan tuuliin, jos niitä ei osaa oikein käsitellä. Kun on samaan aikaan myös Kheironin oppositio omalle Marsilleni, joka myös voi aiheuttaa mielen pahoittamista tai jopa sairautta. Toisaalta olen hyvin huolissani eräästä ystävästäni, joka katkeroituu 'hullujenhuoneella', kun ei pysty enää huolehtimaan itsestään.

Mars tekee sekstiilit stelliumiini huhtikuulla, jolloin suunnittelemani asiat pitäisi loistaa kirkkaana tähtenä ja kesäkuulla olla toimintavalmiita. Tahti olisi ihan sopiva. 

Näinköhän he muinoin sotapäälliköt tulkitsi karttojaan? Näinkö suunnittelivat hyökkäyksiään tai varustuksiaan? 

Näinhän minäkin tässä toimin nyt. Parahin soturityttö.

Laitan tähän linkin Arto Virtasen ja Seppo Tanhuan keskustelua astrostudiossa Marsin ja Venuksen siirtymisestä Oinaaseen ja tulevasta uudesta energiasta."Vanha maailma kuolemassa pois?"

keskiviikko 18. helmikuuta 2015

7. huoneessa kohdataan Toinen!

Huomaan näitä huoneita pähkäillessäni, että tulkinta niistä on enemmän omaa mielipidettä kuin ehkä puhdasta astrologista tietoa. Lukijan kannattaa olla kriittinen.

Nyt palaan taas 1. huoneeseen, missä luodaan oma 'itse' sen perusteella, kuinka juuriltansa itse kukin saa ponnahdusalustaa ja kuinka asennoituu vuosien myötä siihen ympäristöön mistä on kasvanut ja maailmalle lähtenyt. Siihen kun liittää 2. huoneen arvot, syntyvät ne asenteet voimallisessa ja heikossa mielessä, miten kohtaa toisen ihmisen. Onko matkalla särmät hioutuneet, ja onko hyväksynyt itsensä? Oletko valmis kohtaamaan jopa enemmän tuota itseä, jonka kohtaat peilinä Toisessa 7.huoneessa? Oletko valmis ottamaan Toisen vastaan sellaisena kuin hän on ilman, että lähtee muokkaamaan häntä halutunlaiseksi? Kuinka kestää oma illuusio Itsestä ja Toisesta, kun se murentuu? Kuinka sitkeästi etsit unelmien Toista, jolla olisi juuri samanlainen näkemys maailmasta kuin sinulla itsellä?


Onko pettymyksien jälkeen helpompaa piiloutua ja paeta toista ja toisaalta myös itseä kuin kamppailla ihmissuhteista toiseen. Niin paljon on maailmassa erakkoluontoisia ihmisiä, kuka munkkina jossain luolassa asuen etsien 'jumalaa', kuka kaukana Lapin tuntureilla tai tuntemattomana kuljeksimassa katuja kuten sinkut suurkaupungeissa? Ovatko he tämän päivän 'erakkoja' tunnemielessä? Mutta...toisaalta. Pystymmekö hyväksymään neutraalisuuden itsessä ja toisessa? Jonkun elämäntarkoitus ja -oppi on vain olla yksin.

Mikähän on yksinäisen merkki 7. huoneessa? Onko se jokin vesimerkkeistä? Vaaka tai Vesimies, joka on pettynyt ihmiskunnan epäveljellisyydessä? Tai Kauris burn-outin kanssa? Oinas kärsimättömyydessään? Tai luontoa rakastava ja materiaa hamuileva Härkä? Tai Neitsyt arvostelevaisuudessaan ja kriittisyydessään? Entä Rapu liian paksun kuoren kanssa?

Jos vedän edellisten huoneiden tavan mukaan tähän esiin symboleina paikat, niin ne ovat asuntovaunu, leirintäalueet, teatterit, ravintolat, kokouspaikat, kurssit, seurantalot, festivaalit, kirkot mm. 

7. huoneessa tarkastellaan parisuhdetta, avioliittoa, kaikkia kohtaamisia ja ihmissuhteita. Täällä mitataan sosiaalisia ominaisuuksia tai taitoja. Ei niin, että etsitään siinä jotain korkeaa arvosanaa, vaan sitä kuinka pystymme ja uskallamme kohdata vaikeudet, joiden kautta on mahdollisuus kasvaa. Kunnon haukku voi olla kantavampi kuin pään silitys. Tässä huoneessa kohtaamiset ovat molemminpuolisia, sinun itsesi kannalta, että toisen. Ja aina merkityksellisiä, toiset vähemmän, toisen enemmän.

Tätä huonetta hallitsee ulospäin suuntautunut johtava Vaaka-energia, joka haluaa kaikkien tulevan toimeen toistensa kanssa,  ja rakkaudellinen Venus-planeetta.

Johanna Karpov tuo esiin tässä huoneessa seikan, josta voimme tutkailla toisen sopivuutta kumppanina. DC eli Sinä-akseli on tässä myös tärkeä ja määrää kulmallaan huoneen merkin. Kannattaa kurkata onko Marsin merkki se toivottu miehen energia naisen kartalla  tai miehellä Venuksen merkki. Johanna kysyy tässä huoneessa ystävyyden toivomaa olemusta ja suhteen muotoa mm. Mitä asioita puuttuu elämästäsi, mitä toivot siihen? Mitä piirteitä etsit toisessa ihmisessä? Miten toimit kriisitilanteissa?  - Jos tämä huone onkin unelmien ja realiteetin sotatannerta? Jos itsellä on Mars Neitsyessä ja tämän huoneen kulma on Härässä, niin ihmettelen tulisiko siitä hyvä suhde huoneen uranusmaisessa maisemassa? 

Henkilökohtaiset planeetat tässä huoneessa toimivat siten mitä energioita sen merkki osoittaa. Planeetat, varsinkin hitaat, muuttavat huoneen merkki-energiaa, Esim. Aurinko tässä huoneessa Härässä takaa sinusta luotettavan ystävän ja ehkä taiteellisen persoonan. Kun taas Neptunus voi luoda sinisilmäisyyttä maamerkissäkin. Merkittävää on planeetta aivan likellä DC:tä. Kaikkeen vaikuttaa myös koko akseli  ja siis vastakkaisen Asc:n alue. 

Kun tämän alueen ottaa mietintämyssyyn kaikkinensa, niin voisi löytää jotakin tärkeääkin, jotakin mitä voisi katsoa monesta näkökulmasta, jopa itseä kasvattaen.

Esimerkkinä oma kartta, missä 7. huoneen kärki on Härässä, mutta Uranus-planeetta Kaksosissa, siihen Ceres-asteroidi myös yhtyneenä. Itsekin olen huomioinut tuota huonetta liian kaksosmaisena. Härkä-energian myötä ymmärrän nyt eräänlaisen kiinnittymisen ja uskollisuuteni ystäviini, joita en helposti unohda. Kun taas Kaksos-energia on häilyvämpi, jengimäisempi, mutta myös takertuva, koska Kaksosen on vaikeampi olla yksin. Tulee mieleen oma isäni. Ei mikään olisi voinut loukata häntä raskaammin kuin se, että toinen jättää. 

Uranus taas Kaksosissa on eräänlainen itsenäinen muuttuja, muuttaja, kulkija ja osoittaa riippumattomuutta. Ideologisti sinne ja tänne. Uranuksen kaksosenergia on myös joustava, anteeksiantava, ymmärtäväkin, mutta pelottavan irrallinen ja hajaantuva. Lehtiranta tulkitsee Uranuksen sijaintia 7. huoneessa avioliiton vaikeutetena ja avioerona. Hän liittää siihen myös karmallisia sävyjä. ( esim. jotkut herkät ihmiset näkivät mieheni entisten elämieni vaikuttavana henkilönä, ja tässä elämässä meillä olisi nyt se kiitoksen rauhallinen kausi). Uranus tuo tässä huoneessa julkisuutta, karismaa, epäitsekkyyttä ja luovuutta. Lehtirannan näkemyksenä Uranuksen sijainti tässä kertoo usein myös epätavallisesta lapsuudesta (pelimannin tyttärenä ja avioerolapsena?).

Cerestä tässä tutkailtiin eräällä kurssilla, mutta äitinä tai luontoäitinä sen sijainti tässä ei ole vahva. Ehkä eräänlainen rooli 'yrttimummona' tulee tässä esille tiedonjakajana. Hoivapuoli tulee tässä enemmänkin esille luonnon kautta. Olenkin ollut onnellinen, että olen voinut kasvattaa omat lapset hyvään suhteeseen luonnon kanssa. 

Siis kaiken kaikkiaan tämä elämänlohko on eräitä niitä varteenotettavimpia alueita myös tähtikartalla. 

Jos kurkistan tilannetta NYT, niin löydän Auringonpaluukartaltani  7. huoneesta Kaksos-merkissä Venuksen ja Junon, Nämä ovat yhtymässä ja kertoo mahdollisesta suhteesta. Venus on neliössä Neptunukseen, joten tunne-elämäni mittelöi illuusioiden ja intuition maailmassa,  Progressiivisella kartalla sinne on tullut Pallas Athene Kaksosiin ja Uranus on siirtymässä 0 astetta Rapua. Huoneeseen on tulossa isän tytär soturi ja Uranus osoittaa toisenlaisia tehtäviä sen tultua myös 8. huoneeseen.

Pallas Athene toivon ja yksilöllisyyden jumalatar tässä huoneessa hallitsijamerkissään Vaa'assa huoneen mukaan. Lainaus Kaarinan sivulta Pallas 7. huoneessa: VII Seitsemännessä huoneessa tiedostetaan suuret linjat ja omataan kyky yhdistää eri intressipiirejä. Yksilön suuruus voikin ilmetä persoonasta riippumattomien yhteyksien tuottamisena. Vaikeuksia voi ilmetä omalla intiimillä kentällä ja seksuaalisuuden alueella tuttavuuksien ja kokemusten etsimisen kautta. Usein persoonattomat ihmissuhteet onnistuvat paremmin kuin kiinteät persoonallisen tason yhteydet.

Asteroideja voi lueskella Kaarina Pääkkösen sivuilta tässä.

sunnuntai 15. helmikuuta 2015

6. huone työn arvioimista

Jos katsomme oman elämämme elämänrataa astrologisesti, niin lapsuus jää usein taakse tässä huoneessa. 1.huoneen (jonka merkkinä Oinas ja planeettana Mars) mielikuva lapsuuden pihamaasta jossa ovat ensileikit. Huoneessa 6 pihamaa avartuu työmaaksi ja leikit työksi. Tässä ollaan Neitsyt-merkin vastuuenergioissa ja Merkurius-planeetan opin alueella. Maaelementin arvot tuli jo mitatuksi Härän huoneessa Kaksi, kiinteässä laadussa. Tässä huoneessa 6 tulee vastaan muuttuva maaelementti. Tässä ei olla enää kotipiirissä, jos ei sitten symboliksi voisi vetää noita kotipeltoja ja metsiä. Tässä tulee eteen aivan toisenlainen asunto työkenkineen ja työvaatteineen. Rooliasut!

Kurkistan tästä kauemmas 6. huoneen vastapäätä olevaa huonetta 12, jossa tämä tila laajenee piilotajunnan mystiseksi maailmaksi, jossa työtä tehdään ihmisen omalla henkisellä tantereella.


Yritänkö tässä rakentaa jonkinlaista synteesia? Ehkä sitä miten kaikki liittyy kaikkeen. Tällainen yritys auttaa minun omia opintojani tässä astrologisessa merkityksessä. Ja oikeammin koko elämässä. Astrologisella kehällähän näkyy kaikki elämän muodot ja syklit ja ne voidaan siirtää ihan oikeaan arkitodellisuuteen. 

Huoneessa 6 otat vastaan ensimmäisen työpaikkasi. Olkoon se sitten naapurin lapsen kaitsemista, sedän perunamaalla työstämistä tai toisten heinäpellolla olemista. Tai sitten se ensimmäinen kesäpaikka. Olet tietoinen itsestäsi ja kyvyistäsi, olet rakentanut omaa todellisuuttasi ja siirtymässä yhteisöön kokeilemaan sen kaiken sopivuutta siihen. Tämähän ei ole näin yksiviivaista ja helppoa. Jatkuvasti jokainen työstää näitä samoja huoneiden aiheita läpi elämän. En usko, että siinä kukaan tulee koskaan valmiiksi. Mutta oppii aina jotain enemmän. On aina vähän kypsempi, kokeneempi ja tietoisempi missä mennään itsen, toisen ja tehtävien kanssa. 

Uskon sen verran astrologiaan, että jos tässä huoneessasi on Merkurius tai Neitsyt-merkki, työelämään siirtyminen on onnekasta ja helppoa; olet nopeaoppinen, vastuuntuntoinen ja ahkera. Tietenkin energian voi muuttaa jokin planeetta ja sen hankalat kulmat. Mutta miten on tulen merkillä tässä? Voiko ristiriitoja välttää, kimpaantumisia, hanskojen lyöntiä tiskille vai antaako se sitkeyttä ja rohkeutta. Tai vesimerkissä pelkoa, pettymyksiä, loukkaantumisia ja itkeskelyä, mutta myös myötätuntoa ja halua oppia? Tai ilmamerkeissä suureleistä uskoa itseen ja osaamiseen, joka välillä menee yli laidan, jakaa iloisesti omaa ideaa, taikka vaihtaa alaa helposti (Kaksos-merkissä). Tämä oli heittona kaikki hyvin ylimalkaista.

Taidan katsoa, mitä Johanna Karpov tästä huoneesta tuumii. Johanna korostaa tässä huoneessa terveyttä. Miten hoidat terveyttä? Sehän liittyy keskeisenä myös Neitsyt-energiaan ja työkykyisyyteen. Osaatko olla yksin (itsenäinen työntekijä)? Kuinka palvelet muita (palvelualtius)? Kuinka sopeudut? Kuinka järjestelet arkesi? Miten hoidat lemmikkieläimesi?

Johanna ohjaa katsomaan planeetan luonnetta, joka antaa viitteitä siihen mitä taipumuksia löytyy eri työaloille. Kuten esim. Aurinko tässä Kaloissa antaa taipumusta hoitoalalle. 

Esimerkkinä on aina parasta ottaa oma kartta. Minulla työn huonetta hallitsee Härkä-energia. Planeettoja tai asteroideja siellä ei syntymähetkellä ole. Myönnän, että saada uskottavuutta ja luotettavuutta kaikessa mitä olen tehnyt, on ollut minulle tärkeää. Maamerkki tässä huoneessani on hyvä ja vahvistaa Neitsyt-isännyyttä. En ole työihmisenä kuitenkaan ollut mikään tehopakkaus, nopea tai 'aikaansaapa', ehkä vähän härkämäisen harkitseva ja mietteliäs, hidaskin. Olen aina ihaillut niitä, jotka saavat aikaan nopeasti jotakin, kuten esim. siivota koko huusholli yhdellä kertaa. Se ei onnistu minulta. Mutta organisointikykyä ja rauhallisuutta löytyy. En hötkyile. Varmaan tuo Jupiter-jousimaisuus on sitten tehnyt sen, että olen hyvin herkästi vaihtanut työtäni, kuten nuorempana, kokeillut rohkeasti aina jotakin uutta ja ollut kyltymätön oppimisen suhteen. Olisin kuollut pelkästään yhdessä samassa työssä.

Tätä Härkä-aluetta olen sitten pakertanut kierto kierron jälkeen ja päässyt jokseenkin tyytyväisenä suorituksiini ja oppimiini asiohin eläkkeelle. Eikä se 'ulkoinen työnteko' ole siihen loppunut. Onko niin, että härkäpäisesti ei voi irrottautua kokonaan elämänmenosta, vaan aina vain on puskemassa jotakin asiaa eteenpäin, sarvet ojossa ja jalka maata potkaisten.

Miten sitten NYT?  Oikeastaan ei sen kummempaa. Sama härkämäinen olotila 6.huoneessani, olkoon sitten kyseessä auringonpaluukartta, transiitit tai progressiivinen kartta. Tosin auringonpaluukartalla oli vastakkaisessa huoneessa 12 'onnenrastini', jonka tulkitsisin näin itselleni: Ota työhösi mukaan alitajunnan intuitiiviset oivallukset. Ne voivat antaa sinun työmaallesi onnenpotkuja! Jospa hyväuskoiselle!?

keskiviikko 11. helmikuuta 2015

5.huoneessa luodaan oma elämä!

Onko tämä se huone, jossa äiti lupaa sinun ensimmäistä kertaa mennä yksin naapuriin tai kouluun? Tai se hetki, kun sinulle sanotaan, että on aika hakea oma työpaikka, oma asunto? Onko tämä se paikka, jossa sinun tulee luoda oma maailmasi? Olet itse itsesi lapsi! Kasvatat sitä kierto kierron jälkeen. Täällä karkaat kohtaamaan ehkä ensimmäisen salaisen romanssisi.

Viidennettä huonetta hallitsee Aurinko ja Leijona-energia! Sen pitäisi olla oikein voimakeskus! Energiavarasto! Tuleekin symbolina mieleen pihapiirissä tai lähettyvillä olevat autotalli, varasto, kellari, aitta tai studiot ja ateljeet, myös tallit ja eläinsuojat. Mutta yhtä hyvin ihmisen sisin olemus.

Hyvin tuottoisan runoilijan Kerttu Kastellin pihapiiriä naapurustossani.

Tämä huone on elämän näyttämö, luovuuden, innokkuuden ja joltakin osin myös armon huone. Tätä aluetta kutsutaan myös nautintojen ja lyhyiden romanssien huoneeksi. Kaikki esiintyminen, itseilmaisu, taide ja viihde ovat tämän huoneen sisältöä, myös leikit ja kaikenlainen yhdessäolo mm. kerhoissa ja seuroissa. Mutta täältä löytyy myös syrjähypyt, vapaa seksi, keinottelu, uhkapeli, riskit, synnytykset (siis muutakin kuin lapset) ja himot.

Johanna Karpov kysyy toisenlaisia kysymyksiä kuin mitä itsellä juolahti päähän. Miten käytät luovuuttasi? Mistä nautit? Miten kasvatat lapsiasi? Mitä harrastuksia sinulla on? Miten romanssit alkavat? Miten luot identiteettisi? 

Katson esim. omaa 5. huonettani syntymäkartalla. Se sijaitsee Härässä. Ehkä olen koko elämäni pyrkinyt löytämään, luomaan tai jopa synnyttämään turvan itselleni itseni kautta. Jos ajattelee eronneen perheen lasta, turva täytyy löytyä muualta kuin perheestä tai kodista. Itseluottamuksen kauttahan se löytyy. Ei siis ihme, että myös Pallas Athene on tuossa huoneessa. Itsenäinen taistelija. 

Pallas Athenea kutsutaan myös tietoisuuden kohottamisen luonnottareksi ja tiedonetsijäksi. Se auttaa näkemään selkeämmin tuskankin läpi. Härässä Pallas pitää minua maan pinnalla. Kuitenkin niin että sylini on täynnä ideoita ja henkistä rikkautta. Haa, ihana huomata tutkiessani näitä juttuja, että minulla on myös 'maata' (siitä kartta aika köyhä) tai oikeammin Pallas on tässä merkissä 'Maalaisjärkeni'. 5. huoneen Pallas on vähän levoton, mutta tuottelias ideoissaan. Se tekee minusta hiekkalaatikon 'pomon'. Lapsesta muistankin kyllä, kuinka muut kerääntyivät ympärilleni odottamaan, mitä jännää ja ihmeellistä leikkeihin voisin tuoda. No-joo!

Pallas on yhtyneenä Kuunsolmuuni. Se ehkä vahvistaa luovuuttani ja idearikkauttani, mutta en ole itse vielä ehtinyt noihin solmuihin syvemmin paneutua..

MITÄ NYT tapahtuu tuossa huoneessani? Härässä ei tällä hetkellä kulje planeettoja. Mutta kas, siellä kulkevat asteroidit Diana, Rosengard ja Horus! Kaikki yhtymässä keskenään, Diana ja Rosengard melko tiiviisti. Diana, tunnekypsyyden luonnotar ja Kuun asteroidi, ehkä tällä hetkellä tiivistää itsenäisyyttäni, mutta myös tiettyä tunnetasapainoa. Ruusutarhaani työstän tällä hetkellä ruusutarinoiden muodossa. Joten hyvin loksahtaa!

Progressiivisella eli edistyksellisellä kartallani 5. huonettani hallitsee Ravun energia ja Uranus, joka on juuri 'astumassa' Rapuun. Jälleen siis löydän Uranuksen mylläämässä elämääni, ehkä kotiani ja siihen liittyviä asioita. En sure sitä nyt, kokoan voimiani ja kohtaan huomisen päivä kerrallaan!

Mutta jotenkin tuntuu, että tuo huone on kuin silta 'toisen ihmisen' luo. Alue, jossa itse on valmis kohtaamaan toisen kautta (peilistä) itsensä. Näkemään itsen toisen puolen toisen kautta. Olikohan hankala lause? Kuinka kohdata maailma ja toiset! Jos esim. elämässä on ollut rankka muutos, kohtaa myös maailman uudella tavalla, uudella itsellä.

maanantai 9. helmikuuta 2015

Huoneet 1 - 4 ja chakrat

Yksinkertaistan ja jopa arvoituksellisesti heitän erinäisiä vaihtoehtoja näiden huoneiden merkityksille ja mahdollisuuksille ottaa huomioon näitä osioita.

Jos näitä huoneita kutsutaan henkilökohtaisiksi huoneiksi, niin voisiko sanoa niitä myös egon rakennushuoneiksi. Egon tai itsen esittämiseksi maailmalle. Jos vielä heitän egon yhdeksi symboliksi "päällyskartan" ihmisen olemisesta, niin vaihtoehtoja löytyy. Ja miksei samaan rysyyn voisi ottaa ilmiön ihmisen sielusta ja sen vaeltamisesta egosta egoon, persoonasta toiseen, jotta sielu saisi ravintoa. Haluaisin raapaista sen kaiken mahdollisuutta myös chakra-energioiden kautta. En lankea kuitenkaan selittelemään tässä mitä on ego, mitä chakrat tai päällyskartta. Kuitenkin jokaisella on oma mielikuva tai tieto siitä.

Siksipä tuon noihin huoneisiin myös erään intuitiivisen ihmisen, Caroline Myssin, tulkintaa. Minulla oli aikoja, jolloin syvennyin paljonkin Caroline Myssin intuitiiviseen maailmaan. Alkuaan tartuin niihin tutkiessani intuitiota. Sittemmin kiinnostuin Myssin tulkinnasta ihmisenä olemiseen mm. arkkityyppien kautta. Arkkityyppejä tutkitaan myös 12- huonejärjestelmän kautta, joiden sektoreiden sisältö varmaankin on otettu astrologiasta. Myss on lisännyt niihin myös chakrat. Mitä lisää ne voisivat antaa näihin huoneisiin? Lainaan tätä tulkintaa kirjasta "Sielun sopimus" mahdollisimman yksinkertaistettuna, mutta erinäitä 'pointeja' korostaen, ehkä itselleni muistutukseksi.

Alla oleva kuva on mielenvoima foorumilta. Chakrat lähtevät alhaalta juurichakra eli 1. chakra ja siitä ylöspäin.



1. Egon huone: Ensimmäisen ja kolmannen chakran alue, itsen syntymä ja jatkuva jälleensyntymä.

Ihmiselämän perustus muotoutuu egon, itsetunnon (3.chakran sisältö) ja identiteetin tietoisuudesta ja miten kaikki se tulee toimeen muiden kanssa. Jos tässä rakentaa egolle monia rooleja, voi vain kuvitella miten käy. Jos juurichakra syntymän peruspohja (perhe, suku ja  ympäristö) ei vahvistu hyväksymisellä, on elämän pohja epävarma. Juurichakra eli ensimmäinen alin chakra ankkuroi persoonan kiinni elämään. Vahvana se sisältää sukuidentiteetin, sitoutumisen ja uskollisuuden. Varjopuolia ovat muiden poissulkeminen, ennakkoluulot ja illuusio omasta paremmuudesta tai huonommuudesta (se suuri tai pieni ego). 

Mikä merkitys siis Saturnuksella tällä hetkellä onkaan minun 1. huoneessani? Ja yleensä sillä planeetalla, joka siellä nyt kenelläkin kulkee. Pystyykö huonommuutta ja paremmuutta tiedostamaan? Kuinka hyvin juuriaan pystyy hyväksymään? Jälleensyntymä-ajatuksessa ihminen itse valitsee niin syntymäkartan kuin myös perheen johon syntyy. Uskoako tätä? Mielenkiintoista kuitenkin ajatella asioita tästä mahdollisuudesta.

2. Elämänarvojen huone: Toinen chakra (sakraalichakra)

Egosi kehittyy myös kaiken arvostamasi pohjalta. Arvostatko ulkonäköä, terveyttä, tavaraa, rahaa, seksuaalisuutta, omistamisesta, järjestystä, traditioita, jotakin toista enemmän kuin itseäsi? Mistä saat energiasi, mielihyväsi? Mistä onnesi muodostuu? Onko sinulle rakastamisen merkitys toisen omistamisessa? 

Toinen chakra sisältää sitkeyden, luomis- ja riskinottokyvyn, yksilöllisyyden, itsepuolustuksen, seksuaalisuuden ja sensuaalisuuden, taloudellisen vaiston ja fyysisen turvan, toisten kunnioittamisen tai varjopuolena alistamisen ja hyväksikäytön. 

Onneksi Maa ehtii pyöriä sekä planeetat että Kuu. Arvostukset muuttuvat yhdenkin ihmiselämän aikana. Ravisteleeko niitä sitten nuo ohikulkevat planeetat ja niiden kulmat vai vain elämän tilanteet? Kaikkeahan voi ottaa huomioon. Se ei maksa mitään.

Kuinka paljon Pluto muuttaa omia elämänarvojani juuri tuossa huoneessa vieraillessaan. Minulla on mahdollisuus löytää uusia arvoja koko loppuelämäni ajan Pluton opastuksella tässä huoneessa. Kiitos!

3. Itsensä ilmaisemisen huone: Kolmas (itsetunto, egon voimakeskus) ja viides chakra (ilmaiseminen)

Uskon, että jokaisen ihmisen tulee saada vahvistettua olemassa oloaan narsistisesti olemalla esillä silloin tällöin jollakin tavalla joka kauniisti laulaen tai humalassa huutaen. Se on tarve. Miten ilmennät egoasi eli persoonallisuuttasi? Läheisimmin sitä ilmentää sisarusten joukossa ja opetellaan pikkuhiljaa esittämään ajatuksia muillekin. Itsetunnon kehittäminen on päämäärä ja kolmas chakra eli solar plexus on ihmisen keskusenergian paikka. 

Kuinka paljon kunnioitat itseäsi? Kuinka paljon hallitset, omaat itsekuria, rohkeutta, jalomielisyyttä, etiikkaa, vaistoja ja intuitiota? Äärinegatiivisina ilmiöinä on hyljätyn tunne tai narsismi. Kestätkö arvostelua? Heittäydytkö muiden holhottavaksi? Jos tämä chakra 'vuotaa' tai on heikko, tunnet häpeää, kasvojenmenetystä ja identiteetin puutosta. Täältä nousee sinun äänitorvesi ja intuitiosi herkkyys. Entä viides chakra eli kurkkuchakrasi? Juuttuuko äänesi? Nielaisetko ajatuksesi sisääsi? Jäätkö taustalle ärhentelemään muiden 'röyhkimysten' käytöstä? Vai ojennatko selkäsi ja kerrot mitä ajattelet. Viidennestä chakrasta sanotaan, että siinä alistaa tahtonsa jumaluudelle voimana valinnanvapaus, usko, itsetuntemus ja kyky pitää sanansa. Chakran ollessa heikko sinulla on pakonomainen tarve kontrolloida ihmissuhteita ja tapahtumia. Tämä chakra on tahtoelämän keskus.

Miten siis eri planeetat ja niiden kulmat voisivat vahvistaa kolmatta tai viidettä chakraa ja tätä huonetta missä persoonallisuutesi pitäisi loistaa? 

Voi,voi! Itselläni tässä huoneessa kulkee hitaasti Neptunus ja pieneltä osin Uranus, eikä niillä ole kiirettä. 

4. Kodin huone: Ensimmäinen (juurichakra) ja neljäs (sydänchakra) chakra 

Tässä huoneessa yhdistyvät ne juuret, olosuhteet, mihin olemme syntyneet ja sittemmin myös se koti, jota itse olemme olleet perustamassa. Kaiken pohja on ensimmäisessä huoneessa ja tällä alueella luomme sille jatkoa esim. lastemme tai luotujen asioiden kautta. Tässä vahvistuu emotionaalisuus, tunneäly  (sydänchakra), ja se miten on motivoitunut auttamaan muita. Jos yhä haalaamme mukanamme lapsuusajan pahoja muistoja, ne tuottavat alakuloa ja masennusta tässä. Kodilla on myös symbolinen asema omassa sydämessä, unissa ja intohimoisssamme. Neljännen huoneen asukas on äidin arkkityyppi. Sydänchakran sisältö on rakkaudessa ja myötätunnossa vahvuutena anteeksiantamus, omistautuminen, innoitus, toivo ja luottamus sekä parantuminen vanhoista haavoista. Chakran heikkona ollessa ilmenee vihaa, kateutta, kaunaa ja kyvyttömyyttä antaa anteeksi. Sydänchakrahan haastaa antamaan anteeksi muille ja ennen kaikkea itselle. 

Tässä tapahtuu valinta siitä siirrätkö perhevammat ja negatiiviset käyttäytymismallit eteenpäin lapsillesi vai muunnatko ne optimismiksi ja elämäniloksi. 

Uranus tulee siirtymään kuukauden päästä tähän huoneeseen. Jaksanko kasvattaa optimismia ja elämäniloa, kun Uranus tekee raskasta kulmaa sekä kotiini että työnakseliini? Se varmaan riippuu siitäkin, kuinka elämänkierto ja syklit ovat hioneet egoni särmiä.

Ainakin itse sain näistä näkökohdista ajattelemisen aihetta. Aivan kuin huoneisiin olisi tullut enemmän valoa. Kevätvaloa!

keskiviikko 4. helmikuuta 2015

4. huone, koti ja juuret

Neljäs huone on minulle ollut aina oudoin. Kodin huone. Onko siis koti ollut minulle, 'kulkurille' vähän outo asia? Vastapäätä olevan 10. huoneen ymmärtäisin sitten symbolisesti maailmankotihuoneena, työn kotina. Mitä kannat mukanasi juurikodistasi, mitä on oma kotisi ja minkä löydät ulkoiseksi kodiksesi (eli työksesi) maailmalta? Työmaailmasi on usein yhtä tärkeä kuin se neloshuoneen kotisikin, yleensä se vie jopa suurimman energian itsestäsi. 4. huoneessa sinä keräät sitä energiaa tai jos se on ongelmainen, niin et.

Ymmärrän noiden sektoreiden eron siinä, että neljännessä huoneessa asuu Kuu ja sen vuokraisäntä on Rapu. 10. huoneessa asuu vaativa Saturnus ja sen isäntänä on Kauris, mutta tästä myöhemmin vähän enemmän. 


Siis Kuu tuo mukanaan lapsuuskodin perimät, sukujuuret, geenit, tottumukset, ahdistukset, muistot, haavat ja kaikki kokemukset sieltä, lähinnä sen mitä äidin kanssa on läpikäynyt, ja miten äidin on kokenut. Kuu on feminiininen, äidillinen voima, vesielementtinä Ravussa täynnä tunnetta. Enkä usko, että on lasta, joka ei löytäisi äidistään puutteita kuin myös turvaa ja pysyvyyttä. Jokainen saman perheen lapsi kokee äitinsä erilaisena. Onko omassa kodissa äitinä olemiseensa kukaan täysin tyytyväinen? Jos on, niin sitten se tyytyväisyys on omahyväisyyttä, josta varmasti joku lapsista jotenkin kärsii.

Jos tämä huone on vielä henkilökohtainen huone, niin  viimeistään tässä huoneessa tulisi päästää irti lapsuuden traumat ja ymmärtää niiden kokemukset merkityksinä tulevalle elämälle, valmistautua maailmalle. Ja kartallahan ne toistavat ja muistuttavat itseään aina, kun siihen osuu joku planeetta. Vai onko näin? Ainakin jokaisen huoneen ohittajaplaneetan kautta voisi pysähtyä miettimään, mistä seikasta se muistuttaa. Esim. kun isä-Aurinko tulee siihen. Eikä siinä tarvitse uskoa astrologiaa. Lukea vain yhden symbolin arkkityyppiä tai merkitystä ja antaa sen herättää ajattelemaan omaa elämää. Miksi kannan kaunaa lapsuuden muistoille? Miksi käytän energiaa miettimällä oman äidin aiheuttamia negaatioita tai suhdetta häneen tai suremalla omia kasvattajapuutteitani? Tai sitä miten pahasti kohtelin sisaria tai he minua? Tai sitä kun en saanut arvostusta jne ja niin edelleen. Tyypillisiä kysymyksiä tässä huoneessa. Usea on Freudille hyvin ärtynyt siitä, että kaikki negaatio johtuisi kodista ja lapsuudesta. Unohdetaan niiden opetus ja yleensä hyvä mitä on saatu. Loppujen lopuksi; miten paljon itse hallitset omaa elämääsi? Vai hallitseeko sitä vanhat traumat ja muistot?

En rupea tässä märehtimään omia menneitä. Näen siinä enemmän plussaa kuin miinusta. Sen huomion voin tehdä, että koska juurikarttani neloshuone (joka on tyhjä planeetoista) jaottuu sekä Oinas-merkin että Härkä-merkin energioille, niin Oinas sytytti tulia häntäni alle tekemällä minusta itsenäisen, jonka oli helppo jättää koti ja sen turva, mutta samalla pyrki loihtimaan sitä turvallisuutta ystävistä maailmalla ja oman pesän rakentamista. Ehkä tämä kaikki siksi, kun äitini ja isäni erosivat (Oinasta sekin) ollessani murrosikäinen. Jäin puoliorvoksi tietyllä lailla. Joskus olen surrut sitäkin, että erohommissa erotaan myös suvusta.
Entä NYT? Transiiteissahan 4. huoneessa kulkee nyt juuri Uranus IC:llä, joten kovasti jotain muutosta se kaavailee kotiani kohtaan tai sitten työtäni kohtaan siellä. En ole sitä vielä todennut tai ymmärtänyt. Ja yllätys, yllätys, viime kesän ja syksyn aikana siellä on kulkenut Diana vakuuttaen minulle edelleen itsenäisestä olotilasta luonnon helmassa. 

Progressiivisella kartalla Ic-akselini ja koko neljäs huoneeni on Kaksoset-energian ylläpitämää. En voi muuta kuin hymähtää. Kotini on tullut aika vuorovaikutteiseksi, koska näen, että minulla on vapaus ja tilaa pitää tässä erilaisia 'kestejä', tapaamisia ja kurssejakin kaikenlaisen opin merkeissä. Kodistani on tullut ideoiden, uudenlaisten ajatuksien ja alue. Kuten kesällä pihani on kahvilavieraiden valloittama, tosin vain osan ajasta. Tarvitsen toisen osan itselleni, olla yksin. 

Voiko tämä olla näin osuvaa? Ihmettelen vain.

maanantai 2. helmikuuta 2015

Muusta riippumaton toimija Mars?

Katselin tuossa juuri minttukahvia juoden TV:stä Cosmos-ohjelmaa vetovoimasta ja valoista, jotka loppujen lopuksi meille ovat valoilmiöinä avaruuden kummituksia. Eli monet tähtien valot, jotka ovat Maahan silmillemme asti vaeltaneet hurjana valonnopeutena, ehkä itse asiassa eivät tähtinä ole edes olemassakaan. Valo on vain jäänne, kuin henki, vaeltava kummitus.

Aurinkokunnan planeetat ovat kuitenkin vielä 'elossa olevia' vaikuttajia.

Mietin Mars-planeettaa ja sen sijaintia suhteessa Maahan. Astrologiassa Nikulan nimeämät Sisäpiirin planeetat; Aurinko, Merkurius ja Venus ovat hyvinkin läheisessä symbioosissa keskenään, ja Aurinko pitää ne lähellään vetovoimallaan kuten Maankin. Kuitenkin Merkurius ja Venus, vaikka he ovat niin Auringon vaikutuksen läheisessä voimassa, ovat omia planeettayksilöitä ja sellaisenaan lähettävät omia värähtelyjään Maahan ja sen ihmisiin. 

Mars toisella puolella Maata on enemmänkin yhteydessä itse Maahan, vaikkakin sen rata on Auringon ympäri. Onhan se naapuri. Liekö Jupiterkaan siihen vaikuttaa niin voimallisesti (ehkä suuren kokonsa vuoksi kuitenkin), sillä sen ja Marsin välillä vilisee miljoonittain noita asteroita, laaja alue, joka tulee ilmi jo Marsin (2 Maan vuotta) ja Jupiterin (12 Maan vuotta) kiertoradasta Auringon ympäri. 

Kuva uusimmasta Tähdet ja avaruus-lehdestä (1/2015)

Astrologisesti olen kuullut sanonnat, että Mars on itsenäinen toimija, muista riippumaton. Mitä se voisi tarkoittaa? Sitäkö, että se ei ole Maan ja Auringon puristuksessa? Sitäkö, että jumalainen Mars mytologian mukaan kuvasti sellaista arkkityyppiä, joka oli puhtaasti maskuliininen ja toimiva? Kädessäni on pyörinyt myös Markus Hotakaisen uusin kirja Mars. Siinä Hotakainen suree kahdeksan vuotta sitten kirjoittamaansa Mars - myytistä maisemaksi teosta. Juuri kun se tuli painosta, koko Mars-maailman käsitys oli mennyt uudeksi. 

Siis Mars yllättää aina vain. Uusin tieto lienee se, että Marsin pinnalta on löydetty orgaanista ainetta (Tähdet ja Avaruus 1/2015). Kaikki vanhat tulkinnat laitetaan yhä uudestaan romukoppaan tai sinne rutatut kaivetaan esille. Marsia varmaan naurattaa. Kuitenkin tunnen, että Mars kuten Kuukin ovat naapureitamme, jotka kaappaavat sisuksiinsa suurimman osan asteroidivyöhykkeeltä karanneista kivenmurikoista ja toimivat kuin kilpejä Maahan nähden.

Mutta uskon silti, että koska Mars on riippuvainen Auringon vetovoimasta, niin miksi ei myös Maan vetovoimasta sitä ehkä torjuvampana omaa etäisyyttä pitävänä voimana?

Tästä kaikesta johtuen minun on vaikea uskoa, että Mars olisi ja toimisi kulmillaan astrologisestikaan riippumattomana ja itsenäisenä toimijana. 

Juuri tällä hetkellä otan vaarin oman transiitin Marsin kvinkunssista Keskitaivaaseen eli työnakseliin. Tuota akselia kun pommittavat nyt hyvin useakin planeetta eikä vähäiset; Uranus ja Pluto. Kvinkunssi jälleen muistuttaa minulle 'ota tai jätä' -reaktiosta. Olen toki ollut viikonlopun rohkea teoissani, ja taidan tarttua yhtä rohkeasti toiseenkin haasteeseen, joka voisi viedä uudistavasti elämääni eteenpäin. Jo se, että laittaa jotakin alulle, on lähtökohta. Johonkin se pitää sijoittaa, ja tähän Marsin kulma minua ehdottaa. Kiitos astro.fi -sivuille ja astrokalenterin, josta on helppo näitäkin kulmia poimia!

Taustalla samaan aikaan on toki Marsin oppositio Marsiin, mutta annan sen mennä menojaan. Oikeastaan, jos annan Marsin nyt olla 'ennustajaukkona', se ennustaa näin: Jos et nyt ole oikealla tiellä, minä tulen ja työnnän sinut nurin! 

Joten jos laitan alulle jotakin, ja se ei ole minulle oikea, tulen tuupatuksi. Selvä juttu!

Tuosta riippumattomuudesta vielä. Siis jos minulla on näinkin valtavan haasteiset kuviot taustalla kuin Uranuksen oppositio ja Pluton neliö, niin miten käy Marsin voiman riippumattomuuden? Luulen, että Mars luikkii pöydän alle noiden kulmissa kuin koira häntä koipien välissä. Kuitenkin, on helpompaa kuunnella Marsia kuin noita muita. 

Se mikä tekee Marsista vähemmän maskuliiniseksi juuri nyt, on Kalat-energia (Kalat 16 astetta), jossa se vilvoittelee ja on vähän kuin köllöllään Chironin vierellä. Itsellä 3.huoneessa, josta juuri tuolla edellä olen kirjoitellut. Muistinkohan siinä Marsia ollenkaan? Joten en usko, että se pahemmin minua tuuppaa, ehkä enemmänkin roiskii vettä niskaani.