keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Astrologiaa Raahen seudulla

Olen huomannut, että astrologia on todettu lähiympäristössäni erittäin kiinnostavana.

Kahden viime vuoden aikana olen rohkeasti pitänyt kaksi alkeiskurssia, joita juurikaan en mainostanut paljoa muuten kuin tuttujen keskuudessa sähköpostin ja facebookin kautta. Osanottajia oli kummassakin ryhmässä 7-8, ihan sopiva määrä.

Tämä on innostanut myös minua paneutumaan syvemmin ja tarkemmin astrologian maailmaan, vaikka tässä blogissani sitten posotan vähän vapaammin mielikuvieni kera. Ei mikään opeta niin paljon kuin opettaminen! Kurssin pohjalta opiskelijat innostuivat sitten itsekin tutkimaan enemmän.

Innostusta osoitti myös se, että porukka ei halunnutkaan erota niine hyvineen, vaan pyysivät jonkinlaista kerhoa, jotta voisivat kokoontua ja tavata uudestaan. Niinpä jo kahden vuoden ajan on osa (niitä, jotka asuvat kaupungissa) porukasta kokoontunut noin kerran kuussa tutkimaan astrologiaa lisää. Jokaiselle on annettu omia juttujakin tutkittavaksi, joita he sitten ovat luennoineet muille ja jakaneet täten tietoutta lisää. Astrologi Lila Patrikainen Oulusta on myös ollut kolme kertaa kerhopäivinä luennoimassa mm.  Saturnuksesta ja Nousevasta merkistä täällä luonamme.


Lila Patrikainen on lupautunut nyt pitämään kanssani uuden astrologisen perustietokurssin toukokuun 13 - 15. 5 tässä Ruusumuorin kahvilatiloissa. Jos osallistujia on enemmän ja muuten kylmää ja sateista, kokoonnumme kylämme Liikuntasalin kerhohuoneessa. Kaukaa tulevat voivat myös yöpyä tässä luonani. 

Ilmoitukseni on myös facebookissa omalla ja Ruusumuorin Kesäkahvila-sivuilla. 

Tietenkin kahvilallani on oma tähtikartta ja tänä päivänä astrokalenterin ystäväsivu ilmoitti Ruusumuorilta tällaista: Aika hauskasti!

Ruusumuorin kesäkahvila - Aika nauttia elämästä

Ystäväsi Ruusumuorin kesäkahvila on tällä hetkellä luovuuden virrassa ja voit tukea hänen innostustaan kannustamalla kaikkeen mahdolliseen hauskaan tekemiseen ja jopa esiintymiseen.

tiistai 26. huhtikuuta 2016

Kvinkunssi jälleen hyvänä muistuttajana!

Olipa niin hyvä ja varteenotettava horoskooppi tämän hetken ajalleni Seppo Tanhualta, että ei muuta kuin joko toimeksi taas tai anti olla! Kukkikoon puu tai paleltukoon pakkasessa! Laulakoon linnut tai palatkoon etelään!


"Ihmeiden aika ei ole ohi, koskaan. Mutta mahdollisuus, johon tarttumista olet viivyttänyt omien vähän hölmöjen pelkojesi takia lähestyy vauhdilla viimeistä käyttöpäivää. Oho, sehän taitaa olla tänään. Nyt siis oikeasti kakaisemaan se mieltä polttava toive ulos sillä panttaamalla ja panttaamalla ahdistus vain kasvaa.

Merkurius kvinkunssi Jupiter"


Jukra vieköön!
Olihan se pakko jo töräyttää,
laittaa matkalle, kolmen vuoden työ.
Uranuksen kolmio Jupiter!
Joku lintu niin ihmeen kauniisti lehdossa lauloi
ilmestyi tuohon omenapuun oksalle
sirkutteli siinä, punainen rinta röyhisteli,
itse punarinta, Robinin lintu!

Tekee siis mieli laulaa ja kirjoittaa kuten Nikki, astrologi-ystäväni. Tietääkö, ymmärtääkö, edes kukaan kuinka astrologiaa voi runoilla. Kuinka sitä voi lukea? Nikki sen osaa, en minä. Enkä aina osaa edes lukea. Mutta jotakin maagista ja kaunista on siinä rytmissä.

Miksi edellisellä sivulla panostin vanhuuden valovoimaisuuteen, kun kuitenkin meinaan sortua sen jarruun? Miksi en valitsisi mahdolisuutta lentoon!

Kun minulta kysytään, mikä se tuo kvinkunssi oikein on, en vieläkään osaa vastata. Miksi se vain jurraa aivoissani. Sitten kun se tulee kartalleni, tiedän heti, että se on se viimeinen hetki, ota tai jätä, sillä seuraavassa hetkessä sille ei voi enää tehdä mitään. Kvinkunssi on jotenkin aina hyvä muistutus pelon olemassa olosta. Se nousee jostakin kaukaa ja syvältä. Se pelko, ettei ole tarpeeksi. En minä sitä sano, että astrologia olisi ainoa ystäväni ja tukijani, jota sitäkin se jollekin voi olla. Kiitän mielessäni monta lähellä kulkijaa, jotka ovat kannustaneet. Mutta astrologisten energioitten luona voi pysähtyä juttelemaan aina, ei tarvitse kysyä aikaa eikä varsinkaan sitä omaa hetkeä. Astrologia on haastaja, joka kysyy miten menee, eikä minun tarvitse kysyä siltä miten sillä menee.

Bloggaaminen on ollut nykyään vähän jäissä. Olen panostanut fyysisiin suorituksiin tuolla ulkona rantteella ja puutarhassa. Se tekee hyvää.

Sitten taas on mukava pähkäillä tätäkin tiedettä. 

On olemassa kaksi vähemmän tunnettua kulmaa planeettojen välillä suhteessa syntymäkarttaan ja tietenkin yleisesti tuolla taivaalla; kvinkunssi ( 150 astetta) ja sekstiili ( 60 astetta). Symbolit tässä:

Tämä tökkää, muistuttaa, ponnistaa jostakin alitajunnasta tai ehkä kaempaakin. 

Kuutarha-sivuilla tässä sitä kuvataan kivenä kengässä jalkaa hiertämässä, se on mukana Yodissa, Jumalan sormessa. Se on kahden planeetan jännite. Minulla tuossa Merkuriuksen ja Jupiterin hyvinkin osuvasti. Ilmaisun ja yhteisöllisyyden jännite. Uskallanko ilmaista jotakin, antaa jotakin laajemmasti kuulolle? Kvinkunssissa olevat elementit ovat aina erilaisia, kuten minun kuviossani on Härkä ja Jousimies, maa ja tuli. Melkein kuin minulla tuo yksi iso perennapenkki, jonka roskat yleensä laitan palamaan, kun se on niin vaikea roskista harata. Sehän ei meinannut palaa mitenkään, kolmas kerta vasta sain sen roskat syttymään. Märkä maa jurrasi vastaan.

Sulkeutuva kvinkunssi on 210 astetta, mutta en aio siitä sen kummemmin. Tämän hetkinen kulma oli minulla avautuva. Mutta astro.fi-sivuilla on näistä mukavasti, lyhyesti ja helppotajuisesti kirjoitettu. Jota minäkin tässä kertaan jälleen. Muistan, kun eräs vanha opettaja sanoi minulle noita hommia aloittaessani, että kun opetat lapselle yhden asian, niin opeta se 100 kertaa. Silloin se voi jollakin jäädä päähän. Miten lie tämä neuvo pätee vanhempaan ihmiseen?

Englannin kielessä kvinkunssia kutsutaan inconjunct eli quincunx. Tästä lisää cafeastrlogi-sivuilla.
Sieltä löytyi kvinkunssille tällaisia avainsanoja: 
redirecting, challenging, requiring adjustments, diverting. josta ymmärsin sen osoittavan suuntaa, haastaen, vaatien, oikaisten jne.

Kvinkunssin kanssa samankaltainen kulma on sekstiili, joka on 60 astetta avautuvana ja sulkeutuvana 300 astetta. Nykyään se ymmärretään helpompan aspektina. Jos kvinkunssin huomioon ottaminen jätetään, se ahdistaa, mutta jos sekstiilin avoimesti ja ystävällisesti osoittama mahdollisuus jää käyttämättä, se turhauttaa. Ja kyllähän turhauman kanssa pärjää paremmin kuin ahdistuksen.

Tämäkin alitajuntaa herättävä transiitti osoittaa kuitenkin enemmän valmiuksia tarttua ojennettuun tilaisuuteen tai lahjojen käyttöön ja on helpommasti toteutettavissa. 

En usko, että astrologiaa oppii pelkkää teoriaa lukemalla. Se pitää kokea ihan itse!


maanantai 11. huhtikuuta 2016

Venus Oinaassa - Elämänarvot kuntoon!

Oinasenergia on aika hallitsevana taivaalla. Alkuvoimainen tuli, jolloin olisi syytä katsoa elämän suuntaa ja arvoja, millä lähteä liikkeelle uudelle astrologiselle vuodelle.

Jouduin kysymään omia elämänarvojani juuri eilen, kun katselin vanhaa pihamaata ja kaikkea ränsistynyttä siellä. Ei siis ihme, että kun huomasin arvostavani sitä ränsistynyttä vanhaa, jota  yritän yhä pystyssä pitää, löysin huomion, että itsekin olen vanha (Metsätontun blogisivu tässä). Kuka arvostaa vanhuutta? Vanhan itse on ainakin sitä arvostettava!

Ei vanhuus välttämättä ole muistojen säilyttämispaikka. Se voi olla myös uuteen suuntautuminen, rohkeaa ja spontaania yltiöpäisyyttäkin. Vanhan pitää joskus työntyä esiin ehkä hullullakin tavalla. Hänellekin kuuluu vielä tila ja ihmisyys. Vanha voi yhä palvella ja opettaa.

Eli kun löysin rakkauden ylläpitämäksi arvoksi vanhuuden ja kaiken mitä siihen kuuluu, kuten kokemus, elämän henkinen rikkaus ja ymmärtäminen, niin nyt tuntuu oloni aika hyvältä.

Astrologia arkkityyppeinä ja elämän eri sektoreitten muistuttajana ojentaa hyviä vinkkejä kohdata hetkellinen todellisuus. On hyvä tarkkailla itseä, omia askeleitaan, suuntaa  ja päämäärää. Nyt Venuksen merkityksessä. Ja alueella missä Oinas leyhyttää liekkejään, kuten minulla 3-4. huoneissa, kodin ja elämään sopeutumisen alueella.

Venuksen merkitystä painotetaan astrologiassa usein rakkauden planeetana. Jos rakkaus ymmärretään kutkuttavana kehon vastustamattomana veto-voimana toiseen, seksulaalisuutena, niin silloin se kuuluu mielestäni enemmänkin Marsin piiriin. Venuksen tulkitsen kauneuden, arvojen ja naisellisuuden energiaksi. Tällä naisellisuudella tarkoitan feminiinistä voimaa, joka kuuluu yhtä hyvin miehelle kuin naisellekin. Mutta mitä siis on rakkaus, varmaan ikuinen kysymys?

Koska otan tulevalle Venus-kierrokselle vuosiarvoksi nyt 'vanhuuden', otan jälleen esille Evangeline Adamsin vanhan astrologiankirjan vuodelta 1932, mikä on alkuperäinen painos. Itsellä toki painos on vuodelta 1945.

Evangeline väittää, että kaikki ne tuhannet, jotka kyselevät ensi sijassa sijoituksista, yrityksistään, mahdollisuuksistaan toimia jne, ensi sijaisesti haluavat kuitenkin tietää Venuksensa sijainnin kartalla ja mahdollisuuksistaan löytää rakkaus. Evangelinelle Venuksen sijainti kartalla on yksi tärkein tulkinnan kohde. Tämän pohjalta häneltä usein kysyttiin sopivaa kohdetta ja sopivaa ajankohtaa sitoutua. Näissä asioissa hän katsoi syntymäkartan Venuksen merkkiä ja aspekteja, mutta myös transiitteja ja varsinkin Venuksen suhdetta Marsiin. Hän antoi Venukselle nimen Psyche ja Marsille Cupid eli Amor nuolineen.

Kuitenkin Evangeline korostaa, että Venus on paljon muuta kuin Rakkauden Jumalatar. Venus on hänen mielestään myös Taiteen Jumalatar, sisältäen kaiken kauniin ja jopa turhamaisuuden. Hän nimittää Venusta kuitenkin 'Vähemmäksi Onneksi' vertaillen sitä Jupiteriin, joka on 'Suurempi Onni', Siihen hän sisällyttää elämän suurempia merkityksiä, kuten viisauden, voiman ja aseman, ystävien, terveyden ja turvallisuuden. Hän tulkitsee Venuksen olevan lähempänä sosiaalista elämää ja taas Jupiterin enemmän yleistä ja liikemaailmaa. 

-----

Näen Evangelinen olevan kulttuurinsa ja aikakautensa hyvä astrologi. Ehkä hänen tyyppistään neuvojaa tarvittaisiin tämänkin hetken lamauhkan kourissa sairastavalle Suomelle. Useat astrologit ovat suuntautuneet enemmän henkiselle puolelle. Jos otan huomioon Venuksen arvomaailman sisällön, niin sehän liittyy myös avioliiton onnistumiseen.

Milloinkahan suomalaisella astrologilla on varaa palkata sihteeri, kuten Evangelinella. Hän saikin kymmeniä kirjeitä päivittäin ja oli täystyöllistetty.

Mitä lie Evangeline neuvoisi Venus-Oinas-energioissa? Kirja ei kertonut tällaista merkkikohtaisesti. Rakkaudessakin on usein kyse impulsiivisesta tunteesta, mikä ei aina kestäkään sitten arkipäivää. Luovuuskin voi olla hetkellistä ja innokkuutta sykkivää, joka voi tyssätä piankin kovaan itsekritiikkiin ja uskonpuutteeseen. Elämä sykkii ja tulvehtii ihanan palavasti kuitenkin. 

Sen kaiken voi perustaa sopivalle arvopohjalle. Elämän ilokkuus ja hetkellisyyskin voivat olla elämän arvona  ihan hyviä.