keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Tervetuloa Mars ja Merkurius! Kättäkö antamassa?

Mars kohtaa perääntyvän, vastaantulevan Merkuriuksen 10 astetta Kaksosissa. Jos uskoo, numerologiaan, niin 10 on täyttymyksen numero. Jos astrologiaan uskoo, niin Kaksos-energia on hyvin sosiaalista, avointa ja idearikasta. Uskon, että lämmin, joskin vähän varauksellinen kädenanto tuossa kohtaamisessa syntyy. Ehkä eriäviä mielipiteitä paljonkin.

Merkuriushan vähän linkuttaa perääntymisissä, ja vuorovaikutukselliset asiat vähän takkuilevat, asiat tuppaavat unohtumaan, koneita rikkoontuu ja kaikenlaista harmia tulee eteen. Mutta Mars on omillaan, varman päälle ja toverillisella päällä. Mukavasti Liisa tästä kohtaamisesta kirjoittaa TÄSSÄ BLOGISSAAN. (käytän isoja kirjaimia linkityksessä).

Just niin! Olen ollut kamalan sosiaalinen, ihan iloisella tavalla, monen monta päivää. Nyt haluan olla itsekeskeinen ja yksin. Oma hetki. Merkurius saa olla vinkulana. Mars sytyttää. Kun en ota yhteyttä mihinkään, ei tule aggressioitakaan. Oma pää saa pöristä rauhassa. Ja kyllä siellä pöriseekin. Kamalasti ideoita syttyy! 

Kaksosenergian huone on 7. Mars kulkee hyvin sosiaalirikkaasti minulle juuri nyt. Joten ihana päivä tämä Merkuriuksen ja Marsin kohtaaminen. Voin pysähtyä vähän kuin heidän energioittensa kanssa mittelöimään. Mars tykittää sykäyksiään. Merkurius on siinä kuin amerikkalaisessa pesäpallossa mailansa kanssa, eikä aina osu palloon, vähän kehno pelaaja. Mutta välillä osuu. Ja kirjaan ideat ylös! Kirjasin myös yhden ison kahvilavierailutilauksen ylös, tosin vasta elokuulle, joten Merkurius ei enää ole sitä häiritsemässä. Ei vielä Plutokaan. Pyysin heitä kyllä lähettämään tiedot kirjallisena, varmuuden vuoksi (varsinkin nyt kun Merkurius perääntyy).

Aurinko siellä myös, 5 astetta Kaksosia! Miksi Aurinko on ollut koko toukokuun oikukas? Suomessa se on pysynyt pilvien takana, sadetta melkein joka päivä, tulvimiseen asti. Intiassa ihmisiä kuolee sen paahteeseen. Onko Neptunus neliöinyt Aurinkoa? Kaikki puutarhatyö tässäkin viivastyy. Siivouskin, kun ei voi viedä vaatteita ulos tuulettumaan.  Sääolosuhteita ja ärhentelyä äärimmäisyydestä toiseen. ---- Suorastaan tragi-koomista tällainen vertailu. Juuri tällainen ajattelu voisi kuulua tämän Merkuriuksen ja Marsin kohtaamiseen.

Taidan syventyä 'ruusurasismiin', jossa siinäkin vähän samoja sävyjä.    


lauantai 23. toukokuuta 2015

Pilvi ja varjo astrologiassa?

Tämä on minun omia ajatuksiani ja mielikuviani. Mutta tämä on myös oma blogini, jossa saan niitä vuodattaa riemurinnoin.

Kun aiemmassa blogissani tässä maalailin astrologista maisemaani ja Pluto-pilviä, niin jatkan siitä vähän vielä.

Jotakin tässä sattui aika traagista ja koomistakin samalla. Liitin sen heti tuohon Pluto neliö MC-transiittiini, joka kuitenkin nyt toukokuun aikana on siirtymässä pois, mutta palaa sitäkin uhkaavampana syksyllä.

Plutohan on yhteiskunnallinen, jopa kosminen planeetta. Mitä me tiedämme kosmisuudesta? Ei juurikaan mitään. Sen olen joskus lukenut, että fyysikot tunnistavat avaruuden hiukkasista vasta noin pari prosenttia. Jos se on sitä jotakin kosmista... Mutta yhteiskunnallisuuteen, virkavaltaan ja sen byrokratiaan ei voi olla tuon tuosta törmäämästä. Kun minun yhteiskunnallinen osanottoni on vain parissa pojassa, jossakin ammattinimityksessä ja monioissa talkootouhuissa, se ei kovin paljoa näy, mutta tuntuu sitäkin enemmän. Pienet ihmiset auttavat toisiaan, mutta auttaako valtiovalta ja hallitukset? Aina vain törmää siihen, että sielläkin taistellaan värien, aatteiden ja ideaalien kanssa. Pieni ihminen unohtuu ja se mitä varten tuo suuri koneisto yhteisössä pyörii. 

Kun kotitiehen tulee reikä, ei se ole mikään pikkujuttu, kun on kesäkahvila ja odottaa mukavaa kesää. Voi hurja miten yhteiskunnan koukerot olivat mutkikkaita, kun tulee eteen se, että kuka tietä korjaa, kuka siitä vastuussa. Päätin jo, että Pluto!!!! Mitä teet? Tähänkö tyssäsi koko kahvilatoimintani? Plutoko herättelee minua yhteisötietouteen ja sen särmikkyyksiin. 

Noh. Hyvä naapuri hankki jostain varastostaan puolikkaan saunapadan, jonka laittoi väliaikaisesti rikkoutuneeseen siltarumpuun. Sitten kärrättiin soraa päälle. Muuta apua ei löytynyt. Siis tämä asia, kuten Pluton neliökin tulevat vielä kiivaammin takaisin syksyllä. Nyt kai pitää olla vähän hiljaa hengittämättä. Aanailen että tulossa on suurempikin kiista.

Tuon varjon voisi sitten ehkä liittää suurentelevan ja mahtailevan Jupiterin varjopuoleen. Jupiter lupaa välillä niin valtavan hyvää, että olen tottunut varomaan, ehkä juuri jupiterimaiseen luonteeseeni viitaten (Jupiter Jousimiehessä 1.huoneessa). Jupiter kasvattaa egoa. 

Egon kohentuminen mielestäni väliin on ihan tervetullut seikka elämäämme. Usein kuulen sanonnan 'kuinka se ja se asia pönkitti egoani, ja jaksan taas'.

Egoa voi tarkastella kaksipuolisesti. Henkisten ihmisten mielestä se on vaara ja sielun nielijä. Ego pitäisi tuhota.

Fyysisessä elämässä tarvitsemme sitä. Sen kautta pysymme pystyssä ja henki pihisee väliin heikommin, väliin voimakkaammin. Emme ole korkeavärähteisiä enkeleitä. Meidät on luotu olemaan sieluna ja egona yhdessä. Siinä kasvamme ja hiomme särmiämme. 

Varjo on psykologiassa Jungin mielestä meissä se puoli, mihin sullomme vaikeita asioita ja niitä, joita emme jaksa ottaa esille päivänvaloon. Joskus tuntuu, että oikein sisäänpäin kääntynyt ihminen elää varjomaailmassaan. Näen sen myös suojana. Siellä varjossa ei ole näkyvillä, ei toisten silmissä, ei vaarassa. Siellä voi rauhassa märehtiä elämää ja sen kosketusta itseensä. Yhtäkkiä sieltä voi valoon pulpahtaa valtavat energiavoimat ja rohkeus!! Olen sen nähnyt, miten se toimii. Se on joskus uskomatonta!

Varjon toinen puoli on  valo yhtä hyvin kuin valon toinen puoli on varjo. Siksi Jupiterillakin on varjopuolensa. Tähän kesän alkuun itsellä sattuu Jupiterin sekstiili MC:hen, joka vähän puhaltelee lounatuulen lailla noita Pluto-pilviä nyt pois, mutta lupaa niin hyvää, että nielasta pitää.

Tämä aika Jupiterilta on testi. Onko tämä kahvilajuttu minun omani (kolmen iloisen vuoden jälkeen?)? Jaksanko sitä? Ego? Kohottaako se egoa vähän liiankin paljon vai opinko olemaan kiitollinen ja nöyrä sille mitä vielä pystyn tekemään? Onko kaikki se apu, mitä olen saanut ja ihmeelliset onnenpotkut kannustamassa minua. Onko niillä tarkoitus potkia minua itseäni antamaan jotakin enemmän? Olenko velassa ja velvollinen? Vai olenko vain ansainnut sen kaiken? Uskon, että molemmat viimeksi lausutut kysymykset ovat egon maailmaa. Koska siihen liittyy pelko ja itseriittoisuus. Missä sielu? Miten se voi? Joskus on vain niin hyvä olla, kuitenkin.

Kolme kotini remonttipaikkaa odottaa vahvaa, osaavaa kättä. Minä tumpelo seison ja mietin, miten siitä suoriutua. Koti on linnani. Ja yritän pitää sitä yllä, ettei se romahda. Jupiterin sekstiili IC.

Kuitenkin, on ihmeen hyvä miettiä näitä pulmia jonkin teorian kautta. Astrologia vaikuttaa olevan oiva teoria tähän. Onko se teoria?

Voi että toivoisin, että joku toinenkin joskus näistä keskustelisi...

lauantai 16. toukokuuta 2015

Marsin kulku huoneissa 7-12: Ennustusta


Edelleen tutkailen huoneita, mutta nyt katson tulevaan eli ennustan itselleni Marsin liikkumisen 'tökkäyksiä'. Edelleen otan asioita esiin hyvin lyhykäisesti ja karrikoiden.

7. huoneessa ollaan vilkkaassa vuorovaikutussuhteessa ympäristön kanssa. Mars pukkaa esiin ihmissuhteet ja yhteistyön. Joko yksilö tuo tässä avujaan esille julkisesti innostaen muita mukaan tai hänet kutsutaan tai katsotaan tarpeelliseksi osallistua esim. talkoisiin yhteisön hyväksi. Sosiaalisuus ja julkisuus korostuu tässä. Mars sytyttää uudenlaista energiaa, joka voi saada vastustustakin, mutta myös innostaa. Mars voi tuoda esiin myös vaatimuksia. Miksi et voi toimia kuten minä? Tämä on myös sinun asia olla mukana! Ihmissuhteissa on joskus vaikea löytää kompromissia, hyväksyä toisen voima ja toisen heikkous. Tällä alueella Mars voi yhtä hyvin kehittää ihmissuhteista taistelukentän tai hyvän porukkahengen. Mars pakottaa testaamaan kutakin tavallaan miten hallita tasapainoisesti sosiaalista tilaansa. Mars on tässä Vaa'an ja Venuksen energioissa.
-  Mars saapuu 12.5 Kaksosiin ja minulla 7. huoneeseen ja on siinä merkissä 24.6. asti. Tuo edellinen mitä mietiskelin, sopii kyllä omalla kohdallakin tulevaisuuden haasteeseen. Omassa kyläyhteisössäni on meneillään monta pientä yhteistä asiaa, mm. yksityistiemme parannustalkoot ja luontopolun huolto. Avaan myös pian kahvilani ja otan vastaan ensimmäisiä ryhmiä. Vähän jännittää.


8. huone: Uudistumisen ja menetysten huoneessa on persoona psykologisesti koetuksella. Mars lisää intohimoa ja kunnianhimoa tässä huoneessa, sillä huone kuuluu Pluton ja Skorpionimerkin hallintaan. Nyt kysytään asennetta esim. yhteisiin varoihin, liikemaailmaan, suhteisiin ja omaan panokseen. Mars voi räjäyttää tässä aggressioita, häikäilemättömyyttä ja iskeä sähköä, joka tekee houkutuksille alttiiksi. Mars yrittää mahtailla tässä Pluton kustannuksella. Yksilön suoritukset ylittää joskus odotukset, synnyttää kilpailuhenkeä ja pahimmassa tapauksessa löytyy rikollisissa väärinkäytöksissä. Toisaalta Mars innostaa yksilöä tutkimaan asioita perusteellisemmin, ohjaa rohkeuteen ja kunnianhimoon. Silloin voi tulla esiin toisten väärinkäytöksiä. Pelastusoperaatiot ja turvallisuustehtävät kuuluvat myös Marsin osoittamiin suuntiin, Taiteessa ideat korostuvat alueilla, joka voi luoda uusia trendejä. Tässä huoneessa Mars voi saada pahaa aikaan, mutta myös hyvää.

- Jos tältä pohjalta povaan itselleni aikaa, jolloin kesäkahvilani sesonki voi olla parhaimmillaan, niin tuossa on pohtimisen arvoista asiaa. Voin yliarvioida itseni, ampua yli. Kun 8. huone minulla muutenkin on täynnä planeettoja eli työläin huone. Mars kohtaa Ravussa Merkuriuksen, Venuksen, Auringon (stellium) ja pian Vertexin ja Fortunapisteen. Marsin kierron loppupuolella tullaan Leijonan piiriin ja yhtymään Plutoon ja Saturnukseen. Joten Mars viipyy pitkään tässä huoneessa, tuonne 25.9. asti. Hatusta on kiinni pidettävä! Toisaalta Mars ei rellestä täten siinä yksin, vaan kumppaniplaneettojen kanssa ja niillä on oma sanottavansa energioihin. Povaan vähän hektistä, mutta hyvää aikaa, jos hillitsen ihmiselle ominaiset heikot alueeni. Hyvin kasvattavaa aikaa!

9. huone ilmentää toisenlaista, iloisempaa ja keveämpää vauhtia Marsille Jousimies-merkkisellä ja Jupiter-energisellä alueella. Korkeamman oppimisen käsitän sekä ihmisen henkisenä kehityksenä että parempana sijoituksena sosiaalisissa toiminnoissa. Mars voimistaa ja nostattaa tätä halua. Mars voi kiihottaa mukaan johonkin aatteelliseen, ideologiseen tai jopa sotilaalliseen toimintaan. Yhteiskunnallinen ajattelu nousee pintaan. Mars herättää katsomaan maailmaa vähän laajemmin ja monipuolisemmin, ja omat asenteet joutuvat kritiikin alle. Mitä sosiaalinen menestys sinulle merkitsee? Mikä on päämääräsi siinä? Vai tuntuuko että paikkasi on jossain aivan muualla? Matkat alkavat kiinnostaa tai uusi ideologia. Marsin energia houkuttaa kokemaan ja näkemään uutta maailmaa.
- Tässä huoneessa Mars on siis jo Neitsyessä. Kerään kuin muurahainen talven varastoon einettä, marjoja ja yrttejä. Lasken kesän tuottoa tai tappiota ja suunnittelen mikä tulevaisuudessa kannattaa ja mitä on tarpeen tehdä. Minulla on tässä huoneessa myös Marsin paluu, joten se voi laukaista aivan jotakin uutta kehiin.  Ehkä viimeistelen jotakin remonttia pihaympäristössäni, jos talous sallii. Minulla on ikäänkuin kesäelämän 'todistus' kädessäni ja analysoin numerojani, kaikkea sitä mitä 8. huoneessa on tapahtunut. Ja varmaan tekee mieli tehdä jotain retkiä vähän kauemmaksikin.

10. huone, jossa Mars koskettaa uraa ja työelämää aika polttavasti. Kymmenes huone kuuluu Kauris-energialle ja on Saturnuksen hallitsemaa aluetta. Mars joko vauhdittaa tai pysäyttää. Tarvitaanko uraputkea? Voisiko selviytyä vähemmälläkin? Miten terveys, mielenrauha, koti ja uraputki sopivat yhteen? Minkä puolesta taistelet? Marsin vauhti yhtä hyvin kuin pysähdys voi kuitenkin muuttaa asenteita työelämään? Tarvitseeko juuri minun ottaa kaikki vastuu? Osaanko jakaa sitä tai päästää irti? Mars ei järkeile. Mutta ihminen joutuu järkeilemään Marsin vaikutuksen jäänteissä.
-  Itselläni 10. huone osuu Vaaka-merkkiin. Siellä on myös Neptunus. Joten näkisin, että Mars voi melkeinpä humaltua tässä säässä. Minä itse voin olla humaltuneena jonkin uuden idean vaikutuksesta. Ehkä sen uuden työn tai idean ansiosta. Liitelen yläilmoissa, enkä näe tarkkaan mitä arjessä tapahtuu. Neptunus voi antaa luomisvoimaa, mutta myös illuusiomaista uskoa johonkin pettävään uskoon itsestä. Varohan muoriseni!

11. huone: Mikä sinä olet? Missä on sinun paikkasi yhteiskunnassa? Oletko osoittaja, veturi tai innoittaja? Vai oletko vain se peili, josta jokainen kohtaa itsensä, heikkoutensa ja vahvuutensa? Vai oletko luuseri, joka osoittaa kuitenkin yhteisön osaamattomuuden ja ymmärtämättömyyden inhimillisessä toiminnassa? Mars luo vaikuttavuuden halua tässä huoneessa. Taisteluhalu herää! Onhan tämä Uranuksen huonetta, Vesimies-energian hallinnassa. Mars herättelee todellisuuteen ja muutokseen. Elänkö arvojeni mukaista elämää  vai olenko vain taivaanrannan maalari ja unelmoin paremmasta maailmasta? Voisinko jotakin tehdä sen eteen? Mars ohjaa tässä myös tekniikan maailmaan. Joko innostut jostain uudesta tekniikasta tai suorastaan kaivat jonkun vanhan tekniikan esiin. Jos ei tekniikka kiinnosta, niin se voi olla jotakin uutta henkisellä alueella.
- Marsini on tullut jo 10. huoneen loppupuolella Skorpionin merkkiin joskus joulukuulla, joten nyt ollaan elämässä jo vuoden loppua ja uuden alkua. Se taitaa olla karhujen talviunen aikaa kuten itsellänikin.

12. huone: Turvaudun tässä enemmän Nikulan kirjaan ja tulkintaan. Hän sanoo niin hyvin tätä "Kehityksen sadon kokoomahuone". Mars vaatimassa tilien tasausta. ?! Onko Mars tässä huoneessa se vaativin? Viisain? Se ei mennä kohella enää iloisesti 'tökkäyksin' eikä pukkauksin, vaan vaatii syvempää otetta yksilön elämään. Kalojen ja Neptunuksen valtakunnan syövereissä on kai hyväkin olla vaatimusta. Mars on vakavissaan. Auta armias, jos tässä huoneessa et kuuntele itseäsi! Tai tajua ympäristön väärinkäytöstä ja häikäilemätöntä hyväksikäyttöä! Nyt voi olla kapinamieli pinnalla. Ainahan voi  sysäistä asioita syrjään; mitäs menneistä! Ja otat kaiken uudelle kierrokselle mukaan. Miten käy fyysisen voiman tai mielen rauhan? Eipä silti. Tässä voi herätä toisen tai toisten ymmärtäminen, vastuu heikommista ja auttamisenhalu. Kunhan se ei vain ole toisenlainen keino paeta omia torjuttuja asioita.
- Tästä alueesta en ala mitään povailemaan itselleni. Jotenkin se aika on liian kaukana. Ja ehkä liian rankkaakin. 




sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Marsin kulku huoneissa 1-6: Pitikö paikkansa?

Kesken puutarhuroinnin iski tutkijan intohimo.

Muistelen, että en ole aikaisemmin tarkkaillut sitä miten Mars kulussaan vaikuttaa eri huoneissa, vain summittaisesti siellä täällä. Pähkäilen näitä vähän omasta näkökulmastani jälleen, mutta pyrin ottamaan yleisyyden siihen mukaan. Otan lähdeaineistoksi tutun ja kuluneen Raimo Nikulan kirjan Astrologian ihmiskuvan. Mahdollinen lukija voisi miettiä näitä huonetilanteita omalta kartaltaan. Itse tutkailen niitä menneen ajan kannalta tässä. Mikä piti Marsin kulussa paikkansa?

Jos ajattelee, että Marsin luonne on hyvin omintakeinen, niin kaikki vain tapahtuu. Se ei kysele, ei mahdollista, se vain toimii, pukkaa jotakin käyntiin, joko sitten päin seiniä tai iloisesti jihuu-sitä mennään-vauhdilla.

Eräältä metsäretkeltä löytämäni kivi, jonka kuviot muistuttavat huoneita.

1. huone on Marsin oma huone ja varsinkin, jos se on Oinaassa tai muussa tulimerkissä. Elämään astumisen huoneessa. Tässä MINÄ tulen. Kulkiessaan tässä huoneessa Mars voi iskeä yltiöpäistä itsevarmuutta ja innostusta, mutta yhtä hyvin syvää loukkaantumista, jos jokin asia ei suju tai tulee väärinymmärretyksi tai lannistetuksi. Marsin ollessa ykköshuoneessa tulisikin varmaan tarkkailla omaa käyttäytymistä eri tilanteissa. Miten minun toimintani nähdään ulkoa päin? Onko se uneksivaa, vain taivaanrantoja maalailevaa, kuten se voisi olla vesimerkeissä? Tai suuria lupauksia ilmaisevaa, joita ei ehkä kaikkia voikaan täyttää kuten usein ilmamerkeillä? Tai jumittuuko toiminnan halukkuus liikaan järkeilyyn kuten maamerkeillä ja tyssää kokonaan.
- Itselläni Mars tuli 1. huoneeseen luovan Jousimiehen merkkiin vuoden 2014 syyskuun puolessa välissä, jolloin kovasti jo keskityin ruusujen maalailemiseen ja tulevaan näyttelyyn. Ilmankos puolukat jo loppuvat pakasteesta. En silloin ehtinyt paljoa puolukassa kulkemaan. Innostuin toisenlaisesta ajasta. Usko sen toimivuuteen kasvoi.

2. huone onkin sitten Marsille haastavampaa tilaa, kun siellä on talous, terveys ja yleensä voimavarojen käyttö. Laittaako Mars talouden sekaisin jollakin intohimo-ostoksella tai teettää töitä yli jaksamisen? Vai herättääkö Mars esiin jonkin perinnöllisen sairauden tai muuten tuo esiin jonkin seikan sukujuurilta, joka panee pään hetkeksi sekaisin. Innostaako Mars sinua yrittämään aivan uutta aluetta? Herääkö seksuaaliset tunteet eloon vai ahnehditko jotain muuta, ehkä maallista tavaraa? Näitä aiheita voisi ajatella elementtien kautta paremminkin eli sille merkille missä Mars vaeltaa, myös Marsin kohtaamisissa pleneetoissa yleensäkin kaikissa huoneissa.
- Esimerkiksi Mars kulki 2. huonettani viime vuoden loka-marraskuussa Kauriissa ja Vesimiehessä. Kauriin järkevyys hidasti Marsin luonnetta, haastoi taustalla vastuuseen. Minulla Mars ehkä herätti monenlaiset muistot menneiltä ajoilta mieleen, koska olin silloin erään yhdistyksen 40-vuotisjuhlissa mukana. Tanssin kipeällä jalalla muiden yhtä vanhojen ja vaivaisten kanssa areenalla samat vanhat tanhut, joita mentiin 40 vuotta sitten. Kaikki se vanha yhteisöllisyys ja ystävyys heräsi eloon (Mars-Vesimiehen vaikutus). 

3. huone; vuorovaikutus ja opinhalu, elämään sopeutuminen tulee esille tässä. Miten Marsin luonne siihen reagoi? Se voi sysätä eteen aivan uusia tilanteita. Valitset lähdetkö mukaan vai ei. Se voi laittaa liikkeelle jotain aivan uutta aihetta, jota haluat oppia tai opettaa. Mars herättelee uusia mielenkiinnon aiheita eteen.  3. huonehan on Kaksosen yleistä tilaa, innosta pulppuava vuokraisäntä, jota ei voi olla kuulematta. Ja mikä tahansa ilmamerkki, niin Mars on siinä innoissaan, suorastaan puhaltelee. Tulimerkissä samoin. Innostutko naapureiden tai ystävien kanssa samasta asiasta? Vai tuleeko riitaa mikä kuuluu kenellekin (maamerkki), tuliko sanottua pahasti? Tuliko itkun paikka, pettymys ja pää tyynyyn vain (vesimerkit)? 
- Oma 3. huoneeni on kuuluu Kalojen valtakuntaan. Kaloissa on myös koti-Kuuni. Kun Mars saapui sinne tämän vuoden 2015 alussa, puhua palpatin aikalailla astrologiasta. Pidin kotonani pari pientä kurssia. Tunteilla taisin puhua, mutta kokemuksen viisaudella. Mars liikkui tunteiden valtameressä, sillä jos astrologiasta on puhe, niin kyllä se tunteita herättää ja usein nousee kuristus kurkkuun. Siis se oli itsellenikin aivan uusi alue hallittavaksi. Osuvaa, kun mennyttä nyt tutkailen! Täytyy vain muistaa, että vaikka Mars pukkaa asioita käyntiin, niin ihminen itse on kuitenkin aina vastuussa teoistaan.

4. huone kodin huoneena korostaa sitä miten sinua on kasvatettu ja miten sinä kasvatat omaa perhettäsi. Miten olet löytänyt oman vahvuutesi? Onko se uhman voimaa taustana katkeruus? Vai onko se vapaata energiaa kaiken ymmärtämisen jälkeen? Mars tulollaan tähän huoneeseen voi tökätä näitä asioita päivän valoon. Tulimerkit voivat purkaa yllättäen vanhoja tuntojaan. Ilmamerkit ehkä ymmärtää menneisyyden haavoja. Maamerkit etsivät turvallisuutta menneestä, ottavat yhteyttä vanhoihin sukulaisiin ja samoiten ehkä vesimerkitkin. Saako Mars esiin sinussa suvun matroonaa tai vanhojen asioiden kaivamista ikävässä merkityksessä? Pidätkö iloiset sukujuhlat vai haudotko kostoa? 
- Marsin tullessa Oinaaseen tämän vuoden helmikuun lopulla, se tuli myös 4. huoneeseeni. Se huone on Ravun hallinnassa ja Kuun huone. Mars viilenee tässä merkissä, vesi muuttuu höyryksi. Mars nostaa tunteita pintaan. Ehkä itseni syvimmät tunteet liikkuvat kirjoittamisen kautta. Kirjoittaminen on minulle suorastaan pakkomielle. Sitä vain kirjoittaa vaikka ei osaakaan. Se on kierre ja se on -listi. Kyllä minä tanssin ja tuon esiin kehoni, materiaalisuuteni, yleisönkin edessä ja ei se mitään. Mutta jos minun pitää tuoda esiin jokin syvä asia kirjoittamisen kautta, minä joudun pakokauhuun. Painettu teksti on syvältä. Nyt puhun ajasta, jolloin kirjoittelin innolla ruusutarinoitani. Osuu hyvin, sillä siihen liittyy myös lapsuuden koti ja sen perinteet, muistot kaikkinensa.

5. huone, luovuuden ja lapsekkaan innostuksen alue. Eiköhän Mars viihdy tässä? Sehän on Auringon ja Leijona-energian hallitsemaan aluetta ja sinne sopii Mars hyvin. Sehän menee polkkaa niin että hippulat vinkuu. Vai meneekö? Ego siellä voi mennäkin. Itsetunto ja itsekkyyskin voi nousta liikaakin esiin tässä. Mars tahtoo kärsimättömästi tässä toimia. Tällöin voi korostua yritteliäisyys ja riskin otto, yhtä hyvin luovuus ja rohkeus tulevat esille. Heittäydytkö tunteiden vietäväksi ajattelematta seuraamuksia?
- Marsin tullessa itsellä tähän huoneeseen, joka kartallani on Härässä, valitettavasti, sillä tämä maaelementti jarruttaa Marsin voimaa. Mars toimi tässä huhtikuussa ja antoi kyllä rohkeutta ja sisua, mutta jotakin alkoi epäilyttämään. Mars antoi vauhtia, mutta Härkä pysäytteli ja tonki sorkallaan maata. Mikäs luulet olevinasi? Jokin kumma alkoi jurrata intoani.

6. huone, työ ja terveys! Viimeistään tässä, Neitsyen ja Merkuriuksen hallitsemalla alueella, otetaan järki käteen ja puntaroidaan asiaa uudestaan, vaikka Mars pökkii menemään. Toisaalta Mars herättää egon itsekkyydestä toimimaan enemmän yhteisön hyväksi, ottamaan vastuuta muustakin kuin lähipiiristä. Kuinka toimivat palveleminen, arkinen työ ja käytännön asiat? Kuinka hallitset tekniikan ja taidon hallita toimiasi? Ehkä Mars tuo esiin energiallaan juuri työhön liittyvää kekseliäisyyttä ja ongelmien ratkaisutaitoa. Miten voit parantaa omaa terveyttäsi? Kannataisiko lähteä useammin lenkille tai tarttua punttisalin välineisiin? Jokin kriisitilanne työssä tai terveydessä ajaa pakkotilanteisiin valinnoissa. Pitäisikö uudelleen kouluttautua tai käydä lisäkursseja?
- Minun 6. huoneenikin on Härässä, mikä sopii hyvin yhteen tuon Neitsyt-energian kanssa. Jouduin todella analysoimaan tekemisiäni uudelleen tuossa huhti-toukokuun vaihteessa. Oli pakko jarruttaa ja laittaa 'suolaan' unelmia kaikesta siitä, mitä olisin halunnut ehtiä tekemään. Ei unelmat mätäne, mutta keho ja mieli voi väsyä. Talous ja jaksaminen joutuu syyniin myös. Peruin koko kirjani painatuksen. Siirsin sitä vuodella. Helpotti se.

----

Aika osuvaa oli Marsin kulku. Jatkanpa huoneita, mutta tulevaisuuden näkökulmasta. Aion vähän 'ennustaa' itselleni.


maanantai 4. toukokuuta 2015

Sydänten toukokuu!

Otsikko voi vähän hämätä. Ilahduin vain kun katsoin astrokalenteriani, joka on sydämiä täynnä, siis Venuksen symboleita. Viime kuu täyttyi Merkuriuksista.

Lähdin katsomaan taivaan tilanteita, kun mietin, missä mennään. Ja missä on unelmien planeetta Neptunus? Mistä kiinni ottaisi? Mistä ensin, kun unelmia on niin paljon?


Venus olikin tänä päivänä kvinkunssissa Nousumerkin kanssa. Olen antanutkin maailman rauhassa myllertää ympärilläni, en ole uutisia kuunnellut, enkä paljoa nettiä lukenut. Kahvitauon vietin pienen runokirjan kanssa lintujen laulua kuunnellen. 

Piti juosta etsimään erästä hyvin kaunisäänistä laulajaa, jota en ollut ennen kuullut. Lintu ei ollutkaan mikään rastas, vaan pieni punarintainen. Hemppo tai punavarpunen? Onko niitä edes täällä? Sain vieraita. Metsäretkeltä tulivat. Olivat löytäneet karhunpesän.

Jotta on siinä minulla naapureita! Huomasinkin, että Neptunus on 9 astetta Kaloja ja on siirtynyt kartallani 3. huoneeseeni. Ilmankos lähiympäristö painaa päälle huolineen (tietyömaa) ja iloineen. En minä karhua pelkää.

Venus on vielä Kaksosissa, mutta tulee pian omalle reviirilleni Rapuun viikon päästä. Jotenkin kaipaan romantiikkaa. Romantiikkaa ja unelmia. Johtunee varmaan arkityön paljoudesta, puutarhatyöstä, jossa kuljen kottikärryjen ja lapion kanssa. 

Päällä onkin rankka Saturnuksen neliö Kuuhun ja aika osuvaa tämä teksti tuolta astrokalenterista:

Muita on nyt turha syytellä raskaaksi käyneestä elämästä, sillä itse olet velvollisuutesi hankkinut ja vain itse voit niistä vapautua. Kuulostele nyt niin rehellisesti kuin pystyt missä väsymys ja kyllästyminen iskee kaikkein kovimmin ja tiedosta että juuri samassa paikassa teet nyt täysin turhaa työtä. Jotain on pakko karsia ja ellet muuten usko, iskevät sairaudet opettajina kimppuusi karttakeppi paukkuen.
Saturnus sulkeutuva neliö Kuu
....eENn minä kyllästy, en turhaudu! Pikkuisen väsyn kyllä. Taidan pitää pitempiä kahvitaukoja.