lauantai 28. syyskuuta 2013

Tulkintojen erilaisuutta

Minulla on juuri nyt Marsin yhtymä Saturnukseen. Muutamassa päivässä ohimenevä kuvio. Nyt otan huomioon tulkintojen erilaisuutta.

Ensiksi omani (heh): Juuri eilen illalla luonani oli ryhmä, jossa keskusteltiin jonkinlaisesta pysähtyneestä energiasta. Yksi oli jättänyt 10-vuotisen työuransa. Toinen tunsi, että haluaa pysähtyä ja olla vain. Usea oli huomannut arvojen uudelleen järjestelemistä. Huomasin, että itsellä oli juuri saman tapaisia ajatuksia. Riisua jotakin pois. Pysähtyä. Miettiä tarkemmin, mikä on tarkoituksellista mikä ei.

Tätä voi tietenkin perustella yleisen T-ristin suunnalta astrologisesti, mutta itse pysähdyn tuohon pieneen transiittiini. Itse ymmärtäisin, että Mars tulee rajoittuneelle energialle, missä pitäisi osata arvioida elämän kulkua ja kriittisesti tutkia toimiaan. Ei yhtymät aina voi tarkoittaa jonkin uuden asian alulle panemista. 

Luin Johanna Karpovin Astrologian opasta. Hän kuten monet muutkin tähdentävät Saturnuksen symboliikkana tiivistämistä, kaventamista, kitkemistä...reaalimaailman esilletuloa. Kuten minulla Saturnus kiinteässä merkissä, tässä se myös voimistaa periksiantamattomuutta ja saattaa aiheuttaa jopa paikalleen pysähtymisen. Johannan mukaan Saturnukseen liittyy myös väkevöityminen. Tästä tulkitsen Saturnukseen, varsinkin Leijonassa, liittyvän myös jonkinlaisen periksiantamattomuuden. Jota sitä nyt Mars yhtymällään ravistelee. Pitäisi vain luopua, antaa periksi. Osata laittaa luukut kiinni oikealla hetkellä!


Tanhuan sivuilla oli vähän toisenlaista tulkintaa:

Tosi on, että onhan Saturnus sosiaalinen planeetta ja usein pelaa yhteisön kautta. Siksipä täältä löytyy taas yhtymänä mahdollisuus sitoutua laajempaan kuvioon yhteisössä, uuteen kiinnostavaan projektiin kahdeksi vuodeksi eteenpäin. Kuitenkin ne omat voimavarat huomioonottaen. Raamit ovat tärkeät rakentaa kaikessa toiminnassa. ...Naurattaa tämäkin, sillä tosin olen kokeilemassa jotain uutta ihan lähipäivinä, mutta en ole ajatellut sitä lainkaan kahden vuoden projektiksikseni. Retkiopastamista?

Kolmanneksi otan Astrologiset syklit-kirjasta Stenbergin ja Lehtirannan tulkintaa. Se ei ole yhtä toiveikasta tai hyvää lupaavaa kuin edellinen, mutta voisi olla hyvää jatkoa minun retkiopas-toimintaani. Kirjoitan sen kokonaisuudessa tähän:

"Marsin yhtymä Saturnukseen pitää sisällään tukahdutettua kiukkua ja pettymystä, sillä nämä planeetat ovat luonteeltaan varsin ristiriitaiset. Joudut kenties tekemään kovsti töitä, mutta saatu hyöty on vähäinen. (No joo, kaikki riippuu asenteista!) Työttömyys, pakkoloma tai lyhennetty työviikko voivat niin ikään kuulua tähän kuvioon. Jos oivallat asiat oikein, niin voit muuntaa tämän transitin vaiktukset tarkkuudeksi ja tehokkuudeksi työssäsi. Koet ilmeisesti tietyt ihmiset jotenkin ärsyttävinä, etkä tiedä miten heihin tulisi suhtautua. Olet tavallista alttiimpi saamaan luunmurtumia, jos likut ajattelemattomasti katsomatta kunnolla eteesi."

Siis hyvä varoitus! Jos yleensä tässä retkestä jotakin tulee, niin pistänpä suuni kiinni, kun ärsyttää ja seuraan polkua. Mitenkähän tämän Saturnus-Leijonan huomenna käykään!? 

Otan kuitenkin huomioon senkin, että tuo Saturnukseni on kolmiossa Jousimies-Jupiteriin, toiseen sosiaaliseen planeettaani ja luotan, että sieltä löytyy onni onnettomuudessa ja hymyäkin huuliin, kävi miten kävi!




sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Kertooko astrologia miten tulee toimia?!

Olet henkisesti valmis uusiin työhaasteisiin!

 

Tällainen astron viesti postissani vähän hätkähdytti minua. Todellakin, olen kirjotellut noin kahden vuoden ajan Marsin liikkeistä ja tarttumapinnasta syntymäkarttaani nähden. Ihmetellyt olen sen osumia elämääni. Mutta myös epäillyt. Näitä osumiahan löytyy melkeinpä mistä tahansa kun oikein penkoo tätä elämänmenoa. Vai löytyykö? 

 

Mars on sulkeutuvassa sekstiilissä Keskitaivaaseen ja pian siihen yhtymässä. Mikäpä muu toiminta olisi mojovampaa kuin juuri Marsin kuviot työnakseliin. Näihin aikoihin kaksi vuotta sitten oli suunnitelmissa kahvilan pito. Sitä seurasi yrittäjäkurssit ja kaikenmoiset suunnitelmat. Jotakin on tehty valmiiksi, sen kun jatkaa vaan. Nytkö sitten pitäisi tarttua johonkin uudenlaiseen työhaasteeseen?!!

Vähän on vaarallista tämä astrologian seuraaminen! Sen seuraaminenhan voi aivopestä minua suorittamaan asioita sen osoittamaa tietä! Sehän suorastaan haastaa. Tuntuu melkein kuin olisi maratoonari. Juuri kun on kaksi kilometriä juostu, usutetaan vain seuraavalle etapille, missä sulle ojennetaan vähän juotavaa ja menoksi seuraavalle. Loputonta menoa! Siis jos vielä alkaisin Marsin kyytiin, pitäisi taas olla uudet kujeet ja uusi meno! Mistäs minä sellaista taas, tässä iässä? Vai pitäiskö panna jarrut menolle ja muuttaa toimintatapa aivan päinvastaiseen suuntaan. Onhan esim. sohvaperunanakin olo toimintaa. Tai vaikkapa kirjojen ahnehtiminen. Tai vaikkapa vain ihan siivoaminen ja järjesteleminen. Jopa hurvittelemassa juoksenteleminen! ...arvaa, laitoin toisen käden hetkeksi leuan alle ja puhalsin ulos. 

 

Muistan kun lopetin räsymattojen kutomisen. Tein niitä varmaankin 10 vuoden ajan. Viiden Marsin kierron ajan. Otinko uusia haasteita silloin vai ajattelinko että vielä parempia ja vielä parempia? Eikö mitä! Korjailin vanhoja puita vuosi vuoden jälkeen. Äh! Sain varmaan parempia kuteita joku kerta. Mutta se nyt oli vain sivuhommana. Minulla oli päätoimeni ja varmaan siellä ideoin aina jotakin uutta joka vuosi, ehkä se passais kuvioihin. 

 

Kotona tein joskus upeita vihannesmaita. Lopetin. Tein mansikkamaita. Lopetin. Innostuin yrtteihin. Lopetin. Innostuin perennoihin. Lopetin. 

 

Kamalaa jos lopettaisin ruusutkin tuosta vain! Ja kahvilan! Tai astroilun? Ei. Ei uusi haaste tarkoita aina uutta toimintaa. Se voi tarkoitta myös vanhan toiminnan vahvistamista tai tuoda siihen mukaan uusia näkökulmia. Se voi tarkoittaa myös kokemuspohjan kasvamista, uusiutuvaa ideointia ja energian lisäystä. Vai tarkoittaako?Olenko tässä puolustamassa astrologian merkitystä?

 

 

 

Voi kun tietäis onko joku toinen seurannut esim. Marsin kiertoa näin kokemuspohjaisesti ja voisi vaihtaa ajatuksia!  

Kuka hullu sellaista tekisi?!

Suu kuolaten luen toisen tulkintaa ja nyökyttelen päätä.

                 

"Tämä on aikaa, jolloin parhaat puolesi tulevat näkyviin uran ja ammatin alueella. Etenkin on kysymyksessä henkinen valmiutesi ottaa vastaan uusia haasteita ja tehtäviä. Mittari valmiuksille haetaan lähimenneisyydestä....lääh, lääh...Tällä kertaa etenet juuri sen verran, kuin olet aiemmalla käyttäytymiselläsi ansainnut....Älä siis epäröi tarttua tuumasta toimeen, jos vähänkään siltä tuntuu, sillä pieni riski kuuluu nyt kuvioon puhtaasti myönteisessä merkityksessä."

 

Hehheh! Poimin tuosta edellä kaiken positiivisen ja jätin varoitukset ja kritiikit pois. 

 

Sillä nyt en ala milleskään. Poimin omenat, kannan kukat suojaan ja istutan uudet tulppaanin sipulit. Tosiaan. Istutan uudet tulppaanin sipulit. Siinähän se!

 

Ei astrologia saa ohjailla toimintoja! Ehkä ihan pikkuisen vain. 

keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Pluton muutosvoimaa!

Vaikka yleensä lähempien planeettojen kosketuskulmat kaukaisimpiin planeettoihin luetaan energioiltaan aika heikoiksi, ohimeneviksi, niin en voi ohittaa kartallani voimakkaan Pluton paikkaa Marsin liikkeissä. Voimakas siksi, että se on nousumerkkini planeetta ja se sijaitsee minun kartallani työteliäässä huoneessani 8. Tätä olen miettinyt myös tässä blogiosiossa.



Siis meneillään Mars yhtymä Pluto!! Seppo Tanhuan tulkinta tästä suoraan tähän:

Tämän ohituksen voimakkuus on * tähteä.
Tarkka ajankohta 18.9.2013
Vaikutus alkaa 14.9.2013 ja päättyy: 22.9.2013
Tämä ohitus toistuu noin 2 vuoden välein.

Mars yhtymässä Plutoon saattaa sinut yhteyteen luonnon muutosvoimien kanssa joko myönteisessä tai kielteisessä mielessä. Sinulla on juuri nyt edessäsi joku hyvin merkittävä lyhyen aikavälin ratkaisu, jonka toteuttamisesta riippuu sinun tulevaisutesi enemmän kuin äkkiä osaisit kuvitella. Edessäsi olevan päätöksen toteuttaminen tuo tullessaan valtaisan menestyksen ajamillesi asioille.

Jos jotkut asiat elämässäsi ovat tällä hetkellä tapahtumassa olevan kosmisen muutoksen tiellä, niin ne tulevat kyllä väistymään sinun kannaltasi jopa väkivaltaisella tavalla. Käytännössä tällainen tilanne voi toteutua arvaamattomina riitoina ja väärinkäsityksinä, joiden seurauksena jotkut asiat elämässäsi eivät enää voi jatkua entiseen malliin, vaan sinun on pakko muuttaa hyvin radikaalisti toimintatapojasi. Älä siis ota kohdallesi tulevia kokemuksia liian henkilökohtaisesti äläkä välttämättä etsi syytä kenestäkään ulkopuolisesta, sillä jonkun on pakko toimia välittäjänä tälle mahdollisesti hyvin merkittävälle muutokselle elämässäsi.

Eräs ystäväni joutui aiheettoman ilmiannon johdosta putkaan pariksi päiväksi ja menetti hetkessä kovalla työllä ansaitsemansa luottamuksen sellaisen henkilön toimesta, jolle oli suostunut työskentelemään vasta monien maanittelujen ja sukulaisten pyyntöjen jälkeen. Liiallinen hyväsydämisyys kostautui näin rankasti tämän transiitin aikana. Toivottavasti sinä selviät vähemmällä läksytyksellä.

-------

En tiedä onko eräässä ratkaisussa mukana hyväsydämisyyteni vai ihan käytännön ratkaisu. Kuitenkin ratkaisujen teossa on mukana aina luottamus johonkin, mitä tuleva tuo.  Löydän kuitenkin edellä mainittuun tekstiin sopivan toimintamuodon, johon ratkaisua mietin pitkäänkin. Oikeastaan se ratkaisu tuli ulkoapäin. Riitoja tämän vuoksi en kyllä soisi. 

Lehtirannan (Stenberg) Astrologiset syklit-kirjassaan kertoo samasta luonnon muutosvoimasta ja jopa varoittaa kulkemasta riidanhaluisissa ilmapiireissä, väkivallasta jopa muistuttaa tässä yhtymässä. Tuntemattomien ihmisten seuraa ja hämäriä paikkoja tulee myös välttää. Tämä kuvio kuitenkin antaa voimaa ja toiminnallisuutta sellaiselle toiminnalle, joka sopii muuten henkiselle kehitykselleni. 

Kysehän on nyt Leijonavoimasta, joten oikeastaan itse en ole järjestämässä mitään. Huomaan, että muut järjestävät. Menen mukaan elämän estraadeille, jos se auttaa eteenpäin. Ei niin, että se olisi itsekeskeinen voima, vaan aina yhteydessä muiden elämän liikuntoon. Kuten tänään siskon konsertti, josta aion nauttia, ja jonne yritän saada ystäviä mukaan. Tulossa myös vieraita, joita voin opastaa historian saloihin, myös talkoohenkistä askaretta.

Mutta...kyseessä voi olla myös myrsky, vieraita nuuskijoita jne. Täytynee katsella ympärille vähän tarkkaavaisemmin. Naapurissa oli kulkenut outoja hiippareita...

...vaikka jos katson tähtikarttaa laajemmin, taustalla on myös voimakas kuvio Jupiter sulkeutuva sekstiili Mars, joka voisi voimakkaampana kuviona kääntää nuo hiipparit mukaviksi vierailuiksi. Olen aika kysytty henkilö näissä päivissä! :D

maanantai 9. syyskuuta 2013

Marsin komeus loistaa Leijonassa, vaatimattomus hiivattiin!

Piti oikein hakemalla hakea astroilun joukosta Mars Leijonassa tähyilijää. Löytyihän se Taika-astrosta.
Jotenkin tunnen nahoissani Leijonan ärjyntää ja mahtailua. Miksi toimintani ja sanailuni on jotenkin kärkästä? Pelkään että siellä vastakohtana toisella puolella on pelko ja arkuus. Pitäisi rauhassa saada paistatella siinä lämmössä mitä elämä ja fyysisesti Aurinkokin tällä hetkellä antaa. Leijonahan ei siedä arvostelua tai sitä että joku sanoo miten pitäisi toimia. Se karjaisee, suorastaan uhittelee.

Taikablogissa katsotaankin parhaaksi osoittaa tällainen toiminnallinen energia luovuuteen ja aloitteellisuuteen. Varoa kyseenalaistamasta omia toimintoja liikaa tai että sallisi sen jonkun toisen tehdä. Marsin paluussa tämä voikin olla hyvä varoitus, sillä tällä hetkellä Mars on aika tarkasti neliössä Saturnuksen kanssa.


Etsin vähän toisenlaistakin Mars-Leijona energiaa. Nikula tuo esiin valloittamishalun, oman voiman esille tuomisen. Ego vaatii tyydytystä elämään, itseluottamusta ja itseisarvon löytämistä. Kunnianhimo ja kilpailuvietti voi nostaa päätänsä. Suorituspaineita voi syntyä. Oman elämän draama nousee estraadille eikä silloin välitetä mitä muut tykkää ja mitä muut sanovat. Ylpeys nostaa päätään. Tällainen elämäntilanne voi aiheuttaa kateutta ja kritiikkiä ympärillä.

Nyt kun olen opiskellut Marsin kierrosta Auringon ympäri, pitäisi siitä minun itsenikin jo jotakin tietää tai tuntea. Kun oma transiitti Jupiter sulkeutuva neliö Keskitaivas on samalla päällä, niin olisi hyvä tarkistaa mitä suustansa päästelee, miten toimii ja miten suhtautuu toisten tekemisiin. Huomaan, että toimin ja puhun jotenkin suorasukaisen kärkkäästi enkä tykkää itsestäni. Onko näissä energioissa helposti mukana eräänlainen tunteettomuus, jossa ei liikoja nöyristellä? 

Luontokin pöyhistelee parhaimmillaan. Tähän energiaan sopii auringonkukkien loisto, punertavat pihlajat ja koko kullattu luonto. Ja kyllä se tekee itse kullekin välillä hyvää kohottaa ryntäät ja kuuluttaa oikeuksiaan ja olemassa oloaan. Elä ja anna toisten elää! Kyllä tätä kaikkea ehtii taas analysoimaan ja puntaroimaan ihan tarpeeksi kun Mars saapuu Neitsyeeseen. Silloin jo onkin tämän blogin kirjoittajalla Marsin paluu ja uudet kujeet.