perjantai 30. maaliskuuta 2012

Välähdyksiä


Laitoin kerrankin tähän sinisen kuvan. Se sen vuoksi, että nyt otan esille jotain mystistä, mielikuvituksen omaista, neptunusmaista unta ja mysteeriä. Jotakin, josta syntyy ideologista maailmankatsomusta kurkottaen ylöspäin. Tahtoa luoda jotain. Ja edelleenkin...kellot soivat!

Nyt näin niin oudon unen, että aion sen mystisesti liittää hetkeen (=tämä ja huominen päivä) jolloin minulla on Mars avautuvassa sekstiilissä Aurinkoon. Se on sitä perääntyessään jo toisen kerran ja on vielä kolmannenkin kerran kun Mars lähtee liikkeelle tavalliselle radalleen ensi kuun lopussa ja toukokuun alussa. Ensimmäisen kerran se oli marraskuussa, oikeammin juuri silloin kun kävin viranomaisten puheilla kahvilani pystyttämisen mahdollisuuksia kuulemassa. Nyt vain on sama asia välähtänyt paljon voimakkaammin.

Näin unen että kävelin metsätiellä sylissäni pojantytär. Yhtäkkiä silmieni edessä näin ihmeellista valoläiskintää taivaalla. Se tuli kuin virtana keskipisteestä ja hajosi ympärilleen hitaasti ja kauniisti. Väreissä näkyi vaalean keltainen sekoitettuna taivaan sineen. Sama ilmiö toistui varmaankin neljä kertaa, viimeinen väri olikin sitten lämpimän oranssin punainen. Mitään ääntä ei kuulunut,vaikka tuo muistutti räjähdystä. Se ei ottanut silmiin. Kuitenkin painoin lapsen pään kehoani vasten, ettei hänen silmiään häikäisisi. Olin ihmeissäni ja hämilläni. Lapsella oli kakat housuissa, joten hain vettä puhdistaakseni hänet. Oli pakko keskittyä siihen. Myöhemmin kyselin ihmisiltä, olivatko he nähneet saman. Joku sanoi, että kuulemma sitä oli näkynyt, mutta ei hän. Ihmettelin, että miksi siitä ei puhuttu enempää, koska se oli mielestäni suuri tapahtuma.

Marsin kuvio puhuu luovuuden voimasta. Stelliumi jossa on Aurinko, Venus ja Merkurius, johon Mars nyt koskettaa, on eräänlainen voimapläjäys koko kartallani. Huone, missä stellium sijaitsee, on 8.huone. Nyt katsoin Lehtirannan henkistä tietoa siitä. Se huone on 'sielun tumman yön huone', jossa vanha kuolee pois, ja jossa voi luoda nahkansa uudestaan tai jossa perhonen kuoriutuu. Näin sanoo Lehtiranta, jos Aurinko on 8. huoneessa. Ja koska se liittyy myös mystiikan tajuun, niin annan senkin puolen tässä herätä.

Toivottavasti tämä pitää nyt paikkaansa. Se, että löydän uudenlaista energiaa johonkin, joka ei auta pelkästään minua, vaan innostaa kauttani myös muita, leviää niin kuin se räjähtävä valo. Sellaista koen nyt paljon ympärilläni. Olen ehkä se kipinä, joka voi sytyttää laajan palon. Aika tuon näyttää. Mutta joskus vain alkaa paljon tapahtua ihan pienen ihmisen ympärillä.

Lights

ps. Upeasti kertoo Astrologian Taika juuri tänään tästä Mars-energian ja Aurinko-energian yhteiselosta:

sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Elämän karuselli


En tiedä mistä sain päähäni tällaisen vertauskuvan. Karusellin? Mutta kun se tuohon tuli, sitä pitää tarkastella. Ja kun olen tässä astrologisella alueellani, niin tarkastelen sitä kosmisien voimien myötä, tottakai. Olen ollut kyyrölläni muutaman kuukauden aivan kuin tuo kissa odottamassa auringon lämpöä ja vitalisuutta. Kello alkaa soida…pian.

Kissankello, vetäseekö sen soimaan Neptunus, Uranus, Jupiter vai Mars?

Kun katselen tuota tilaa, niin tulee tunne, että olen pienellä saarella. Neptunus kuin vesi, ympäröi ja hallitsee tuota kaikkea, puhaltelee leppeitä tuuliaan sen yllä. Eipä silti, se luo kaunista kuvaa; aurinko paistaa ja vesi liplattelee sen valossa rauhallisina timantteina, ei ne näytä hyökkääviltä. Mutta tiedän, että ei pidä tuudittautua tuohon turvallisuusvaikutelmaan. Ihmisen mieli voi olla hyvin ailahteleva, mielikuvien värittämä ja epämääräinen, joskus kuin meri. Miten luovia siellä niin, että tulee ’perille’. Nyt puhun melkein neptuaanisella kielellä varmaan, mutta kun on tällaiset kuviot siinä ympärillä: Neptunus sulkeutuva kolmio Venus, Neptunus sulkeutuva kolmio Merkurius ja Neptunus yhtymä Kuu.

Sulkeutuva on jonkin asian päätös, jotain on tullut koettua, jotain on tullut perille, ymmärretyksi ja valmiiksi. Merkuriuksen kautta olen sanani ja unelmani ilmoille lausunut, se riittänee. Nyt pitäisi löytyä sanoille teot, muuten on Neptunuksen lumovoima ottanut vallan. Venuksen liitän tässä tapauksessa elämän arvoihin ja kauneuteen. Minulle on näytetty sitä kaikkea monelta suunnalta. Nyt pitäisi osata antaa arvostus sille mikä on tärkeää. Nämä molemmat transiitit ovat pian ohi ja on päätöksen aika ja tarttua iloisesti toimeen.

Tässä on minun rakennustarvikkeet, tässä se mitä saareltani löydän. Olenko rakentamassa vain pyörivää karusellia vai jotakin jämerämpää? Neptunus ja Kuu yhdessä rohkaisevat luottamaan sisäiseen näkemykseeni, intuitiooni. Mitäs sitten jos se onkin karuselli, jonka haluan! Siellä saarellani on myös ja vielä toukokuuhun asti myös Uranuksen sulkeutuva neliö Aurinkooni.
Olenhan yrittänyt ’rakentaa jämerää taloa’. Mutta Uranus repii sitä hajalle. Miksi?  Onneksi Marsin perääntyminen on pitänyt minua ’järjissään’ ja antanut miettimisaikaa suunnitelmilleni.

Sillä minä olen Jupiterin lapsi. Ja Jupiter sanoo, että rakenna karuselli. Joskus pitää elämässä olla hauskaa ja löytää ilo. Siitä saa voimaa! Hah! Näiden edellisten voimallisien transiittien joukkoon on tullut vallaton Jupiterin kolmio omalle Marsilleni, sekin sulkeutuvana. Se sanoo, että osut kultasuoneen, jos löydät innon ja ilon. Se sanoo, että karusellille on sosiaalinen lataus. Pum! Ei muuta kuin rakentamaan siihen ratsuja. Ratsuille on pyrkijöitä, mukaan tulijoita. Sitten vain Mars mars antamaan vauhtia. Pikkuisen tuntuu vatsan pohjalla.

En tiedä. Mars itse vielä hidastelee, karuselli ei ole vielä vauhdissaan. Nyt on tulossa kuitenkin tällainen transiitti häneltä itseltään kuin Mars avautuva sekstiili Aurinko. Avautuva on jonkin uuden alku. Ja kun se on Aurinko mihin Mars koskee, se etsii omien energioitteni purkureittiä. Se tietää vauhtia purjeisiin. Vauhtia karusellin moottoriin.  Ei muuta kuin ratsaille!

Tässä sen näkee, miten transiitit ja kosmiset voimat vaikuttavat. Puheen kielikin jo muuttuu metafooriksi.
Tässähän se karuselli pyörii ja minun monet kasvoni!

perjantai 23. maaliskuuta 2012

Ruusu Marsille ja kaikelle Paluulle!

Olen jo kolmatta kuukautta seuraillut Marsin liikkeitä ja tätä ihmeellistä silmukkaa, minkä se maahan katsottuna taivaalle piirtää, astrologisesti perääntyvänä. Nyt se on sitä tehnyt jo tasan kolme kuukautta ja vielä tekee 13.4 asti. Kun tämä kaikki tapahtuu tänä vuonna Neitsyessä tehden omalle Mars-Neitsyelleni kolme kertaa yhtymää (pukkaa aina uusia asioita eteeni), niin olen kuvitellut että jotenkin se vaikuttaa elämääni. Saahan sitä kuvitella. Saa uskoakin. Mutta saa myös kritisoida ja epäillä. Astrologian piirissä kukaan ei hyökkää silmille, että ’hei, nyt olet ihan väärillä jäljillä’ tai osoittamassa pois siitä. Mutta harva siellä on mitään kommentoinutkaan, vaikka olisin toivonutkin. Päätarkoitus olikin ihan itse tätä aluetta opiskella.

Täytyy sanoa, että Mars-energia on vaikuttanut minuun hyvin. Olen kärsivällisesti ottanut vastaan haasteet (joita Ruusutarha-sivustolla olen puinut), ja saanut kiitostakin sitkeydestäni. Myös se, että olen ollut tietoinen astrologisen kartan vaikeistakin kuvioista osoittamassa omia heikkouksia ja vahvuuksia, on osoittanut oikeaa tietä. Se on ollut kuin hyvä ystävä. Mars liikkeineen siinä on ollut hyvä tuki! Hauskaa tässä on se, että ei tarvitse kiroilla muille, ei tarvitse syyttää mitään muuta … kuin taivaan planeettojen energioita. Siksi ojennan Picasa-ohjelman kautta luomani ruusun, kuvattu tuvan pöydältä, mutta nyt tehty Marsille sopivaksi. Se ei ole nyt punainen, vaan hauras ja herkkä kuin pitsi. Marsille tarkoitettu! Vastaan sen voimaan kauniilla herkkyydellä etten unohtaisi inhimillistä haavoittuneisuuttani.

 
Se on nyt sitten tulinen Oinas-vauhti! Jos katsotte NikinKuunkiertosivua , sieltä esim. löytyy lista planeettojen sijainnista. Kevätpäiväntasaus 21.3, Aurinko siirtyi Oinaaseen, Uusi Kuu syntyi eilen Oinaassa, Merkuriuskin sinne jo pullahti, vaikka kääntyy tänään takaisin tekemään samankaltaista silmukkaa kuin Marskin ja siirtyy pian takaisin Kaloihin. Näitä planeettatapahtumia voi seurata sivulta Miniefimeridit blogissani. Uranus on ollutkin siellä jo jonkin aikaa ja raivaa energioillaan vanhoja pois ja uusia tilalle. Nyt mennään uudenlaista vauhtia, ja keväthän on aina jotain sellaista.  Antaa siis palaa!

Olen lueskellut uusintana Mircea Eliaden Ikuisen paluun myyttiä. Eliade kertoo kirjassaan paljon läpi ihmiskunnan näkyvistä sankarimyyteistä jne. Mutta tärkein siellä on aina ollut Paluun Myytti. Minunkin mielestäni uuden vuoden pitäisi alkaa tästä kevätpäiväntasauksesta, kuten se tekee monissa kulttuureissa. Astrologinen vuosi tai uusi sykli alkaa Oinaasta. Monissa kulttuureissa se oli kosmoksesta katsoen juuri se Paluu, uudelleen luominen, uudelleen herääminen, rakentaminen ja uusi aika.

Minullekin tämä aika on monen asian syntymistä, rakentamista ja uudelleen luomistakin. Siis aivan mahtava aika! Jo astrologisella kartalla loksahtavat monet kuviot minulle hyvin edullisesti. Nyt sitten vain testataan, miten totta astrologia puhuu! Tosin Mars ja Merkurius jotka melkein vastakkaisina käyvät keskustelua kuin nytkin eduskunnassa konsanaan vastakkaiset puolet. Toinen analysoiden ja vähän jarrutellenkin ja toinen enemmän tunteella tiedottaen uusia tuulia!

Filosofian opiskelussa ihastuin aina vähän 'toisenlaisiin' filosefeihin ja toisenlaisiin keskusteltavan arvoisiin asioihin.  Tarkoitan toisenlaisella eri kulttuurien filosofeja. Minua alkoi leipäännyttämään länsimaalaiset dogmit ja käsitys siitä, että 'ollaan yläpuolella muita'.

Etsin netistä hänestä haastattelua, mutta en löytänyt englannin kielellä kuin tämän.

sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Hallittu voima


Olen lukenut tietoa Marsista, seurannut Marsin taivaallista kulkua sen asteluvuissa. Samalla olen sattumalta palannut flamencon pariin. Kävin katsomassa erään lavaesityksen, ja televisiostakin tuli mielenkiintoinen dokumentti rakkaudesta flamencoon.

Jotenkin yhdistän nuo kaksi nyt. Hallittuna, keskitettynä voimana. Pinnan alla piilossa. Siitä minun tulisi saada jotakin moneen siihen toimintoon mitä edestäni löydän. Alkaa olla toiminnan aika. Pois jo pähkäilyt, suunnittelut, analyysit ja laskelmat. 

Siksi kiehtoo juuri nyt tuo flamenco ja Mars. Samaa tulista elementtiä. Samaa voimakasta tunnetta. Tämä kaikki tässä on vain ehkä sen tunteen sanelemaa mielikuvaa, mutta tekee mieli kirjata se ylös.

Mars on ollut hyvin tuliperäinen taivaankappale. Mars on tulvinut vesiä, joenuomia. Muutamia vuosikymmeniä sitten naurettiin niille, jotka kuvittelivat Marsissa olevan vettä, jopa kanavia. Nyt on todistettu, että Marsissa on virrannut vesi. Pinnanmuodostelmissa on  jäätä, pysähtyneisyyttä, juuttunutta voimaa. Marsin ydintä tutkitaan, onko siellä vielä eloa. Pölymyrskytkö ainoa Marsin sotaisa uhka? 

Mars on aikojen alussa ottanut vastaan valtaisan meteoriittipommituksen. Tulee mieleen kuin se olisi toiminut jonkinlaisena kilpenä Maalle, kuten Kuukin. Vaikka ne ovat niin pieniä, Marskin vain noin puolet Maan koosta. Siltikin kaikki mitä Marsin pinnalla kohtaa, on valtaisan suurta verrattuna Maan maisemaan.


Yhtenä esimerkkinä tuo jähmettynyt Marsin suurin tulivuorikraateri, Olympus Mons. Se on 27 kilometriä korkea. Siis kolme kertaa niin korkea kuin Mont Everest, Maan korkein vuori. Olympus Mons on purkautuessaan laajentunut niin, että sen läpimitta on noin 600 km. Jos se laitettaisiin Suomeen, se peittäisi koko E- ja Keski-Suomen. Huipulla oleva kaldera eli syvänne, joka on luhistunut tyhjentyneestä laavakammiosta, on noin 90 ja 60 km halkaisijaltaan. Eli jos sinne sitä pääseekin paikan päälle ihastelemaan, sitä ei näe, vain pölynsekaista alavaa maisemaa silminkantamattomiin. Siksipä sitä onkin parempi ehkä ihastella kaukaa, vaikka vain kuvastakin.

Mutta mitä ihmeellistä hallittua voiman tunnetta se synnyttääkään! Siinä voi yhtä hyvin olla paljon pahaa ja yhtä hyvin paljon hyvää. Sitä kaikkea voi ihminenkin olla. Heimot, kansakunnat, koko ihmisen sivilisaatio.

Toivonpa todella, että tuo nykyinen Neptunus Kaloissa toisi esiin sitä hyvää.

Kuvat toin Wikipediasta.


En osannut sanoa, mitä tarkoitan, mutta jos jaksat keskittyä tähän uskomattoman taidokkaasti kuvattuukin flamencoesitykseen, se kertonee paljon.


Eräs ystäväni kiteyttikin Marsin energiaa näin:
"Marsenergia on hyvin nopeaa toimintaa niinkuin kissan syöksy hiiren kimppuun mutta myös ystävällisen myhäilevää oleilua silloin kun ei ole toiminnan aika. Mars hyökkäävyyteen ei liity ilkeyttä."

keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Kolmio maaelementeillä




Kolmiolla on monenlaista symboliikkaa. Kun kuuntelin astrologian ensimmäisiä oppitunteja, mieleeni jäi erityisesti nuo kuviot ja varsinkin tuo kolmio. Sanottiin, että jos tähtikartalla on paljon kolmioita, on vaarana sokeutua liian helpolle elämälle ja siitä seuraa velttous ja laiskuus.

Sen vuoksipa tuo kolmio tuolla liikenteessä onkin hyvä symboli myös varoituksena tälle kultaiselle kolmiolle, jota näinä päivinä ihastellaan tervetulleena ilmiönä. Ei pidä tuudittautua liian hyvään. On sittenkin oltava hereillä ja osattava pysähtyä, toimia pienellä varauksella.

Kaarina Pääkkösen sivustolta löytyi hyvää tietoa siitä, mitä esim. tällainen kolmio kantaa elementeissään sisällään.

Maakolmio on käytännön juttu. Siihen sisältyy arkinen tekeminen, suku, omistaminen, asioiden erittely, tutkiminen ja korjaaminen. Tässä kaikessa olisi hyvä vielä ottaa huomioon aikaan ja paikkaan sidotut seikat, esim. yhteisö siinä ympärillä, instituutiot jne. Tietenkin tässä täytynee ottaa huomioon myös siinä liikkuvat planeetat ja niiden sisältö. Kuitenkin maaelementti on ratkaisevin. Härkä edustaa perhettä, sukua ja perinteitä, jopa vaurautta. Neitsyt tutkii kriittisesti arvioiden ja arvostellen  ja Kauris edellä mainittujen seikkojen kokemuksesta muodostaa asiat käytännöksi, suvun ja auktoriteettien kautta yhteensovittaa asioita. Vastamerkkeinä tässä vesielementtien merkit saattaa aiheuttaa tunteiden törmäystä näissä asioissa.

Mielenkiintoisen tekee tässä tuo Venuksen yhtymä samalla Jupiteriin. Jospa se lisäisi myötätuntoa ja lämpöä, ainakin vilkasta keskustelua kaikkeen siihen mitä tämä aika tuo julki.


tiistai 13. maaliskuuta 2012

Mars kultaisessa kolmiossa!

Tässä on yleinen tämän päivän kartta ja siinä kuviot, joista ihmeitä odotetaan ja hyvää viikkoa.

Sieltä löytyy Mars ja Merkurius toistensa merkeissä, kumpikin perääntyvänä. Kumpikin jarruttelee, oikuttelee, hidastelee, hidastuttaa, oikututtaa ja kaikkea konstikasta ainakin astrologien mielestä. Merkuriuksellahan on vielä ellipsisempi rata kuin Marsilla ja sen perääntymiset ovat vähän tiheämmässä kuin Marsin, mennä vipeltäähän se omaa pientä rataansa aivan Auringon kupeessa. Astrologian Taika-blogissa siitä oli kirjoitettu pitkästi ja astronomisesti. Mielenkiintoinen pikku rautapallo. Kannattaa tutustua. Siellä on myös vilkas keskustelu kultaisen kolmion ja muunkin karttapainotuksen vaiheista liittyen maailman tapahtumiin.

Kartalla näkynee tuo kultainen maa-elementtinen kolmio Mars-Jupiter-Pluto. Siitä kerrottiinkin jotakin Planeettauutisissa viikolle 11. Samalla tapahtuu Jupiterin ja Venuksen yhtymä, joka näkyy tosi kirkkaasti taivaallakin. Tämä on siis meille kaikille se ihmeiden tuoja, luoja! Onkohan?

Olisi kauhean kiva tehdä pieniä povauksia tämän kartan suhteen, mutta tuo pää on ollut kumman raskas tämän päivän. Joten ihan nyt juuri ei innosta. Jos huomenna... Sen voi ainakin nähdä, että seuraelämä tulee olemaan vilkasta, uusia asioita tulee esiin ja suunnitelmia tulevaa varten! 

Tulee mieleen Hobittila ja se asumus, johon ovelle koputettiin tuon tuostakin. Aina tuli lisää vieraita! Ja jokaisella tärkeää asiaa. Nyt on se aika!

Tässä se asunnon ovi maailmalle!

maanantai 12. maaliskuuta 2012

Matkustetaanko Marsiin?


Uusin Tähdet ja avaruus-lehti esitteli hauskasti Marsin turistinähtävyydet. Matkailubisneksellähän tässä vähän leikitellään, mutta ’tiedä häntä’, vaikka uudet sukupolvet tutkailisivatkin suurella mielenkiinnolla Marsin matkaesitteitä joku päivä.

Kuvitellahan voisi jo nyt minkä alueen Marsista haluaisi nähdä. Varmasti yksi ykköspaikoista voisi olla Aurinkokunnan korkein vuori, Olympus Mons. Sen kraateri voisi olla jopa hyvä laskeutumispaikka. Huono puoli siinä vain olisi se, että siellä näkisi silminkantamattomiin vain erämaata. Sillä tuo vuori on niin suuri kraatereineen päivineen, että se täyttäisi laajuudellaan koko E- ja Keski - Suomen. Joten sitä katselisi mieluummin vähän etäämmältä. Kerron siitä vähän myöhemmin.

William K. Hartmann on kirjoittanutkin jo opaskirjan A Traveler’s Guide to Mars, ja tältä pohjalta on lehdessä kymmenen nähtävyyden top-lista.


  1. Valles Marineriksen reuna on 4000 km pitkä repeämälaakso, jossa kukkulat väliin kohoavat jopa 10 km:n korkeuteen
  2. Luolat Tharsiksen ylängöllä, joiden aukot ovat 50-150 metriä halkaisijaltaan
  3. Olympus Mons
  4. Pohjoinen napajäätikkö
  5. Tebby-kraateri, sedimenttikerrostumat, jotka ovat muodostuneet, kun Tebby-kraaterissa olleeseen järveen on laskenut joki muodostaen 100 km:n pituisen suistoalueen
  6. Nirgal Vallis, jokikanjoni
  7. Pölypyörteiden bongaaminen Ison Schiaparelli-kraaterin ympäristössä
  8. Tuoreita mutavyörymiä Newton kraaterin alueella
  9. Harjanneverkosto Lycus Sulci, labyrinttimäinen alue
  10. Marsin kasvot-vuori, vuori joka valokuvissa muistuttaa ihmiskasvoja
Kuva Wikipediasta, Valles Marineris
Minnekähän suuntaisi? Nuo luolat voisivat vetää puoleensa. Mitähän siellä sisällä mahtaisi olla? Nyt voisi olla kyllä sellainen ihanteellinen viikko tulossa, että tuollaiset matkatkin voisivat onnistua.

torstai 8. maaliskuuta 2012

Taivaanrannan maalari

Oi, olen ihastunut Taivaanrannan maalariin Greg Mort'iin! Alla oleva kuva on  hänen kotisivultaan.


Laitan tämän tiedon tänne Mars-sivuille, koska tämän löydön tein Ursan jäsenlehdestä Tähdet ja avaruus, uusin numero. Joskus rakastuu ensisilmäyksellä. Greg Mort on kuuluisa amerikkalainen astronomi ja taiteilija, joka on luonut ihmeellisiä näkymiä juuri taivaanrannasta. Tutkin hänen kotisivujaan ja huomasin, että hänen töitään omistavat USA:n presidentitkin, ja häneltä on ilmestynyt useita kirjoja ym. silmiä hivelevää. Se mitä ymmärsin hänen elämänsisällöstään, on osoittaa, että se pieni mitä ehkä jalkojemme edestä löytyy, löytyy myös avaruudesta. Kun katsoo etanan kotiloa, sama kierre löytyy galakseistakin.

Minuakin on kutsuttu joskus 'taivaanrannan maalariksi', mutta haukkumanimellä vähätellen. Uneksijaa kutsutaan usein sellaiseksi, aivan kuin ei muuhun kelpaisi. Ehkä se Jousimies-Jupiter ilmenee juuri siinä. Mutta...uneksijoilla on aivan oma roolinsa tässä maailmassa. Tosin on uneksijoita ja uneksijoita. On uneksijoita, jotka eivät juuri muuta teekään kuin uneksivat unelmiaan, joita eivät edes yritä koskaan luoda, kiroavat vain täällä oloaan. Mutta on myös uneksijoita, jotka luovat unelmistaan totta. Itseriittoisena tyyppinä katson kuuluvani jollakin osin viimeksi mainittuihin. Olen uneksinut, mutta myös tehnyt unelmien eteen jotakin ja jopa niistä totta.

Greg Mort on luonut varmaan enemmän kuin uneksinut. Uskon, että joskus ihminen ei osaa edes uneksia asioista mitä hänen eteensä tulee. Melkein uskoisin, että hänellä on Kuu Kaloissa ja Mars jossakin tulimerkissä. Silloin voi jotakin syntyäkin, jopa yli unelmien.


keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Hyvää naistenpäivää!



Eikös huomenna ole naistenpäivä ja vaikka mitä. Täysikuu ainakin. Onnea molemmille!

Astro-sivuilta sääennustusta päivälle 8.3.2012
Astrosää: Täysikuu Neitsyessä valaisee tänään talven jäljiltä likaisia nurkkia armottoman pikkutarkasti. Tämä on erinomainen päivä tulla tietoiseksi elämäsi epäkohdista, siitä mikä ei toimi ja siitä mikä vaatii kunnon siivousta. Onko kyseessä ihmissuhteesi, tunne-elämäsi vai työasiat? Nyt on aika panna hihat heilumaan ja keskittää hetkellisesti lisääntynyt toimintatarmosi sellaiseen mikä ole selkeää tai järjestyksessä. Kun oikaiset asiat nyt, saat olla siitä kiitollinen joskus myöhemmin.

Nappasin tällaisen tähän ja liippaa omaani paljonkin. Siivota, siivota ja jälleen siivota, oikeastaan järjestää olisi tämän Neitsyt-Mars-naisen toimia. Nyt olen kuitenkin jo saanut vaatekaapin pystyyn, ja se jo antaa osoitetta järjestykselle! Mutta sen kokoamiseen ei riittänyt itse, eikä kaks naistakaan. Mies piti kutsua, ja johan toimi. Täytyy myöntää, että olin ihan tyytyväinen omaan toimeenkin, sillä olin jo pari kolme päivää analysoinut piirustuksia ja ohjeita. Olin tehnyt hyvää taustatyötä!

Nyt kun Neptunus on Kaloissa, haluan siirtää tähän erittäin naisellista energiaa edustavan astrologin. Kirsi Halla-Seppälä on tuttuAstro-TV:stä ja on liittynyt mukaan Astrotiimiin astro.fi-sivustolle. 

Kirsi sanookin olevansa neptuaalinen persoona, joten nimeän hänet nyt naisten päivän ja täydenkuun edustajaksi ja sankariksi tähän Mars-areenalleni. Hyvää päivää hänellekin! 

Lisään tähän naistenpäivän kunniaksi, Marsin ja Venuksen kunniaksi mukavan linkin, josta voi käydä tarkistamassa Venus-energiaa ja jossa Mars osoittaa sinulle miestyyppiä. Maarit Laurenton sivustoa! Mukava! Samalla voi tutustua hänen upeaan astro-kahvilaan Somerolla.

maanantai 5. maaliskuuta 2012

Planeettauutiset

Huomenta!

Kerrankin sanon näin. Harvoin eläkepäiviä nauttivana nousen ennen kahdeksaa ylös. Tässä jo monenmoista touhunneena voin nyt tervehtiä siis näinkin ja kuvan kera.


"Aamuhetkellä on kultaa suussa" (Suomessa "Aamuhetki kullan kallis") sanotaan. En tiedä tuota, mutta usein juuri aikaisin aamulla herätessä ilman kiireitä, tupruaa mieliin joskus aivan uskomattomia ideoita. Niitä en nyt tähän sanele. Kyllä se jousimiesmäinen luonne minussa osaa olla hiljaakin...

Mutta... haluan esitellä tässä vähän astro-fi-sivuston tietoja (linkki tuolla blogeissa). Siellä olen jo kuusi vuotta lukenut tekstejä ja opiskellut ja yhäkin vielä siellä juttelen. Se on antanut minulle paljon elämänsisältöä ja virikkeitä, sillä siellä on lämmin ja avoin keskusteluhenki. Paljon myös ystäviä sieltä on löytynyt.

Nyt on Seppo Tanhua (jonka ylläpitämä astro.fi-sivusto on) laatinut viikkokatsauksen planeetoista youtubeen.
Liitän tähän hänen Planeettauutiset viikolle 10.

Siinä kerrotaan myös vähän tästä Marsin oppositiosta Auringolle. Samalla nimellä niitä voi seurailla viikottain.

lauantai 3. maaliskuuta 2012

Marsin 'pysähdys'?

Tuon Markus Hotakaisen kirjan perusteella tehdyn kartan jälleen tähän, missä näkynee nk. Marsin pysähdys 3.3. sen ollessa oppositiossa suhteessa Maahan ja Aurinkoon. En ole vielä löytänyt siitä mitään varteenotettavaa tekstiä.
Mutta eiköhän joku astrologeistakin huomioi tätä.(?)


Enemmän tästä oli tässä. 

En löytänyt mitään mainittavaa tuon päivän 'pysähdyksestä'. Ymmärtäisin että se on silloin tarkassa oppositiossaan. Kun katselin astro-sivuja, löysin 14.4. hetken, jolloin Mars olisi 3, 41 astetta Neitsyttä ja nähtävästi oikaisisi suunnan eteenpäin menoksi. 

Lueskelin myös lisää tästä aiheesta ja katselin piirroksia, joita kaukoputkella tarkkaajat ovat tehneet Marsin pinnasta. Mars on kuitenkin lähin sellainen planeetta, jota voi havainnoida silmin. Ja koska sen oman akselin ympäri pyöriminen tapahtuu hiukan hitaammin kuin Maan eli 24 tuntia 37 minuuttia, se näyttää vähän eri kulmaansa maata kohden. Ja tästä ovat syntyneet mielenkiintoiset 'maisemakuvat', joissa on tunnistettavissa napajäätikkö ja tummalla hahmottuvat alueet. 

Esimerkkinä Ursan sivulta tästä .

torstai 1. maaliskuuta 2012

Mars ja Neptunus

Mars mennä jurraa siellä Neitsyen tähtikuvion merkissä.

Neptunus on saapunut omimmalle alueelleen eli Kaloihin ja on tulossa yhtymään syntymäkartan Kalat-Kuulleni.

Miten maaelementti taipuu vesien alla? Ihmettelen yleisestikin tätä kevättä. Lunta on paljon joka paikassa. Miten maa sen nielee ilman tulvia?


Fyysisesti koen monta märkää asiaa jo kotonani, sillä Kuu usein kuvaa myös kotiin liittyviä asioita. Kunpa tuo Marsini nyt auttaisi minua löytämään oikeita ratkaisuja ja harkitsemaan kaikkea vielä toisenkin kerran.

Henkisesti Kuu symboloi ihmisen sisintä maailmaa. Sielläkin on kaaosta. Kuin 'itse' olisi välillä hukassa. Neptunus voisi purkaa sitä jopa vetisesti, mutta pahimmassa tapauksessa se voi synnyttää vain leijuvia unelmia, joilla ei ole maaperää. Jospa Mars tässä auttaisi toimintaan, joka maaduttaa ajatuksiani ja suuntaa energiaa oikeaan kohteeseen. Toinen Neptunuksen ojentama 'lahja' on sitten luovuus, jota todella tarvitsisin sykkivänä, voimakkaana ja tarkoituksia korostavana.

Kaiken sen  mitä Uranus on nyt hajoittanut, Neptunus rakentaa vanhasta uuteen muotoon. Neptunus herättää älyä, tunteita, intuitiota ja luovuutta esiin. Se voi humalluttaa ja johtaa ylilyönteihin. Mutta koska sillä on myös kollektiivinen (ajan kuva aina sen liikkeillä) vaikutus kaikkeen, se vaikuttaa laajasti ja tähtää tulevaisuuteen. Se muistuttaa ihmistä teoissaan ottamaan huomioon ympäristöä ja tulevan merkitystä. Neptunus ravistelee 'egoa', ajatusmaailmaa, laajentaa näkemyksiä ja jopa luo uskoa veljeyteen. Tällaista luen mm. Nikulan tekstistä.

Siksi koen hyväksi astrologiselta kartalta tuon Marsin perääntymisen juuri nyt. Näen, että sen energiasisältö hidastaa sopivasti myös liiallista Neptunuksen vaikutusta. Tai kuvittelen, että selviän järjen ja luovuuden keskinäisessä kanssakäymisessä kevään koitoksilta ja löydän pohjaa jatkaa liiallisenkin luovuusinnon kanssa.